sebo8877 17.10.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ew ka a co to za listwa tzn z jakiego tworzywa wygląda ładnie chociaż trochę za małe to zbliżenie to jakaś złota listwa kupiona w sklepie z płytkami ( dł .jakieś 2 m) w kształcie litery T .Zbliżenie może nie za dobre ale listwy praktycznie nie widać bo l upodobniła się do kolory parkietu Tak tylko co zrobić jak ta fala ma łacznie 5 mb długości - paskudnie wyglądaja połaczenia tych listew doczołowo -napiszcie jak sobie poradziliście z tym problemem. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 17.10.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ew-ka Mam pytanie odnosnie metody wycinania łuków terakocie - w jaki sposób to robiliści ? a jeżeli korzyystaliście z usług firmy to jaki to był koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.10.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 połaczenie na korek Duża fota około 500kb http://rezulak.pl/inne/korek_plyki_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 27.10.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam. Temat był już pewnie poruszany nieraz, ale może ktoś pomoże. Otóż wczoraj przyjechali goście montować panele, jednak w kuchni, w holu i w saolnie przed kominkiem sa ułożone płytki, kształt ułozenia to mniej więcej taka fala i Cu goście mają problem z zakończeniem panel - płytka: 1. Płytka jest wyższa od panelu o około 3-4 mm, co z tym zrobić, podłożyć coś pod panele ?2. Listwy mosiężne które przywiźli ze soba nie chca za bardzo się wyginać na taki kształt, chyba sa zbyt twarde (przekrój ich to litera T).3. Przejscia, np. między pokojem a holem jest połączony listwą metalową, wsuwaną z jednej strone pod panel, ale gdy się na to staje listwa ta pracuje, ugina się pod ciężarem, wydaje się iż bardziej niż panele. Poradźxie mi co mam z tym zrobić, jakie najlepsze roziwązanie do połączeń miedzy panelem i płytkami, co podłożyć pod te panele ? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.10.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Do tego połączenia musiałbyś zastosować listwę z tworzywa sztucznego specjaną do połączeń krzywoliniowych .Postaram się wkleić fotkęWidziałem podobne listwy w marketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 http://images4.fotosik.pl/135/603e6e04ccc82eeamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 27.10.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Pod panele mozesz podlozyc izopor, to takie specjalne plyty wygluszajace o grubosci 4 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 28.10.2006 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 panele są ułożone, płytki również, czy podłożenie tych płyt wystarczy tylko przy styku panel - płytka, tzn tak na szerokości 10-15 cm pod panelem. Co do list, wiem że są mosiężne listwy, które można wygiąć w dowolny kształt, znajomy tak ma, ale nie ma go teraz i nie wiem gdzie to można kupić, szukałem, ale na razie bez skutku, może w Casto... A jak zachowują się te listwy z tworzywa ?. podobno szybko się wycierają, czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.10.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam ponownieSkoro panele już są ułożone to niestety nie ma sensu podkładanie czegoś na odcinku 15cm pod tą podłogę.Podkładając tylko na styku panel a płytka zrobisz dołek w innym piejcu ( za tymi 15cm) i podłoga będzie się uginać.Pozostaje ci tylko wykończenie tej krawędzi listwą odpowiednio dobraną , przeznaczoną do wykończenia krzywoliniowego oraz do różnic w poziomach.Czy te listwy z tworzywa szybko się wycierają to niestety na 100 % to nie wiem , ale nie spotkałem się ze złymi opiniami.Co do listw mosiężnych w krztałcie litery T które niby idzie wyginać to ja bym sobie darował bo po pierwsze dylatacja jaka powinna zostać między podłogą a płytkami powinna wynocić 1,5cm czyli listwa powinna mieć minimum 2cm jak nie więcej.Czy taką listwę o szerokości 2cm da się wygiąć , chyba raczej nie.Widziałem wykończenia takiej podłogi zrobione litwami o których piszesz ale one miały max 1cm jak nie miej i wtedy dały się wygiąć tylko że nie masz wtedy praktycznie pozostawionej dylatacji między podłogą a płytkami co może skutkować podniesieniem się podłogi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.11.2006 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ...1. Płytka jest wyższa od panelu o około 3-4 mm, co z tym zrobić, podłożyć coś pod panele ? 2. Listwy mosiężne które przywiźli ze soba nie chca za bardzo się wyginać na taki kształt, chyba sa zbyt twarde (przekrój ich to litera T). 3. Przejscia, np. między pokojem a holem jest połączony listwą metalową, wsuwaną z jednej strone pod panel, ale gdy się na to staje listwa ta pracuje, ugina się pod ciężarem, wydaje się iż bardziej niż panele. Ad.1 Musisz zastosować listę niwelujacą różnicę wysokości. Podkładanie czegoś pod panele: jak rozbierzesz podłogę, rozprowadzisz nierówność w łagodny sposób to tak. W innym wypadku poroniony pomysł. Ad.2 Są specjalne ściski do wyginania listew. Za pomocą młotka i kombinerek tego nie zrobisz. Jedna ważna uwaga: tego typu listwy nie są prawidłowym wykończeniem podłóg pływających. A domowym sposobem wygniesz listwę typu "T" np. z aluminium. Ad.3 Listwę mocuję się do podłoża a nie wsuwa pod panel. Masz dwie opcje: albo ją przykręcisz/przykleisz albo pogodzisz się z jej wyginaniem. i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 06.11.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 boorq gdzie moge kupic takie listwy niwelujące różnice poziomów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piesiu 19.11.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam.Mam taki sam problem. Znalazłem takie listwy podatne na modelowanie które przed założeniem wkłada się do gorącej wody i po chwili można robić z nich łuki na połaczeniach np płytek z parkietem nawet z różnicą poziomów (produkt Austryjacki) ale koszt takiej listwy 3 m to 220 zł, a ja potrzebuje prawie 6 m i narazie szukam bardziej ekonomicznego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 30.12.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 CZy jest jakis sposob na estetyczne połączenie (na połączeniu) płytek gresowych z deską barlinecką (na korku)? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 30.12.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 hmmmmm http://www.google.com/search?hl=pl&q=listwy+progowe&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 27.05.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witajcie, mam problem z tym jak polaczyc parkiet w salonie z plytkami z jadalni, hallu i kuchni (wszystko otwarte)Pokazcie swoje polaczenia, moze mnie cos natchnie.Pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziai 27.05.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam, proponuję zajrzec do "galerii zdjęć domów forumowiczów" tam jest mnóstwo takich rozwiazań. np domek Reziego, kuleczki itd. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 27.05.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aaa0d188da15a9bb.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7146019c1cea4706.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f426f7a567d20407.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 27.05.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 dziekuje wszystkim, prosze o wiecej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.05.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 duza fota połączenie płytek z gresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 29.05.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Rezi Czy to jest korek?Czy takie listwy można gdzieś kupić ?Jak są mocowane ? Będę wdzięczna za informacje .Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts