Rezi 29.05.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 to jest korek wklejany na klej taki sam jak parkietkupuje się matu korkowe i tnie na paski wkleja i później szlifuje równo z pow podłogi na koniec lakieruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 30.05.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Rezi Najpierw byly plytki, a potem parkieciarz zrobil Ci takie fajne polaczenie?Czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 30.05.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Można też teownikiem mosiężnym ,alum. i innym na klej. Ważne aby koncowy etap polożenia płytek i drewna był na tym samym poziomie.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.05.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Rezi Najpierw byly plytki, a potem parkieciarz zrobil Ci takie fajne polaczenie? Czy na odwrót? płytki pierwsze ......... później parkiet na końcu szlif i lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 30.05.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Rezi Wielkie dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 30.05.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 U mnie jest na korek. http://images2.fotosik.pl/101/b8338f02a2201e24med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 30.05.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A czy ten korek nie nasiaka woda? Czy ktos ma jakies inne rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 31.05.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Też mam korek. Nie zaproponowano mi innego rozwiązania. Musi to być elastyczny materiał, bo drewno pracuje i powoduje pękanie płytek. Sprawdziłam w mieszkaniu gdzie miałam łączenie na sztywno - płytki rzeczywiście pękły. Jak na razie (9 miesięcy) korek nie nasiąkł i generalnie nie widzę niekorzystnych zmian. Tyle, że mi go nierówno przycięli i nie wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 31.05.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A czy ktos dawal silikon zamiast korka?Tak nam radzil kier bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 31.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 oddzielać parkiet od kafli będzie u nas listwa. Ponieważ nie jest zrobione fotek brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archdesign 01.06.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 najlepsza jest listwa z korka, można kupić gotowe w sklepach z materiałami do podłóg, nie jest drogie, nie nasiąka, a poza tym wygląda bardzo efektownie, żadnych sylikonów, żadnych metalowych listewpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 01.06.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 joola czy w twoim przypadku to połączenie płytek i paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 02.06.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 3241mirek, w moim przypadku, to połączenie gresu i paneli drewnianych, korkiem w "płynie". Wciskanie tego jest dosyć czasochłonne- jeśli ma być zrobione dokładnie. Wiem, bo sama to robiłam. Ponieważ korek w płynie jest bardzo gęsty i nie można go włożyć np. w pistolet do sylikonu czy kleju, robiłam, to wyciskająć masę ręcznie, wciskając ją i wygładzając miękką szpachelką. Korek jest bardzo często moczony(ciemna podłoga, pies w domu, więc częste mycie podłogi), w dodatku na ogrzewaniu podłogowym i po dwóch latach nic się z nim nie dzieje. KozAnka, jeśli chodzi o silikon, to mi moi wykończeniowcy odradzili, choć też miałam taki pomysł. (podczas upierdliwego wciskania korka )Nie pamiętam już czy mówili, że mocno się brudzi, czy, że będzie odłaził. W każdym bądź razie z korka jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
housebuilder 02.06.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Zobaczcie, co znalazlam, mam nadzieje, ze nie lamie jakichs zasad.Listwy korkowe gotowe do montazu i opis ich wlasciwosci: http://www.kork.home.pl/testowy/552/listwy-korkowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 20.06.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 joola, rezi, czy macie sam korek, czy jeszcze taka cienka listwe? Mam teraz problem, bo w jednym miejscu mam polozone kafelki nizej i na styku z parkietem bedzie nierowno, tzn parkiet wyzej. Roznica bedzie dosyc duza jakis 1 cm, bo plytki polozone na tej samej wysokosci wylewki.Jak to polaczyc? Szukalam dzisiaj listew z daszkiem, ale byly tylko na wys. 10mm, a ja musialabym wlozyc ja pod parkiet, czyli potrzebuje wys. 22mm. Czy sa w ogole takie? A moze jakos inaczej to polaczyc? Sam korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.06.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 przy takich połaczeniach stosuje się parkiet 15-16 mm a nie 22 wtedy pod płytki kładzie sie mate rozdzielająca lub siatke z włókna szklanego i podciąga klejem ( w sumie jest około 7 - 8 mm kleju + 7-8 mm płytki) przy parkiecie 22 mm trzeba było wylac mase pod płytki co niestety przedraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znafca 20.06.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 witam ... czasami stosuje się do dylatacji masę uszczelniającą z granulatu korkowego którą można wciskać tzw pistoletemhttp://www.bostikpolska.pl/img/bostik_3070.giflink do producenta przy różnicach wysokości raczej będziesz musiała zastosować listwę dylatacyjną najczęściej stosowaną przy panelach ... filmik do obejrzenia ... i strona producenta pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 20.06.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 znafcaDzieki, taka listwa moglaby byc. Obejrzalam filmik i widze, ze musze zostawic przerwe m-dzy parkietem a plytkami. Czyli tam juz korka nie dawac, tylko ta listwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znafca 20.06.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 witam ponownie ... przy podłogach drewnianych bądź drewnopochodnych stosujemy dylatację czyli szczelinę .... bo drewno lubi sobie czasem popracować oczywiście zależy jaki gatunek - jedne pracuje więcej a inne leży prawie bez ruchu ... nikt nie lubi sie potykać o nierówności podłogi więc najczęściej kładzie się ją tak by była gładziutka ... najczęściej więc wypełnia się dylatacje korkiem by nic nie zakłócało poziomu podłogi ale u ciebie zdarzył się stopień 1 cm i teraz masz kilka wariantów 1 listwa aluminiowa 2 parkieciarz zeszlifuje ci końcówkę parkietu i wypełni dylatacje korkiem 3 ktoś wyrzeźbi ci listwę z tego samego gatunku drewna co parkiet a parkieciarz wklei http://panel-bis.pl/listwa.jpg ... ale zapewnie jest kilka innych możliwości pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agu 11.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mam problem dotyczący ładnego połączenia kamienia, ktory jest wokól kominka z parkietem w salonie. Kamień wokół kominika jest wycięty w postaci łuku. Jak to sensownie połączyć z parkietem, czy są listwy takie do wyginania, czy co zrobić. parkieciarz proponuje korek, ale korek jest dość ciemny, a parkiet jest biały jesion a kamień jasna breccia (kawa z mlekiem). Sprawa pilna. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts