zetka 15.06.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 U mnie jest właśnie korek i parkiet przemysłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 16.06.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Faktycznie to połączenie wygląda rewelacyjnie.A czy ktoś używał takiego połączenia do paneli? Bo gdzieś czytałem,że panele mogą go wykruszać gdyż bardziej zmianiają swoją objętość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 16.06.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 korek na pewno wygląda najlepiej, ale wielokrotnie czytałam na tym forum ,że nie można go stosować na łączeniu panel-płytka tylko przy podłogach naturalnych typu parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekrakow 23.06.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 A jak z różnicą wysokości płytek i parkietu?Parkiet chyba wyższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masmedia1 28.06.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witam ponownie Ze względu na przeciągający się remont nie zaglądałam tu ostatnio Moje płytki są już położone co do paneli nie mogę się zdecydować na kolor więc listwa czeka Nie wiem jak się wkleja tutaj zdjęcia ale może coś mi się uda wrzucić Pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 12.07.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 A jesli jest na odwrot czyli panele są grubsze od płytek to tez mozna dac podklad pod kafle i co z tym łączeniem miedzy panele a kafle czy tez mozna korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.07.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 jesli płytki sa łaczone z panelami, to nie ma innej metody, jak zastosowanie listwy,panele - jakie by nie byly - wymagaja pustki, zeby mogle sie spokojnie rozszerzac,dylatacja w postaci korka, gabek, szpachli itp rzeczy nie spelni swojej roli i zostanie zniszczona przez napierającą podloge .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.07.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 ludzie nie pakujcie korka do wykonczen posadzek pływajacych ..nie wytrzyma nawet 3 miesiecy..a" kielbaska" słuzy do naprawy list i posadzek korkowych a nie wypełnien ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejoo 20.07.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Cześć Mam w planach wyburzenie drzwi salon-korytarz. Na korytarzu mam jasne płytki 33x33 (jasny beż też fuga). W salonie chcę położyć deskę barlinecką classic dąb biały. Nie chcę używać listwy na łączeniu deski z płytkami. Problemem jest to że płytki już są położone. Płytka ma 9-10mmm a deska 15mm + ok 3mm podkładu. Ma ktoś pomysł - patent na sensowne połączenie ??? pozdrAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 20.07.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Macie racje zaden korek ja juz zamowiłam listwy Teowniki "T". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 20.07.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 miałem dylemat co zastosowac na polaczenie ale ostatecznie zdecydowałem sie na profil "T" szer 13mm i przykleiłem go na elastyczny klej montazowy patex. trzyma extra,mało co listwa wystaje ponad panel i wyglada bardzo estetycznie.Mam nadzieje ze zima nic sie z tym nie stanie jak zaczne grzac i klej bedzie na tyle elastyczny ze pracujacy panel wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Czyli masz do zniwelowania/zamaskowania jakieś 8mm wysokości. Jeżeli nie chcesz standardowej listwy maskującej to może jakiś ćwierćwałek tam dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejoo 21.07.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Czyli masz do zniwelowania/zamaskowania jakieś 8mm wysokości. Jeżeli nie chcesz standardowej listwy maskującej to może jakiś ćwierćwałek tam dać. "cwierćwałek" a coź to ??? i jak to wygląda? Dodam ze deska ma wchodzić (marzymy z żoną ze sie uda) na szerokości 105 cm - 30 cm w korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek.B 21.07.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 "cwierćwałek" a coź to ??? i jak to wygląda? Mniej-więcej tak: http://img165.imageshack.us/img165/3849/rysunek1gg1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda158 25.07.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 chcę w salonie położyć gres i na niewielkim kawałku (powiedzmy 3x2m) wstawić panele drewniane. Paneli nie chciałabym przyklejać tylko ułożyć normalne (np na korku) a w miejsce łączenia z gresem nie chcę dawać żadnych listew. W przypadku parkietu sprawa jest prosta bo można te łączenia wypełnić korkiem w płynie, czy jednak takie rozwiązanie w sytuacji gdzie nie mam przyklejonych desek do podłogi (tylko tzw podłogę pływającę) mogę zastosować? Czy ktoś ma pomysł jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 25.07.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Niedawo był bardzo podobny wątek: Połączenie paneli z płytką i wygląda na to że nie ma wyjścia - tam gdzie podłoga jest pływająca trzeba kłaść listwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbolutek 04.08.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam wszystkich ! Jesli mozecie pokazcie jakies fotki z ciekawymi polaczeniami plytek i paneli. Poszukuje inspiracji do przedpokoju i salonu............ moze ktos pochwali sie wlasnymi pomyslami ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelczt 04.08.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Przedstawiciel firmy, która produkuje korek natryskowy podpowiedział mi, że korek ten powinien przylegać jedynie do terakoty i paneli. w szczelinę można położyć np kartkę po to by nie przylegał od do podłoża. Taki sposób ma poprawić zalety korka. Chyba spróbuję gdyż ja mam łączenie w zygzak i nie wiem czy jakaś listwa zda egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyt 08.08.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak radzicie sobie z połączeniem płytek z parkietem jeśli chodzi o wysokość. Parkiet z tego co wiem ok 20-22 mm. Płytka jestdużo niższa.Czy wcześniej trzeba prygotować odpowiedniowylewki ? Pozdrawiam Voyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.08.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Najlepiej tę różnice w wysokości uzyskać na etapie wykonywania posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts