Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

testował ktoś SIKAFLEX do łączenia parkietu z glazurą ?

Parkieciarze wstawili korek ale są jeszcze jakieś ubytki, szpary i zaproponowali SIKAFLEX pytanie jak się to sprawdza.

jest trwale elastyczny poliuretan o cechach kleju i uszczelniacza. Doskonały na takie połączenia. Sika flex11FC. do wyboru sześć kolorów.

vanitas vanitatum et omnia vanitas

Jak połączyć podłogi kiedy połączenie nie jest proste a jest wygięte lub zaokrąglone .

Najprawdopodobniej taką będę miał podłogę ale zastanawiam się jak to połączyć estetycznie ,bo listwą raczej się nie da ? Terakota z panelem .Terakota z terakotą .

Są specjslne listwy, dostepne np w Obi, Nomi itp.

Gość Henku_wawa
Jak połączyć podłogi kiedy połączenie nie jest proste a jest wygięte lub zaokrąglone .

Najprawdopodobniej taką będę miał podłogę ale zastanawiam się jak to połączyć estetycznie ,bo listwą raczej się nie da ? Terakota z panelem .Terakota z terakotą .

terakota z panelem koliście - paskiem korka

Rozumiem, że w użytkowaniu sprawdza się? Czy na podłogówce jest tylko drewno? Dziękuję za odpowiedź, będziemy za chwilę kłaść parkiet+gres na podłogówkę, a pikanterii dodaje fakt, że pod nią mamy 9 cm styropianu - tak zamontowali okna balkonowe, że nijak więcej się nie dało:((

Hmm, nie rozumiem za bardzo :roll: U mnie oczywiście też jest styropian...nie pamiętam już tylko jaka grubość. Podłogówkę mam na całym parterze i doskonale sprawdza się zarówno na gresie jak i na drewnie.

• 2 months później...

Witam!

Jestem na etapie wykanczania wnetrz i aktualnie na tapecie jest dobor profili dylatacyjnych.

Podloga w salonie to polaczenie ciemno brazowych paneli oraz plytek ceramicznych w bardzo jasnym kremowym kolorze.

Poszukuje usilnie eleganckich profili wykonczeniowych. Zalezy mi na tym by byly jak najciensze - do 1,5cm. Moze mozecie cos poradzic?

Jak na razie znalazlam tylko te: http://profile.excellent.com.pl/index.php?page=produkty&mm=profile_metalowe&mo=profile_laczace&mp=metalowy_fugowy_t , ale nie przekonuja mnie niestety. Widzialam je w wersji poler i stal anodowana. Poler sie strasznie swieci, natomiast ta stal anodowana wyglada kiepsko:(.

Mam malo czasu na znalezienie odpowiednich listew. Dodam, ze cale wnetrze bedzie raczej minimalistyczne i nowoczesne, i w dokladnie takim typie szukam tych profili.

Bardzo prosze o pomoc, moze macie u siebie "zainstalowane" takie profile jakich szukam, jakies zdjecia, cokolwiek?

PS.dodam, ze celowo nie chcialam polaczenia paneli z ceramika za pomoca korka.

Są też listwy drewniane:

http://www.homefloor.pl/listwy_podlogowe.html?gclid=CN3qwsvAmJcCFU4g3godelapDA

i tu:

http://www.arbiton.com/att/1/Arbiton_net.pdf?SID=0a292fbc741c3fa48b452f22f9d7474f - od strony 43.

Też się nad listwami zastanawiam, bo nadchodzi ten etap :lol: