Julita2 13.09.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Joola, co to za piękna podłoga? Chodzi o drewno... Na 100% Merbau Merbau, merbau w dodatku na podłogówce. A korek kładałam sama Joola - jaka masz grubość parkietu merbau na podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
outlaw 15.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Hej, testował ktoś SIKAFLEX do łączenia parkietu z glazurą ? Parkieciarze wstawili korek ale są jeszcze jakieś ubytki, szpary i zaproponowali SIKAFLEX pytanie jak się to sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 15.09.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Hej, testował ktoś SIKAFLEX do łączenia parkietu z glazurą ? Parkieciarze wstawili korek ale są jeszcze jakieś ubytki, szpary i zaproponowali SIKAFLEX pytanie jak się to sprawdza. jest trwale elastyczny poliuretan o cechach kleju i uszczelniacza. Doskonały na takie połączenia. Sika flex11FC. do wyboru sześć kolorów. ________________________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
outlaw 16.09.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 17.09.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak połączyć podłogi kiedy połączenie nie jest proste a jest wygięte lub zaokrąglone .Najprawdopodobniej taką będę miał podłogę ale zastanawiam się jak to połączyć estetycznie ,bo listwą raczej się nie da ? Terakota z panelem .Terakota z terakotą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 17.09.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak połączyć podłogi kiedy połączenie nie jest proste a jest wygięte lub zaokrąglone . Najprawdopodobniej taką będę miał podłogę ale zastanawiam się jak to połączyć estetycznie ,bo listwą raczej się nie da ? Terakota z panelem .Terakota z terakotą . Są specjslne listwy, dostepne np w Obi, Nomi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 17.09.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A dlaczego uważasz że listwą drewnianą się nie da ,co prawda jest troszkie rzeźbiarstwa ale sie da :)Ja połączyłem tak parkiet z jatoby z terakotą http://img440.imageshack.us/img440/6528/20080917467rf3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 17.09.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sa specjalne listwy aluminiowe które można dosyc mocno wyginac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 17.09.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sądziłem że listwy nie da się tak mocno wygiąć ale jednak się myliłem dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 17.09.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sądziłem że listwy nie da się tak mocno wygiąć ale jednak się myliłem dzięki Niestety w poprzek nie wygniesz , każdy kawałek listwy trzeba przycinać od szablonu, tak jak napisałem wczesniej jest to czyste rzeżbiarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 17.09.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sądziłem że listwy nie da się tak mocno wygiąć ale jednak się myliłem dzięki Niestety w poprzek nie wygniesz , każdy kawałek listwy trzeba przycinać od szablonu, tak jak napisałem wczesniej jest to czyste rzeżbiarstwo aluminiowa to można sobie wokoło reki owinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 17.09.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jak połączyć podłogi kiedy połączenie nie jest proste a jest wygięte lub zaokrąglone . Najprawdopodobniej taką będę miał podłogę ale zastanawiam się jak to połączyć estetycznie ,bo listwą raczej się nie da ? Terakota z panelem .Terakota z terakotą . terakota z panelem koliście - paskiem korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.09.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Korek w "płynie" i możesz mieć "esy floresy" jakie Ci się tylko zamarzą http://img58.imageshack.us/img58/6029/341178101kx9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.09.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Joola, czy moglabys napisac co masz na podlodze w kuchni? Pozdrawiam A Ale mam refleks W kuchni mam gres: Nowa Gala S02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.09.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Julita o ile dobrze pamiętam, to 14mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 18.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Rozumiem, że w użytkowaniu sprawdza się? Czy na podłogówce jest tylko drewno? Dziękuję za odpowiedź, będziemy za chwilę kłaść parkiet+gres na podłogówkę, a pikanterii dodaje fakt, że pod nią mamy 9 cm styropianu - tak zamontowali okna balkonowe, że nijak więcej się nie dało:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Rozumiem, że w użytkowaniu sprawdza się? Czy na podłogówce jest tylko drewno? Dziękuję za odpowiedź, będziemy za chwilę kłaść parkiet+gres na podłogówkę, a pikanterii dodaje fakt, że pod nią mamy 9 cm styropianu - tak zamontowali okna balkonowe, że nijak więcej się nie dało:(( Hmm, nie rozumiem za bardzo U mnie oczywiście też jest styropian...nie pamiętam już tylko jaka grubość. Podłogówkę mam na całym parterze i doskonale sprawdza się zarówno na gresie jak i na drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 19.09.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Korek w "płynie" i możesz mieć "esy floresy" jakie Ci się tylko zamarzą http://img58.imageshack.us/img58/6029/341178101kx9.jpg Tez polecam korek wyglada ładnie i nic nie wystaje jest rowniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metis_ps 28.11.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam!Jestem na etapie wykanczania wnetrz i aktualnie na tapecie jest dobor profili dylatacyjnych. Podloga w salonie to polaczenie ciemno brazowych paneli oraz plytek ceramicznych w bardzo jasnym kremowym kolorze.Poszukuje usilnie eleganckich profili wykonczeniowych. Zalezy mi na tym by byly jak najciensze - do 1,5cm. Moze mozecie cos poradzic?Jak na razie znalazlam tylko te: http://profile.excellent.com.pl/index.php?page=produkty&mm=profile_metalowe&mo=profile_laczace&mp=metalowy_fugowy_t , ale nie przekonuja mnie niestety. Widzialam je w wersji poler i stal anodowana. Poler sie strasznie swieci, natomiast ta stal anodowana wyglada kiepsko:(.Mam malo czasu na znalezienie odpowiednich listew. Dodam, ze cale wnetrze bedzie raczej minimalistyczne i nowoczesne, i w dokladnie takim typie szukam tych profili.Bardzo prosze o pomoc, moze macie u siebie "zainstalowane" takie profile jakich szukam, jakies zdjecia, cokolwiek? PS.dodam, ze celowo nie chcialam polaczenia paneli z ceramika za pomoca korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Są też listwy drewniane: http://www.homefloor.pl/listwy_podlogowe.html?gclid=CN3qwsvAmJcCFU4g3godelapDA i tu: http://www.arbiton.com/att/1/Arbiton_net.pdf?SID=0a292fbc741c3fa48b452f22f9d7474f - od strony 43. Też się nad listwami zastanawiam, bo nadchodzi ten etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts