ghost34 25.10.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 hmm i wszystko byłoby w jak najlepszym porzadku ...gdyby nie reklama non stop od tego jest inny dział ..z pnkt rosy tez troszke namieszał ale stara sie wybrnąć..ale poszlo w eter ludzie czytaja i maja zespol karpia zapewne do tej pory .. gratuluje posiadanego laboratorium ale kurcze nie gratuluje ciaglego obnoszenia sie z owym..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 25.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Gdzie mozna kupic listwe kryjąca z mosiądzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.10.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 hmm i wszystko byłoby w jak najlepszym porzadku ...gdyby nie reklama non stop od tego jest inny dział ..z pnkt rosy tez troszke namieszał ale stara sie wybrnąć..ale poszlo w eter ludzie czytaja i maja zespol karpia zapewne do tej pory .. gratuluje posiadanego laboratorium ale kurcze nie gratuluje ciaglego obnoszenia sie z owym..pozdrawiam Korzystanie z moich doświadczeń w tym przypadku nic nie kosztuje.Każdy z Forumowiczów prezentując swoją opinię automatycznie promuje swoją osobę jako profesjonalistę. W sprawie punktu rosy chciałem ustrzec jednego z forumowiczów przed sytuacją, z którą sam się spotkałem, a którą opisałem w możliwie pełnych szczegółach po odnalezieniu notatek . Wydaje mi się, że takie sytuacje zdarzają się rzadko ale bardzo wiele kosztują. Jeśli podane szczegóły nie obrazują technicznej strony sytuacji, to pytaj. Postaram się Ci je wyjaśnić na miarę moich możliwości. Możemy się spierać, różnić w poglądach, wymieniać doświadczenia, napewno pomożemy sobie i innym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 25.10.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Piszecie tu o różnych sposobach łączenia a ja widziałem takie jak łączenie deski warstwowej z gresem na jachcie. Coś jakby czarna guma. Ktoś może podpowiedzieć co to jest i gdzie kupić? Jakiś silikon może ... Przecież wyżej pisałem jak połączyć i czym takie dwie posadzki. Jest to Sika FC 11f. Kurczaki , szukam tego specyfiku i nie moge znalesc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.10.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Piszecie tu o różnych sposobach łączenia a ja widziałem takie jak łączenie deski warstwowej z gresem na jachcie. Coś jakby czarna guma. Ktoś może podpowiedzieć co to jest i gdzie kupić? Jakiś silikon może ... Przecież wyżej pisałem jak połączyć i czym takie dwie posadzki. Jest to Sika FC 11f. Kurczaki , szukam tego specyfiku i nie moge znalesc . Wpisz Sikaflex 11 FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 26.10.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 u mnie jest tak... http://images35.fotosik.pl/74/3c6f20add4617556m.jpg pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 28.10.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 wtedy jeszcze bez kleju. łącznie wypełnione klejem (?) do paneli podłogowych , chociaz to nei są panele, a drewno. http://ela.skoworodko.pl/dom/image/budowa_sierpien/16/sierpien16_20.jpg http://ela.skoworodko.pl/dom/image/budowa_sierpien/16/sierpien16_21.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.10.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Piszecie tu o różnych sposobach łączenia a ja widziałem takie jak łączenie deski warstwowej z gresem na jachcie. Coś jakby czarna guma. Ktoś może podpowiedzieć co to jest i gdzie kupić? Jakiś silikon może ... Przecież wyżej pisałem jak połączyć i czym takie dwie posadzki. Jest to Sika FC 11f. Kurczaki , szukam tego specyfiku i nie moge znalesc . w casto do kupienia w przystepnej cenie okolo 29zl tubka...zwroc uwage na kolor..dosyc dlugo schnie...ale jest swietnym materialem na laczenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 30.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 potrzebuje pomocy...w salonie przy kominku mam polozony marmu półokragły i do tego deski drewniane, problem polega na tym ze drewno ktore jest przy marmurze jest poszarpane i nie mam pojecia jak to zakryc, zeby wygladalo przyzwoicie. Jaka listwe powinnam zastosowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 30.10.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 potrzebuje pomocy...w salonie przy kominku mam polozony marmu półokragły i do tego deski drewniane, problem polega na tym ze drewno ktore jest przy marmurze jest poszarpane i nie mam pojecia jak to zakryc, zeby wygladalo przyzwoicie. Jaka listwe powinnam zastosowac? Prześlij zdjęcia . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sochanus 05.11.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam ja z tych co mają zaiar położyć podłoge pływajaco... Już wyczytałem że bez listwy niestety się nie obejdzie ale.. czy nie lepiej zastosować listwe "ZET" ? 6 mm szerokości wystaje 2 milimetry chyba ja mam zamiar tak zrobić ale nikt tu nie wspomina o takiej ewentualności. Oczywiście jeśli coś sie zmieniło w kwestii materiałów i można zrobić połączenie bezlistwowe to prosze napiszcie czekam na odpowiedz pozdrawiam Ps: zauważyłem Sika FC 11f czyli jednak dało by rade połaczyć Deske 3 warstwową pływającą bez listwy... deska kchars Orzech Philadelphia... z gresem. Proszę pomóżcie bo remont sie kończy i przychodzi kolej na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 05.11.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam ja z tych co mają zaiar położyć podłoge pływajaco... Już wyczytałem że bez listwy niestety się nie obejdzie ale.. czy nie lepiej zastosować listwe "ZET" ? 6 mm szerokości wystaje 2 milimetry chyba ja mam zamiar tak zrobić ale nikt tu nie wspomina o takiej ewentualności. Oczywiście jeśli coś sie zmieniło w kwestii materiałów i można zrobić połączenie bezlistwowe to prosze napiszcie czekam na odpowiedz pozdrawiam Ps: zauważyłem Sika FC 11f czyli jednak dało by rade połaczyć Deske 3 warstwową pływającą bez listwy... deska kchars Orzech Philadelphia... z gresem. Proszę pomóżcie bo remont sie kończy i przychodzi kolej na podłogę. Nazwa podłoga pływająca wynika z w miarę swobodnych zmian jej powierzchni pod wpływem zmian otaczającego klimatu. Wykończenie przy płytkach tylko listwami maskującymi. Wielkość szczeliny zależna jest od rodzaju paneli i wielkości pomieszczenia(odległości do przeciwległej ściany). Jej jednostkową wielkość powinien określić producent w instrukcji montażu. W oparciu o tą wielkość oraz wzajemny układ płaszczyzn podłóg, należy dobrać odpowiedni kształt listwy maskującej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 08.11.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 potrzebuje pomocy...w salonie przy kominku mam polozony marmu półokragły i do tego deski drewniane, problem polega na tym ze drewno ktore jest przy marmurze jest poszarpane i nie mam pojecia jak to zakryc, zeby wygladalo przyzwoicie. Jaka listwe powinnam zastosowac? Prześlij zdjęcia . Pozdrawiam. o to moje fotki. bede wdzieczna za pomoc http://images50.fotosik.pl/224/e4584664718f1688m.jpg http://images41.fotosik.pl/220/7a1aa7142bec0dafm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.11.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 potrzebuje pomocy...w salonie przy kominku mam polozony marmu półokragły i do tego deski drewniane, problem polega na tym ze drewno ktore jest przy marmurze jest poszarpane i nie mam pojecia jak to zakryc, zeby wygladalo przyzwoicie. Jaka listwe powinnam zastosowac? Prześlij zdjęcia . Pozdrawiam. o to moje fotki. bede wdzieczna za pomoc http://images50.fotosik.pl/224/e4584664718f1688m.jpg http://images41.fotosik.pl/220/7a1aa7142bec0dafm.jpg Wejdz na http://www.parkietkomplex.eu kliknij porady znajdz łaczenie podłóg ceramicznych....... poz 3, 6, 20, 21. Wybierz jedną z nich a wówczas powiem jak to wykonać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.11.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 włoż teowniczek 12mm..szerokosci..w kolorze aluminium..w kazdym leroy i casto do kupienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 09.11.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 i mozna go zginac? gdyz to nie jest w linie porstej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.11.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 spokojnie go wygniesz te 12mm to krycie z góry..zreszta w tymze watku jestze on wlasnie wygiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paninka 11.12.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam - z pewnością temat był już poruszany ale nie znalazłam odpowiedzi .Otóż pytanie brzmi - jak połączyc panele podłogowe z płytkami tak aby nie stosowac żadnych listew ? prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 11.12.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Jest taki temat: http://forum.muratordom.pl/jak-polaczyliscie-podloge-drewniana-z-plytkami,t70922.htm?highlight=po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 11.12.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam - z pewnością temat był już poruszany ale nie znalazłam odpowiedzi . Otóż pytanie brzmi - jak połączyc panele podłogowe z płytkami tak aby nie stosowac żadnych listew ? prosze o pomoc. Proszę o podpowiedż, czy będą to klasyczne panele ułożone jako podłoga pływająca, czy będzie to podłoga z paneli drewnianych, klejonych do posadzki. Jest istotna różnica. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts