Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hmm i wszystko byłoby w jak najlepszym porzadku ...gdyby nie reklama non stop od tego jest inny dział ..z pnkt rosy tez troszke namieszał ale stara sie wybrnąć..ale poszlo w eter ludzie czytaja i maja zespol karpia zapewne do tej pory .. :(

gratuluje posiadanego laboratorium ale kurcze nie gratuluje ciaglego obnoszenia sie z owym..pozdrawiam

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmm i wszystko byłoby w jak najlepszym porzadku ...gdyby nie reklama non stop od tego jest inny dział ..z pnkt rosy tez troszke namieszał ale stara sie wybrnąć..ale poszlo w eter ludzie czytaja i maja zespol karpia zapewne do tej pory .. :(

gratuluje posiadanego laboratorium ale kurcze nie gratuluje ciaglego obnoszenia sie z owym..pozdrawiam

Korzystanie z moich doświadczeń w tym przypadku nic nie kosztuje.Każdy z Forumowiczów prezentując swoją opinię automatycznie promuje swoją osobę jako profesjonalistę. W sprawie punktu rosy chciałem ustrzec jednego z forumowiczów przed sytuacją, z którą sam się spotkałem, a którą opisałem w możliwie pełnych szczegółach po odnalezieniu notatek . Wydaje mi się, że takie sytuacje zdarzają się rzadko ale bardzo wiele kosztują. Jeśli podane szczegóły nie obrazują technicznej strony sytuacji, to pytaj. Postaram się Ci je wyjaśnić na miarę moich możliwości. Możemy się spierać, różnić w poglądach, wymieniać doświadczenia, napewno pomożemy sobie i innym.Pozdrawiam.

Piszecie tu o różnych sposobach łączenia a ja widziałem takie jak łączenie deski warstwowej z gresem na jachcie. Coś jakby czarna guma. Ktoś może podpowiedzieć co to jest i gdzie kupić? Jakiś silikon może ...

Przecież wyżej pisałem jak połączyć i czym takie dwie posadzki. Jest to Sika FC 11f.

Kurczaki , szukam tego specyfiku i nie moge znalesc . :o

Piszecie tu o różnych sposobach łączenia a ja widziałem takie jak łączenie deski warstwowej z gresem na jachcie. Coś jakby czarna guma. Ktoś może podpowiedzieć co to jest i gdzie kupić? Jakiś silikon może ...

Przecież wyżej pisałem jak połączyć i czym takie dwie posadzki. Jest to Sika FC 11f.

Wpisz Sikaflex 11 FC

w casto do kupienia w przystepnej cenie okolo 29zl tubka...zwroc uwage na kolor..dosyc dlugo schnie...ale jest swietnym materialem na laczenia pozdrawiam

potrzebuje pomocy...w salonie przy kominku mam polozony marmu półokragły i do tego deski drewniane, problem polega na tym ze drewno ktore jest przy marmurze jest poszarpane i nie mam pojecia jak to zakryc, zeby wygladalo przyzwoicie.

Jaka listwe powinnam zastosowac?

Prześlij zdjęcia . Pozdrawiam.

Witam ja z tych co mają zaiar położyć podłoge pływajaco...

Już wyczytałem że bez listwy niestety się nie obejdzie ale.. czy nie lepiej zastosować listwe "ZET" ? 6 mm szerokości wystaje 2 milimetry chyba ja mam zamiar tak zrobić ale nikt tu nie wspomina o takiej ewentualności. Oczywiście jeśli coś sie zmieniło w kwestii materiałów i można zrobić połączenie bezlistwowe to prosze napiszcie :) czekam na odpowiedz pozdrawiam

Ps: zauważyłem Sika FC 11f czyli jednak dało by rade połaczyć Deske 3 warstwową pływającą bez listwy... deska kchars Orzech Philadelphia... z gresem. Proszę pomóżcie bo remont sie kończy i przychodzi kolej na podłogę.

Witam ja z tych co mają zaiar położyć podłoge pływajaco...

Już wyczytałem że bez listwy niestety się nie obejdzie ale.. czy nie lepiej zastosować listwe "ZET" ? 6 mm szerokości wystaje 2 milimetry chyba ja mam zamiar tak zrobić ale nikt tu nie wspomina o takiej ewentualności. Oczywiście jeśli coś sie zmieniło w kwestii materiałów i można zrobić połączenie bezlistwowe to prosze napiszcie :) czekam na odpowiedz pozdrawiam

Ps: zauważyłem Sika FC 11f czyli jednak dało by rade połaczyć Deske 3 warstwową pływającą bez listwy... deska kchars Orzech Philadelphia... z gresem. Proszę pomóżcie bo remont sie kończy i przychodzi kolej na podłogę.

Nazwa podłoga pływająca wynika z w miarę swobodnych zmian jej powierzchni pod wpływem zmian otaczającego klimatu. Wykończenie przy płytkach tylko listwami maskującymi. Wielkość szczeliny zależna jest od rodzaju paneli i wielkości pomieszczenia(odległości do przeciwległej ściany). Jej jednostkową wielkość powinien określić producent w instrukcji montażu. W oparciu o tą wielkość oraz wzajemny układ płaszczyzn podłóg, należy dobrać odpowiedni kształt listwy maskującej.Pozdrawiam.

potrzebuje pomocy...w salonie przy kominku mam polozony marmu półokragły i do tego deski drewniane, problem polega na tym ze drewno ktore jest przy marmurze jest poszarpane i nie mam pojecia jak to zakryc, zeby wygladalo przyzwoicie.

o to moje fotki. bede wdzieczna za pomoc

http://images50.fotosik.pl/224/e4584664718f1688m.jpg

http://images41.fotosik.pl/220/7a1aa7142bec0dafm.jpg

o to moje fotki. bede wdzieczna za pomoc

http://images50.fotosik.pl/224/e4584664718f1688m.jpg

http://images41.fotosik.pl/220/7a1aa7142bec0dafm.jpg

Wejdz na http://www.parkietkomplex.eu kliknij porady znajdz łaczenie podłóg ceramicznych....... poz 3, 6, 20, 21. Wybierz jedną z nich a wówczas powiem jak to wykonać. Pozdrawiam.

• 1 month później...
Witam - z pewnością temat był już poruszany ale nie znalazłam odpowiedzi .

Otóż pytanie brzmi - jak połączyc panele podłogowe z płytkami tak aby nie stosowac żadnych listew ? prosze o pomoc.

Proszę o podpowiedż, czy będą to klasyczne panele ułożone jako podłoga pływająca, czy będzie to podłoga z paneli drewnianych, klejonych do posadzki. Jest istotna różnica. Pozdrawiam.