toomyem 12.05.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ok, rozumiem. Nie wiedziałem że jest taki płynny korek. To coś jak silikon albo akryl? Panele mamy pływające i na razie się to nie zmieni. Listwy są niezbyt piękne i praktyczne (moim zdaniem oczywiście) i chętnie bym ich uniknął gdyby się dało. To samo mam na piętrze z progami między pokojami. Muszę jakoś pozasłaniać te szczeliny, heh. Na parterze na szczęście nie zgodziłem się na dylatacje w progach i muszę tylko zasłonić łączenia z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.05.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ten korek jest w tubie, wyglada trochę jak kiełbasa jest dość plastyczny i łatwy w użyciu. http://www.nokaut.pl/zywice-kleje/korek-w-plynie.html kurcze ja po prostu nie cierpię listw....jestem uczulona;) a juz te gigantyczne odstające jak progi ......brrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 13.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 I co kochani zadnych nowych pomyslow? Zadnyh fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewela215176 23.06.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Czy wie ktoś gdzie kupić taką cienką i do tego ciemną listwę do łączenia panela i płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 23.06.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 A dokładniej, co to za podłoga??? Na zdjęciu trochę przypomina moje panele z balterio - wiśnia "jakaś tam" - sorry ale nie pamiętam. Właśnie niedawno, po długich poszukiwaniach zdobyłam do niej taką wąską ciemną listwę, chyba z jakiejś firmy z Ełku. Poszukam faktury może tam jest coś napisane. Ja sprowadzałam przez nasz lokalny sklep Hiperglazur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 24.06.2010 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 my takie listwy kupowalismy w Leroy Merlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewela215176 24.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Też mam panele z balterio. Dzięki za podpowiedzi. Będę wdzięczna za namiary na firmę z Ełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 24.06.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 znalazłam http://www.cezar.eu/?str=5 ale masz szczęście;) - jak ja szukałam takich listew 3 m-ce temu, to strona tej firmy była w przebudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tristhan 07.07.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam. Mam prośbę, zakupiłem już ten korek natryskowy w kiełbasce i nie za bardzo wiem jak go użyć a nigdzie nie ma instrukcji:( Może ktoś z Was mi podpowie jak to zrobić. Bardzo liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 20.07.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ja to położyłem (ta pasztetową). Ale coś niebardzo się to wykłada - strasznie się lepi jedno drugiego i trzeba to odrywać/odcinać kawałkami i wpychać - szczeliny się tym wypełnić nie da tak jak fugą - więc położyłem więcej. Teraz czekam aż stwardnieje i przytnę skalpelem. Choć coś słabo to widzę. Ale usuwa się to doskonale - jak jakiś kauczuk.Prawdopodobnie ghost miał rację...Szkoda mi tu wsadzać listwę bo mam idealnie równe poziomy gresu i finishparkietu. Może coś pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asik2605 20.07.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 My mamy zamontowaną taką specjalną listwę do łuków FLEX http://allegro.pl/item1130052945_listwa_podlogowa_do_lukow_profil_profile_flex.html. Są też takie listwy na różne poziomy. Nasza sprawdziła się świetnie, choć kosztuje 3m ok 100zl Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harmonia 20.07.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Taka listwa, to właściwie w większości przypadków konieczność, bo zawsze prawie zawsze wychodzi jakaś różnica między płytkami, a panelami. Jak się coś takiego kupi, to właściwie jest po sprawie wszelkich nierówności - montuje się coś takiego i trzeba się dobrze wpatrzyć, żeby ocenić czy coś się tam różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 23.07.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 My mamy zamontowaną taką specjalną listwę do łuków FLEX http://allegro.pl/item1130052945_listwa_podlogowa_do_lukow_profil_profile_flex.html. Są też takie listwy na różne poziomy. Nasza sprawdziła się świetnie, choć kosztuje 3m ok 100zl Polecam my tez mamy taka w salonie ............ a w marketach jest 3 razy droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 18.08.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 WItam.Mam duuuzy podwojny problem,po pierwsze to uzylismy korka do plączenia drewna z plytkami,drewno bardzo ciemne ( klon expresso) a plytki jasne( kremowo-szare ) tak wiec kolor tego korka wyglada baaaardzo niespecjalnie:-(........a drugi problem duzo istotniejszy to to,ze plytki wyszly wyzej niz drewno:-(...ja nie dopilnowalam bo mnie akurat w domu nie bylo a mąz tak pilnowal ,ze wyszlo jak wyszlo,w kuchni mam plytki wyzej niz ndrewno w salonie:-((((((((((((wygląda to paskudnie.....moje pytania są takie : czu ten korek mozna jakos pomalowac farba na taki kolor wenge i czyms zalakierowac ,jezeli tak to jaka to ma byc farba i jaki lakier a drugie pytanie co zrobic z tym niezczesnym polaczeniem,czy juz tylko listwa mnie ratuje zeby wyrownac tą roznice miedzy drewnem a korkiem czy poprostu wykonczyc jakos czolo tych plytek i tak to zostawic:-(...doradzcie cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelisina 18.08.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 My również mamy połączenie korkowe pomiędzy parkietem a płytkami. Kafle są białe a parkiet dębowy, więc korek kolorystycznie wpasował się idealnie.Tak to wygląda u nas (parkiet był akurat świeżo po lakierowaniu): http://i37.tinypic.com/2cbyad.jpghttp://i36.tinypic.com/14vihhl.jpg Przed położeniem płytek, przyjechał do nas parkieciarz z odpowiednią klepką, w związku z czym płytkarz wiedział na jakiej wysokości ułożyć płytki. Parkiet jest wyższy o 1,5-2mm od płytek - przy kolejnym cyklinowaniu się wyrówna. @ aha26 - szkoda, ze nie dopilnowaliście wysokości...Nie wiem czy w Twoim wypadku listwa nie będzie jednak koniecznością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 18.08.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 oj i tego sie wlasnie obawiam:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.08.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 czu ten korek mozna jakos pomalowac farba na taki kolor wenge i czyms zalakierowac ,jezeli tak to jaka to ma byc farba i jaki lakier U mnie gres biały, parkiet wenge i kolor korka w tym zestawieniu też spędzał mi sen z powiek. Do tego stopnia że wzięłam wszystkie brązowe mazidła jakie miałam pod ręką i testowałam. Ostatecznie najlepiej sprawdził się kolorystycznie i praktycznie (nie zmywał się przy myciu mopem) renowator do skór Jeśli byłabyś zainteresowana to chodzi dokładnie o coś takiego: http://allegro.pl/item1183059875_farba_lakier_do_skor_skory_renoskor_16_kolorow.html (aukcja przykładowa) Mam kolor ciemny brąz. Malowałam już 2 razy, ale tylko dlatego że za pierwszym razem trochę za oszczędnie pomalowałam, a do tego długo trwał u nas stan "budowy" i korek w kilku miejscach się wykruszył i był widoczny jego pierwotny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 18.08.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Zetko z nieba mi spadłas:-).....moze nareszcie zaczne spac sokojnie ....kupie to i wyprobuje na swoim korku.Pozdrawiam i dziękuje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 24.08.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Ten korek to porażka. Wygląda jak brudny piach w szczelinie...Wydłubuje to i wstawiam listwę T na klej.Szkoda, bo żebym wiedział to bym się tak nie starał na docinaniu parkietu. Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez janekbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomaso 04.10.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ano mozna kupic np. tutaj http://www.allegro.pl/item573260975_korek_natryskowy_do_dylatacji_i_uszczelnien.html Korek w płynie można kupić tutaj http://www.melagu.pl/sklep/kleje_grunty_zmywacze/korek_w_plynie I wcale nie wygląda jak brudny piach tylko trzeba go umiejętnie nałożyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts