xavi 29.11.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Moje łączenie wygląda tak: Sorki za jakość zdjęcia. Pozdrawiam T. Bardzo gustowne. Z tym, że u mnie łączenie idzie po sinusoidzie, więc takiej listwy się raczej nie wygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.11.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 To prawda, że wygiąć ją nie masz szans Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 29.11.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 dwa lata temu miałem podobny problem zajmuję się wykończeniami i klijent chciał panele połączyć właśnie z terakotą po łuku listwy są ale nie zakrywają szpary na łączeniu (dylatacji) więc podeliśmy decyzę że łączymy bez dylatacji najgożej buło ciąć panele po łuku i idealnie to spasować ale wyszło dobrze trzeba je było podkleić do posadzki w miejscu styku z terakotą żeby nie pływały i klijent zadowolony nie nażeka i dalej mmie poleca znajomym więc chyba jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 29.11.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 WitamA to moje połączenie http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=3&id=31342&q=Wnętrza&k=5&nxt=0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.11.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 agusia - rum .... a gdzie takie listwy są ? jak sie nazywają ? i czy tylko takie kolorki? ( całkiem ładnie to wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 29.11.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 agusia - rum .... a gdzie takie listwy są ? jak sie nazywają ? i czy tylko takie kolorki? ( całkiem ładnie to wygląda) Witam Na bank są w Castoramie z tego co wiem to chyba występują tylko jako aluminum - anoda albo naturalne ( chyba coś takiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 29.11.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Bardzo ładnie i praktycznie wychodzi zastosowanie korka na łaczeniach. Nie ma problemu z dylatacją , drewno może pracować, nie ma listew o które mozna sie potykać.Sam mam tak zrobione w mieszkaniu w przedpokoju po 4 latach użytkowania nie mam do tego łaczenia żadnych zastrzeżeń ( aby wierzchnia warstwa była trwalsza została polakierowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 02.12.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 "Właśnie w Castoramie sa takie listwy aluminiowe które dzięki swojej budowie mozna spokojnie wyginać w łuki i koszt jest niewielki" - są takie ale koszt jest przewielki ok. 120 zł mb- Po dłuuugich poszukiwaniach znalazłem taką listwę http://www.aspro.pl/pl/produkt.php?dzial=15 w moim mieście. Cena nie jest taka straszna jak w dużych marketach i wynisła mnie 36zł za szt. Zakładałem wczoraj i robota 1 klasa !! Płytek nie trzeba idealnie docinać po łuku, łatwo się wygina i bardzo estetyczna. Jedyny problem to różnica wysokości paneli na podkładzie z płytkami. Rozwiązałem go poprzez ułożenie wstępne paneli po jednej stronie - oparcie na nich listwy i przyklejenie płytek na grubszą warstwę kleju. Na dwóch rzędach płytek poziom się wyrównał. Różnica jest teraz praktycznie niezauważalna, a efekt super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 02.12.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Bardzo ładnie i praktycznie wychodzi zastosowanie korka na łaczeniach. Nie ma problemu z dylatacją , drewno może pracować, nie ma listew o które mozna sie potykać. Sam mam tak zrobione w mieszkaniu w przedpokoju po 4 latach użytkowania nie mam do tego łaczenia żadnych zastrzeżeń ( aby wierzchnia warstwa była trwalsza została polakierowana). Prosciu jeśli mogę prosić o zdjęcie...też myślę o zastosowaniu korka zamiast listew tylko jeszcze nigdzie nie wdziałam takiego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 06.12.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 postaram sie ale nie wiem kiedy nie mam aparatu i korzystam z znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 12.12.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 poszukuje fajnych rozwiązań połączenia plytek na przedpokoju z parkietem.Tuz przy drzwiach wejściowych chcemy położyć płytki (na długości ok. 1m) i potem przejść już na parkiet.Poszukuję zdjec z ciekawymi rozwiązaniami, chcielibyśmy zakończyć układanie płytek falą ~ i taką samą fale zrobić na suficie (bo sufit będzie podwieszany). Nie wiem jak to bedzie wygladało w rzeczywistosci, bo na razie mam to w swojej głowie.Jesli macie jakies ciekawe pomysły czekam na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.12.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Miałem kiedyś tego typu problem na łączeniu płytek i parkietu.Łączenie czyli szczelina o szerokości od 5mm-4cm,w środku jakieś kliny do parkietu(strach ruszyć),różnice wysokości(raz wyżej z jednej strony,raz z drugiej).Kupiłem arkusz blachy stalowej,kwasówki.Ślusarz uciął na wymiar pas o szerokości ok.12cm,nawiercił w nim otwory i wytłoczył wgłębienia pod łebki wkrętów(żeby były równo z podłogą).Blacha niezbyt gruba ,chyba 0,8 żeby "ułożyła" się na nierównościach,stąd też znaczna szerokość przymocowanych kawałków.Nawierciłem,przykręciłem i wygląda wspaniale.Pasuje do stalowego piekarnika,lodówki i cokołów w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 25.01.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Fajnie,że jakzamieściłeś szczegóły bardzo cenna informacja z tym http://www.aspro.pl jak będę łączyć panele z płytką skożystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucy B. 28.01.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 ja tez jestem zwolenniczka laczenia plytek z parkietem, fala to doskonaly pomysl szczegolnie gdy na tej samiej wysokosci bedzie identyczna fala z obnizonego sufitu. Czesto spotykam sie tez z takim laczenien tzw. na schodki. czyli wcinanie sie cala dlugoscia plytek w parkiet. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi. Pozatym mozna laczyc w taki sposob zeby wygladala jak by plytki i parkiet zchodzil sie ze soba, jak by wcinaly sie obe plaszczyzny. Sprobuje poszukac czegos ciekawego w mojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmijek 02.02.2005 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 tez bedziemy łączyć gres z parkietem-deską i "też fala" - majster od glazury szlifuje krawedz dokadnie a parkieciarz uzupełna korkiem. Najlepiej tez niech się obaj razem spotkaja zeby potem nie wydac pieniazkow niepotrzebnie na masy poziomujace itd.irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.02.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Bardzo zainteresował mnie twój post. Od kilku dni też poszukuję pomysłu. Pomysł z falą na suficie super tylko czy wykonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 02.02.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 u mnie na osiedlu jedna architektka upodobala sobie taka fale i od reki widac ktore mieszkanie robila.Fajny pomysl.Jeszcze tu widzialam w gresie kwadrat parkietu i przejscie na odwort parkiet z kwadratem z gresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 02.02.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Żeby muc to zobarczyć.Ale świetny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 03.02.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Sprobuje poszukac czegos ciekawego w mojej galerii. będę wdzieczna za zdjęcia Jeśli chodzi o ulożenie, to nie będzie z tym problemu - mamy jedna ekipę, która robi od razu wszystko (także nie bedzie wimiany tpu: najpier pan od płytek potem pan od parkietu czy sufitu podwieszanego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cis 24.03.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Tyle mądrych głów na tym forum, że może ktoś mi pomoże Niedawno kupiłam z mężem mieszkanko. W najbliższych dniach mamy zamiar kłaść panele podłogowe. Niestety wczoraj zszokowała mnie jedna informacja - mianowicie, że panele z płytkami można połączyć jedynie w taki sposób: http://www.budchem.pl/matwykon/9a.jpg czyli łącząc je listwą umożliwiającą "pływającej podłodze" łatwe rozkurczania się. Problem w tym, że mnie się takie listwy nie podobają. Chciałabym połączyć panele i płytki profilem fugowym: http://www.budchem.pl/matwykon/3a.jpg Czy takie rozwiązanie jest możliwe??? I jeszcze jedna wątpliwość - "fachowiec" od paneli podłogowych poinformował mnie, że podłoga panelowa musi być połączona listwą dylatacyjną w miejscu każdego przejścia do kolejnego pomieszczenia w mieszkaniu - nie podoba mi się takie rozwiązanie, bo tworzą się brzydkie progi, zwłaszcza w miejscach, gdzie nie ma zamontowanych drzwi, a przejście z pomieszczenia do pomieszczenia jest zakończone łukiem. Czy taka listwa jest konieczna, gdy powierzchnia salonu i przedpokoju to łącznie ok. 20 m2???? Przepraszam z góry za "nie fachowy" język, ale stawiam pierwsze kroki w temacie wykańczania wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts