Cypek 18.07.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Jak mi ktoś przypomni po 18 to zrobie fotkę mojego połaczenia falistego parkietu i płytek. Wykonałem je taka listwą aluminiową. Tylko przypomnijcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 18.07.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 te listwy średnio wyglądają nie można ich sobie odpuścić?ja tak miałam w jakimś mieszkanku "w drzwiach" na styku parkietu i fliz [holl-kuchnia, hall-łazienki] i było bardzo ok - nic złego sie nie działo tym bardziej przy takiej fali nie dawałabym żadnych listew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 18.07.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 te listwy średnio wyglądają nie można ich sobie odpuścić? ja tak miałam w jakimś mieszkanku "w drzwiach" na styku parkietu i fliz [holl-kuchnia, hall-łazienki] i było bardzo ok - nic złego sie nie działo tym bardziej przy takiej fali nie dawałabym żadnych listew U mnie to niestety koniecznosc takie listwy i dalatego szukam dobrych i rozsadnych cenowo rozwiazan. Mam do schowania polaczenie gresu z drewniana podloga z desek polozonych na legarach. Nie wyglada to ciekawie wiec trzeba chowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 18.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 te listwy średnio wyglądają nie można ich sobie odpuścić? ja tak miałam w jakimś mieszkanku "w drzwiach" na styku parkietu i fliz [holl-kuchnia, hall-łazienki] i było bardzo ok - nic złego sie nie działo tym bardziej przy takiej fali nie dawałabym żadnych listew U mnie to niestety koniecznosc takie listwy i dalatego szukam dobrych i rozsadnych cenowo rozwiazan. Mam do schowania polaczenie gresu z drewniana podloga z desek polozonych na legarach. Nie wyglada to ciekawie wiec trzeba chowac ok, choć wg mnie nic już nie moze wygladać gorzej od tych złotych metalowych listew ew. gumowych no ale jak mus, to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 18.07.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 a jakimś silikonem nie dałoby się tej przerwy wypełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 18.07.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 a jakimś silikonem nie dałoby się tej przerwy wypełnić? W moim przypadku jest to ostatecznosc Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ja się zastanawiam nad jeszcze jednym problemem - jak wykonać połączenie ewentualnych listew na długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 18.07.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ja się zastanawiam nad jeszcze jednym problemem - jak wykonać połączenie ewentualnych listew na długość. Polaczenia to juz chyba beda musialy zostac widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 18.07.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mam dokładnie łączenie płytek i podłogi drewnianej na kształt litery "S", na łaczeniu jest taka listewka z korka kolorystycznie dobrana do podłogi drewnianej, zaimpregnowana i pomalowana, z dalsza to nawet nie widać, że coś tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_wawa 18.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mam dokładnie łączenie płytek i podłogi drewnianej na kształt litery "S", na łaczeniu jest taka listewka z korka kolorystycznie dobrana do podłogi drewnianej, zaimpregnowana i pomalowana, z dalsza to nawet nie widać, że coś tam jest. Czy mozesz cos wiecej powiedziec o tej listewce z korka ? Czy jest to plaska listwa ? Czym jest zaimpregowana i pomalowana ? W jaki sposob zostala polozona ? Lezy w rowku pomiedzy plytkami a podloga drewniana czy na wierzchu zaslaniajac krawedzie obu podlog ? Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 18.07.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mam dokładnie łączenie płytek i podłogi drewnianej na kształt litery "S", na łaczeniu jest taka listewka z korka kolorystycznie dobrana do podłogi drewnianej, zaimpregnowana i pomalowana, z dalsza to nawet nie widać, że coś tam jest. Czy mozesz cos wiecej powiedziec o tej listewce z korka ? Czy jest to plaska listwa ? Czym jest zaimpregowana i pomalowana ? W jaki sposob zostala polozona ? Lezy w rowku pomiedzy plytkami a podloga drewniana czy na wierzchu zaslaniajac krawedzie obu podlog ? Alek Płaska nie jest, ale lezy w rowku pomiędzy płytakami a podłogą, patrząc w przekroju ona w ogóle nie wystaje nad/pod podłogę żeby się brud mi tam nie zbierał. Nie bardzo wiem czym ją impregnowali, ale jest potem polakierowana. Zupełnie się nie kruszy, ścieram na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.07.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Tak jak pisze Inka1, (widziałam, widziałam i super to wygląda ), jest specjalny korek, którym wypełnia się przestrzeń między parkietem a płytkami (taka dylatacja z korka). Korek jest elastyczny i można stosować go nawet przy ogrzewaniu podłogowym. Można go dowolnie kształtować i malować pod kolor np. drewnianej podłogi. (tak powiedzieli mi panowie, którzy będą kładli u nas panele dreniane łączone z gresem) Warunkiem położenia takiego korka jest chyba brak różnicy poziomów podłogi i ładne (równe) docięcie gresu na obrzeżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 18.07.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Tak jak pisze Inka1, (widziałam, widziałam i super to wygląda ), jest specjalny korek, którym wypełnia się przestrzeń między parkietem a płytkami (taka dylatacja z korka). Korek jest elastyczny i można stosować go nawet przy ogrzewaniu podłogowym. Można go dowolnie kształtować i malować pod kolor np. drewnianej podłogi. (tak powiedzieli mi panowie, którzy będą kładli u nas panele dreniane łączone z gresem) Warunkiem położenia takiego korka jest chyba brak różnicy poziomów podłogi i ładne (równe) docięcie gresu na obrzeżach. oczywiście pod płytkami mam ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 18.07.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 My kupowaliśmy złotą listwę aluminiową w cenie 100zł za mb i łaczyliśmy dwa kolory płytek. Miała dość duży felc, więc nadawała się do łaczenia płytek z panelami i pewnie z klepką. Ładnie dawało się ją kształtować ale miała mninusy: droga i tylko 2 kolory. I po tym jak to zastosowaliśmy (akurat złota nam odpowiadała) do sklepu, w którym zwykle kupujemy przywieźli listwy z tworzywa w różnych kolorach, łącznie z imitacją drewna, ale było już "po ptokach" http://republika.pl/fhuviva/private/obrazy/listwa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 18.07.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Zapomniałem dodać, że listwy drewnopodobne mają duży felc, więc zupełnie nie widać połączeń, ale też nie są tanie. Instaluje się ja jak płaskie progi aluminiowe, najmierw kołki w podłogę, potem tak cienka listewka giętka a potem na zatrzask. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.07.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 To co to było w Liroju po 30 złotych. Wyglądało podobnie, gieło się... Razem z żoną się zastanawialiśmy czemu takie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 18.07.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Inka 1, gdzie można kupić taką listwę z korka oraz jaka jest jej cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 19.07.2005 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Inka 1, gdzie można kupić taką listwę z korka oraz jaka jest jej cena? podłogę układała mi firma stolarska, więc nie wiem, ale chyba niedużo, skoro takiej pozycji nawet na fakturze od nich nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 21.07.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 My kupowaliśmy złotą listwę aluminiową w cenie 100zł za mb i łaczyliśmy dwa kolory płytek. Miała dość duży felc, więc nadawała się do łaczenia płytek z panelami i pewnie z klepką. Ładnie dawało się ją kształtować ale miała mninusy: droga i tylko 2 kolory. I po tym jak to zastosowaliśmy (akurat złota nam odpowiadała) do sklepu, w którym zwykle kupujemy przywieźli listwy z tworzywa w różnych kolorach, łącznie z imitacją drewna, ale było już "po ptokach" http://republika.pl/fhuviva/private/obrazy/listwa.jpg JURAS a co to za piękne płytki? Poproszę o nazwę, cenę i producenta. (widziałem podobne z Cersanitu "orinogo giallo"????) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 21.07.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Lupo - Paradyż - po negocjacjach 36m2 - normalnie to zwykle koło 39złm2. Niby mało 3zł, ale * 75m2 to już na wstępie 220zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts