maudi 22.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 moze ktos z forumowiczow dysponuje szablonem, schematem, wzorem jak wyciac poszczegolne elementy kolnierza, zeby po zlozeniu powstala szczelna calosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.05.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Dołączam się do pytania maudi Będę szukał w necie i Ty szukaj. A w tym czasie po cichu liczmy na odpowiedź jakiegoś fachowca z Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 22.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 i ja sie podłączam do przedmówców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 22.05.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 ...od razu mówię, że piszę jako laik - ale może należy spojrzeć na to http://www.budujemydom.pl/images/stories/artykuly/1226d.jpg Wygląda na to, że można wejść na dach, pomierzyć i wyciąć 4 kawałki blachy. Zastanawia mnie tylko jak je połączyć, żeby nie było szczelin na rogach. A znając życie, to właśnie cały pic na tym polega, że nigdy nie wolno robić tego w ten sposób. .....Wróciłem więc do punktu wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 22.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Propounję zatrudnić dekarza,w palcach tych obróbek dobrze nie zrobicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maudi 22.05.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 dekarze juz mi zrobili cieknacy kolnierz... wole wiedziec jak ten kolnierz ma wygladac zanim zawolam nastepnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.05.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Rodzaj opierzenia jest zależny od rodzaju pokrycia oraz od rodzaju obróbek. Najprościej można powiedzieć, że powinien wyglądać tak jak obróbka okna dachowego. Może być też wykonany z malowanej taśmy ołowianej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maudi 23.05.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 u mnie dach pokryty blachodachowka, komin jest obozony styropianem 4 cm i obklejony plytkami klinkierowymi, nie ma cofnietej fugi, dekarze zrobili kolnierz ale okazalo sie ze przecieka, w sumie nie wiem gdzie. Czy tasma olowiana taka falista nadaje sie do przyklejenia na taki komin ? kolnierze na okna dachowy chyba sa tloczone, z prostego arkusza blachy pewnie ciezko jest wykonac poprawnie narozniki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.05.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 W Twoim przypadku to najprawdopodobniej ewidentna wina dekarza. Taśma ołowiana karbowana jest mało estetyczna. Znacznie lepiej prezentuje się gładka taśma ołowiana ale nie rzecz w taśmie! Za szczelność dachu (szczególnie w obrębie komina) odpowiada krycie wstępne! To w jego wykonaniu kryje się najwięcej błędów. Komin powinien być obrobiony tak jak okno połaciowe bo jest to taka sama dziura w dachu! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maudi 24.05.2008 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 hmm, krycie wstepne? czy chodzi o folie paroprzepuszczalna lub deskowanie? ja mam deskowanie i pape, ktore prz kominie sa poprostu obciete, nie satanowia zadenego kolnierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.05.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Przy zastosowaniu deskowania i papy komin jest dość łatwo obrobić. Przy profesjonalnym wykonaniu przeciek jest wykluczony! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 26.05.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Gdy komin pomurowany z dziurawki to też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maudi 26.05.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Przy zastosowaniu deskowania i papy komin jest dość łatwo obrobić. Przy profesjonalnym wykonaniu przeciek jest wykluczony! Pozdrawiam. mozesz powiedziec cos wiecej? jakis opis, rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Po prostu musi być obrobiony tak jak okno połaciowe! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Gdy komin pomurowany z dziurawki to też ? Oczywiście! Ale jego przeciek to już nie wina dekarza! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts