Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wymiary frontu do zmywarki

Ewa7506

Recommended Posts

Planuję zabudowę kuchni z blatem na wysokości 91cm. Zakładając wysokość cokołu na 10cm i blatu o grubości 3cm fronty powinny mieć wysokość 78cm a oglądając schematy zmywarek do zabudowy zorientowałam się, że wszystkie przystosowane są do frontów o max. wysokości 72cm. Jak to faktycznie wygląda??

niestety, jesli zalozysz front wiekszy niz w instrukcji nie otworzysz zmywarki do konca, jesli nie chcesz podnosic pozostalych szafek na cokolach mozna ten problem rozwiazac w inny sposob, zalozyc front o potrzebnej Ci wysokosci pod warunkiem ze odleglosc miedzy zmywarka a blatem bedzie rowna roznicy dlugosci frontow

Wielkie dzięki. Czyli jeśli dobrze rozumiem przy zmywarce ze zintegrowanym panelem będzie on "schowany" 6cm wgłąb frontu- to też średni pomysł :cry: To ja nie rozumiem wszyscy mają fronty w kuchniach na wysokość 72cm- niemożliwe. Taką wysokość to mają standardowe szafeczki tzw. gotowce. a ze schematów do montażu zmywarek wynika, że jest to max. wysokość- minimalna to ok. 65cm. Chyba, że ja coś źle odczytuję z tych rysunków

http://www.e-agdrtv.pl/mastercook/foto_mont/ZBI073IT_tech.jpg

Niestety do praktycznie wszystkich rodzajów zmywarek dostosowane są korpusy szafek na wysokosć 72 cm. Typowy front do zmywarki z odkrytym panelem to 57 cm (wys.) i zabudowanym panelem 71.3 cm Jeżeli chcesz uzyskać wymiar 91 cm z blatem(3.8 cm wys ) to tylko w zależnosci od wysokości cokołu zamiast 10 cm zastosuj nóżki 15 cm z takim cokołem.

To ja mam chyba niedorozwiniętego stolarza :evil: :evil: Korpusy już zrobił, fronty zamówione i przez przypadek (chciałam zamówić sprzęt AGD przez internet) zorientowałam się, że jest problem...A jeszcze brał osioł zestawienie sprzętu jakie będę kupowała żeby wymiary posprawdzać... Kur....cze :evil:

Ewo, coś za coś. Chcesz mieć dość nietypową wysokość blatu to czymś musisz to przypłacić. Wydaje mi się że to że będziesz miała panel deczko bardziej schowany niż normalnie to bardzo umiarkowana cena i nie ma co kombinować. Albo jak pisze kolega wcześniej wyższy cokolik ale jak już fronty gotowe to chyba sprawa wyjaśniona. A to że stolarz brał zestawienie ... nie takie cuda fahofcy robiom na budowie ...