piechocinski 22.05.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Sama specustawa wiosny na drogach nie uczyni Po 2 Kongresach ( Kongres Transportu Drogowego i TSL we Frankfurcie ) wracam już do „ pracy krajowej”. Rozpocząłem od zaległych lektur i tu niespodzianka o której już pisałem ale należy nam się wszystkim uporządkowanie tematu. Mówię o słynnej konferencji Kempy i Kraczkowskiego o wyższości 11 nad 5( w kilometrach ) i zabawnej jej kontynuacji następnego dnia w prasie kiedy to okazało się ,ze w żaden sposób Pis-owscy posłowie nie potrafili wyjaśnić jakie to odcinki autostrad i kiedy zostały wybudowane /oddane do użytku za czasów rządów swojej Matki Partii. Groteskowo zabawnie i smutnie brzmiały wyjaśnienia szczególnie Kraczkowskiego dla bodajże Dziennika ,ze dane to otrzymał od biura prasowego a Pan Poseł robił tyko za pośrednika w przekazaniu dobijających Rząd info. Nie dziwcie się więc ,ze w telefonicznym komentarzu nazwałem taką postawę „żenada” i apelowałem do Pis aby takich sprawach wypowiadali się ich wiceprzewodniczący Sejmowej Komisji Infrastruktury-mniej wtedy będzie zjadliwej niekompetencji a więcej powagi i merytoryki. W następstwie tej konferencji wszyscy dziennikarze rzucili się ustalać kto, kiedy i ile tych autostrad nabudował. Im większy wkładali wysiłek w tych poszukiwaniach tym bardziej wszystko stawało się niejasne bowiem kolejne ekipy w pogoni za medialnym sukcesem trochę żeby użyć najmniej dosadnego określenia kombinowały w sprawozdawczości często licząc ( jak to zrobiła ekipa Pis) dwa razy te same kilometry.Aby więc przeciąć te spekulacje i manipulacje w rachunkach podaję, ze za Pis oddano do użytku:-A2 Konin Stryków 103 kilometry wybudowane za czasów ministra Opawskiego de facto gotowy odcinek jesienią 2005 oddano do użytku w 2006 bowiem GDDKiA nie chciała mieć w utrzymaniu ( a to sporo kosztuje zimą i wiosną ) wybudowanej trasy-A18 70 kilometrów uwaga jednej jezdni jeśli dobrze pamiętam północnej-A6 8 kilometrówA4 Wrocław Krzywa 92 kilometrów choć za czasów Pis wybudowano mało ,większość została oddana do użytku wcześniej i toczył się na niej ruch, kontrakt jednak składał się z podetapów w związku z tym formalne oddanie całej trasy nastąpiło za czasów Pis. Poselskim krytykantom pod rozwagę podsuwam powyższe zdania bowiem jak się w krytyce pojedzie po bandzie to znając polską politykę z myśliwego można szybko stać się zwierzyną i potem w np. Teraz My przychodzi tłumaczyć się z własnych słów rzuconych nieopatrznie i nieodpowiedzialnie w kampanii jak to teraz przychodzi choćby sympatycznemu Tadeuszowi Jarmuziewiczowi ,któremu długo jeszcze będą pamiętać oskarżenia jak to Pis nie budując dróg moralnie winny jest śmierci kilku tysięcy Polaków . Rząd przyjął wczoraj zmianę specustawy drogowej. Ostrożnie z tą euforią ,ze to załatwia sprawę i zaraz inwestycje drogowe ruszą z kopyta. To tylko jeden ważny element większej całości. Prawny Pakiet inwestycyjny to nie tylko specustawa, obok prawa ważna jest wydolność postępowania administracyjnego, sprawne rozpatrywanie protestów ,wykupy gruntów, płynność finansowa procesu i wydolność samego rynku biur projektowych i wykonawstwa.Janusz Piechociński Wiceprzewodniczący Sejmowej Komisji Infrastruktury [email protected] http://WWW.piechocinski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Januszu, przepraszam za poufałość, ale na tym forym wszyscy, niezależnie od wieku i zajmowawanego stanowiska mówimy sobie po imieniu, prawie dwa miesiące temu, 28 marca dostałem od Ciebie maila: nadrobie zaległosci nawala zapewne funkcja poinformuj o odpowiedzi na posta pozdrawiam jp I do dziś cisza Czekam na odpowiedź w sprawie bezsensownego oznakowania dróg. To tak dla przypomnienia. Pozdrawiam [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 22.05.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Januszek Gratulacje . Wroble cwierkaja , ze bedziesz ministrem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Luc, to Twój poseł. No może nie Twój, ale chyba z Twojego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.05.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Do autora wątku.No dobra, wlazłeś na Hyde Park, na własne ryzyko, więc masz komantarz. PIER.....NIE O SZOPENIE.Wyborów nie ma, idź człeku, gdzie indziej sztandary wieszać... Jak w Polsce będą drogi, to na świecie ropy już nie będzie ( tak za 50 lat ), więc darujmy sobie budowę. Temat niniejszy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.05.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Spokojnie, idzie na lepsze . Wyremontowali szlak kolejowy (no jeszcze nie cały) z Łodzi do Wawki. Pociągi będą śmigać, aż miło. A po remoncie mam taką drogę. Kolej ma w d.pie, bo pociągi przecież tędy nie jeżdżą, gmina ma w d.pie, bo to teren kolejowy. A ja po tym jeżdżę, bo samolotu nie mam. Fotka wczorajsza. To nie po zimowych roztopach. http://images30.fotosik.pl/218/6af2004e4e60d897m.jpg Zmniejszyłem, bo rozepchało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Mirku, radzę kupić jakiś 4x4 i to nie w wersji "do teatru" tylko prawdziwy terenowy. A do PKP wystapić na drogę sądową o zwrot kosztów nabycia. Całkiem poważnie. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.05.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Remont robi 88 spółek i firm. Niby do której ? Po wymianie nawierzchni i budowie peronu wyrównali, nawieźli tłucznia, ubili.. Przyszli następni. Budować ten parkan. Cała gleba z odwiertów pod pale poszła na drogę, tak jest od października ub. roku. Wczoraj równali tą skarpkę przy parkanie, a gruz, kamienie i wszelakie badziewie z wyraźną satysfakcją ciskali na środek drogi. Deski z gwoździami i strzemiona zbrojeniowe pozbierałem, choć nie wiem, czy wszystkie, bo miejscami głębokawo. Błoto na samochodzie nawet na dachu, w zimie rozjeździli również uliczkę tą w prawo, dwa tygodnie z żadnej strony nie miałem dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 I to jest to Mirku. My wyborcy mamy drogi nieprzejezdne, albo kretyńsko oznakowane, a posłowie sobie... Januszu, Januszu Piechociński rusz się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Januszu, jest 22:15, czwartek 22 maja 2008 roku, jeśli w ciągu 48 godzin nie odpowiesz na powyższe posty, (nie wyłązając odpowiedzi na mój) to... nie biorę odpowiedzialności za to co zrobię. Proszę bardzo nie drwić z wyborcow i sympatyków, bo później z sympatyków robią się przeciwnicy systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.05.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 My wyborcy mamy drogi nieprzejezdne, albo kretyńsko oznakowane, a posłowie sobie... Januszu, Januszu Piechociński rusz się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo ONI maja kurna euro w głowie. W tym kraju żadna droga co nie prowadzi na stadion nie bezie zrobiona przez tym kretyńskim rokiem 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.05.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 My wyborcy mamy drogi nieprzejezdne, albo kretyńsko oznakowane, a posłowie sobie... Januszu, Januszu Piechociński rusz się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo ONI maja kurna euro w głowie. W tym kraju żadna droga co nie prowadzi na stadion nie bezie zrobiona przez tym kretyńskim rokiem 2012. Akurat droga o której pisałem do Posła ( z dużej litery bo tak zostałem wychowany) to jedna z dróg dojazdowych do Stadionu Narodowego. (trasa Konstancin - Wilanów.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 22.05.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Pamiętacie Lindę w "Psach"?Co Ty kur..a wiesz o autostradach i drogach...."Mnie spytajcie.Kredyt mam, zacząłem 6 lat temu, mieszkam 2, a wojewoda mówi - "zbieram, zbieram i zabieram - ogród zabieram, zostawiam dom - pod estakadą na 12 metrów. Dom ma w kalenicy 7,60" .Za całe 12.600 po audykcie i zastraszaniu zostawili mi wspaniałomyślnie dom - do spłacania. Wyliczone, wyważone , ocenione.Nie mam ogródka wcale, ale wspaniałomyślnie zostawiona moja krwawica i dług w banku.Na pisma że część rekreacyjna od mieszkalnej to nonsens - piszą umyślnie i postępująco - że paragrafy i przepisy pozwalają im ciągle na top....Już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.05.2008 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 i podoba mi się, bo teczka bogata, zaczęła sie od Pola, potem był Polaczek, dzisiaj POchodny ia ja segreguję, sądzę się, zbieram makulaturę poleconą, i marzę jak Jorzinz Bażin.Opalikowany, pokolorowany i wierzący w cud.Że mądry premier albo poseł ważny - powie - kupcie to od niego godziwie, zrozumcie go i budujemy autostradę.....a on znajdzie nową kochankę, pod tytułem działka - jak mu ją podsuniemy tanio z gminą jego....niech ma chłop, zasłużył i należy mu się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.05.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Problem jest o tyle szeroki, że nawet jak coś się buduje, to kosztem lokalnego społeczeństwa. Przy okazji przebudowy linii Łódź - Wawa ciężki sprzęt zniszczył dokładnie lokalne drogi. No ale przecież dojechać musieli. Przy remoncie przejazdów ruch drogowy skierowano objazdami na lokalne drogi i tiry załatwiły je dokumentnie, bo wiadomo, nieprzystosowane do takiego obciążenia. Podobnie jest przy budowie autostrad. Nikogo to nie interesuje, ważne, że można podać będzie informację: pobudowano... otworzono.. a kogo obchodzi, ile przy tym zniszczono? Ilu ludzi załatwiono tak jak bobiczka? Przyglądam się tej budowie. Jedna firma coś robi. Po miesiącu przychodzi druga i rozpirza to, co pierwsza zrobiła.Dyrektor koordynator inwestycji, którego nazwisko litościwie pominę, kręci, zwodzi i kombinuje. Ha, nawet podjazd dla niepełnosprawnych na peron zrobili. Tylko,że mój syn, o ile wydostanie się z domu to musi pół miejscowości objechać, żeby się do niego dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Januszu, jest 22:15, czwartek 22 maja 2008 roku, jeśli w ciągu 48 godzin nie odpowiesz na powyższe posty, (nie wyłązając odpowiedzi na mój) to... nie biorę odpowiedzialności za to co zrobię. Proszę bardzo nie drwić z wyborcow i sympatyków, bo później z sympatyków robią się przeciwnicy systemu. Sobota 22.35. No i ...uj. Ani posła, ani dróg.... Swoją drogą śledzę tego wybrańca Narodu na forum Muratora, temat, pojedyńczy wpis i kolejny temat, nowy temat, jeden wpis i kolejny temat itd. Dla mnie: kryptoreklama. Jak jakiś instalator chce zareklamować swoje usługi to może jeden raz. Jak poseł: skolko dowolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.05.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Ów "wybraniec narodu" w ministry ma iść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.05.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 dlatego też zlewać takiego, nie ma co pisać i się podnicać napiszecie coś mondrego i jeszcze bedzie powtarzał jak swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia2006 26.05.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 w piątkowym dzienniku, zapodali że bedą drogi expresowe zamiast autostrad, bo..... SĄ DROŻSZE W BUDOWIE, więcej kolesi zarobi za nasze podatki... a u nas wielkie święto, powstaje jedno boisko obiecane przez rząd, a gdzie? tam gdzie są wybory uzupełniające, gosiewczyzna się kłania tymczasem za Słońca PERU:Myślę, że wyjazd do Anglii był najlepszą decyzją mojego życia - nie żałuję ani trochę. Niedługo mija piąty rok, jak tu jestem zarejestrowany, więc mam szansę na angielskie obywatelstwo. Byłem ostatno w Polsce, jest jeszcze gorzej, niż było. Ceny sięgnęły zenitu, zrobiło się drożej niż w Anglii. Naprawdę nie wiem, jak ludzie tam żyją, zarabiając takie grosze. Myślę, że gdy wejdziemy do strefy euro, będzie jeszcze gorzej. Ceny pójdą w górę 100%, a zarobki zostaną na tym samym poziomie, ludzie umra z głodu.http://anglia.interia.pl/wasze-artykuly/wasze-artykuly/artykul/w-polsce-jest-zle-a-bedzie-jeszcze-gorzej,10200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skasowany1955 26.05.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 to jedyny program rządu w sprawie dróg: http://www.rp.pl/galeria/1,139166.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts