Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dobrze i szybko plastrować / UK Tynki/

Recommended Posts

jeśli kogoś interesuje jak to wygląda zrobione na ścianach i sufitach to fotki mogę strzelić bo szwagier właśnie przed miesiacem przywiózł sobie multifinish (ma tam firmę budowlaną) i w remontowanym domu tutaj zrobił sobie właśnie plaster na tynkach c-w, GK i murze

Mnie interesuje

Tyle nowinek u nas się przyjmuje...

ostatnio małż dostał jakieś gotowe austriackie mazidło (też rodzaj tynku :wink: ) i się tym bawi. Ale to jest białe, dość gęste i stosujemy je zamiast gładzi, po prostu. Fajniej się kładzie i szlifowaćnie trza...

Może i plastrowanie jest coś warte :roll:

• 3 years później...

Przeczytalem tylko kilka odpowiedzi z tematu i widze ze jakies szambo sie zrobilo. Kolega poprosil o pomoc a Wy zamiast cos poradzic to sie czepiacie jego umiejetnosci a tak naprawde robienie plasteringu nie nalezy do obowiazkow zlotej raczki. Ogolnie mowiac to musisz sam sobie wyrobic technike kladzenia, zacierania czy nawet samego rozrabiania. Nie ma zlotego srodka, jak kto woli. Wlej do wiadra pol wody pod pache wez worek a w druga reke mieszadlo i jak ci pasuje. Ja np wolalem gesciejszy material, a koledzy rzadszy, jeden zarzucal z wiadra a ja ze stolu. Jak sie naklada material i ktorego sie uzywa to juz zalezy od sciany, temat rzeka. Polecam popytac wujka googla np:

http://www.ultimatehandyman.co.uk/plastering.html

sporo znajdziesz tez u cioci youtube

• 9 months później...