yria 23.05.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 proszę o pomoc. Wykonawca dostał od nas 7000zł zaliczki, która miał być rozliczana sukcesywnie przy poszczególnych etapach budowy. Za wykonanie fundamentów miała być wypłacona kwota 8000zł. Oczywiści spisana umowa. Mój wykonawca to straszny partacz. Już na etapie ław mylił się wilokrotnie, miał problemy z wytyczenim budynku (inaczej zrozumiał geodetę), bloczki ułożone są bez zachowania poziomów, spoina tragiczna (w jedynm miejscu nie ma jej wcale, w innym nawet 7 cm). Chcę zerwać umowę, gdyż obawiam się o dalsze prace. Meszkam w innym mieście i nie mogę byż codziennie na budowie. Znajomi polecili swoją sprawdzoną firmę. Co ronbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yria 24.05.2008 04:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 hej, co się z Wami dzieje? Podpowiedzcie "Świeżynce" jak postąpilibyści w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.05.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Mój wykonawca to straszny partacz Jak większość budowlańców. Chcę zerwać umowę, gdyż obawiam się o dalsze prace. Pytanie: co mówi umowa w kwestiach odstąpienia od niej ? Czy przewiduje to ? W jakich okolicznościach ? Możesz zacytować ? Tak, czy siak: postaraj się, by Twój kierownik budowy opisał ze szczegółami zły stan fundamentów w dzienniku budowy i zrobił wpis nakazujący poprawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts