Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna kolor mahoń

Izulek

Recommended Posts

Witam, podobają nam się okna PCV mahoń obustronny kolor. Z zewnątrz nie mam wątpliwości czy będą wyglądały ładnie.

Nie wiem natomiast czy od środka nie będą zbyt ciemne, czy nie będą dawać wrażenia "ciężkości"?

Może ktoś z Was ma okna mahoniowe obustronnie okleinowane?

Jak Wasze wrażenia? Byłabym wdzięczna za zdjęcia.

Pozdrawiam

Mahoniowe okna od wewnątrz tak, ale nie wszędzie bo potem cała kolorystyka domu robi się monotonnie czerwonawa w odcieniach. Do białego jednak wszystko pasuje, a dobrze jest przecież po przejściu do sypialni, na przykład być w innym klimacie. Ja mam mahoń na parterze, a na górze białe, i już na etapie wykończeniówki zaczyna mnie trochę ten mahoń drażnić.

Ja mam trochę inne - orzech - dobroplast.

Bardzo ładne. Od środka też - w obecnym lokum mam białe więc wiem co mówię :-)

Do tego parapety z barwionego buku - wyszły idelanie pod kolor.

Szukałem brązowych i te takie są :-)

Przy okazji - oddam/okazyjnie sprzedam 2 okna balkonowe:

Dobroplast, Avangard, Mahoń, 2 lew, 80'tki

Stoją cały czas w garażu - może ktoś takich potrzebuje.

Wyjęte z domu - niestety balkon był bez izolacji, spadku itp.

Trzeba było podlać balkon = montaź niższych drzwi.....

Pozdrawiam

u nas obustronny dąb bagienny (oknoplast) - okna bardzo ciemne, w polswietle nieomal czarne .... i nie sadze, zeby wygladaly przyciężawo ;-)

cala stolarka (schody, drzwi, listwy przypodlogowe i zabudowy oscieznic) sa w rownie ciemnym kolorze,

wnetrza sa rozjasnione jasnymi farbami i podlogami, wiec reszta tworzy - wg mnie - dosyc zgrabny kontrast,

Dziękuję Wam wszystkim za opinie.

Najpewniej wybierzemy okna właśnie mahoniowe, poprostu lubię ten kolor.

I jak słusznie zauważył JacekP71 można tak urządzić wnętrze, aby całość sprawiała wrażenie przestronności i jasności.

Wybiorę się w takim razie jeszcze do salonu M&S, na razie naszym faworytem był Jocz.

Właśnie DLATEGO wybrałam taki kolor, że będzie mi pasował do wnętrz :)

Zdjęcia bendom :)

Takie też drzwi i brama Hormanna. Do ciemo czerwonej dachówki i jasnej elewacji jak znalazł. A na podłodze będzie jasny gres + marbau olejowany.

NIe widzę problemu :)

Okna z Aluplasta.

O szczegóły techniczne moich okien proszę pytać Starego ( tu na forum) :):)

Czesc , my kupilismy tez okna mahoniowe firmy KONAL, dwustronny kolor, uwazam, ze pasuje do nich prawie kazda podloga, zarowno jasna jak i ciemna, okna sa piekne. Brama garazowa bedzie Normstahl, drzwi zewnetrzne firmy Humdrex.

http://img88.imageshack.us/img88/5627/img5403800x600ri1.jpg

[/img]

• 3 months później...

http://img88.imageshack.us/img88/5627/img5403800x600ri1.jpg

[/img]

Dzięki wielkie. Piękne parapety i w ogóle super domek :D . Mam właśnie taki dylemat: czy wybrać okna obustronne koloru mahoń czy orzech? Podoba mi się bardziej mahoń, ale obawiam się czy będzie ładnie wewnątrz. Zastanawiam się jakie kolory oprócz beżu i śmietanki będą do nich pasować? Czy moja zieleń w salonie nie będzie się gryzła z mahoniem i jak wkomponować w to wszystko płyty z piaskowca itp. Ach. Ma baba problemy :lol: :wink:

Pozdrawiam!