Izulek 23.05.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam, podobają nam się okna PCV mahoń obustronny kolor. Z zewnątrz nie mam wątpliwości czy będą wyglądały ładnie.Nie wiem natomiast czy od środka nie będą zbyt ciemne, czy nie będą dawać wrażenia "ciężkości"?Może ktoś z Was ma okna mahoniowe obustronnie okleinowane?Jak Wasze wrażenia? Byłabym wdzięczna za zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.05.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Dopiero 20 czerwca będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 23.05.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ale zdjęcia będą ?? A jakiej firmy będziecie mieli okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 23.05.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mahoniowe okna od wewnątrz tak, ale nie wszędzie bo potem cała kolorystyka domu robi się monotonnie czerwonawa w odcieniach. Do białego jednak wszystko pasuje, a dobrze jest przecież po przejściu do sypialni, na przykład być w innym klimacie. Ja mam mahoń na parterze, a na górze białe, i już na etapie wykończeniówki zaczyna mnie trochę ten mahoń drażnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 23.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ja mam trochę inne - orzech - dobroplast. Bardzo ładne. Od środka też - w obecnym lokum mam białe więc wiem co mówię Do tego parapety z barwionego buku - wyszły idelanie pod kolor. Szukałem brązowych i te takie są Przy okazji - oddam/okazyjnie sprzedam 2 okna balkonowe: Dobroplast, Avangard, Mahoń, 2 lew, 80'tki Stoją cały czas w garażu - może ktoś takich potrzebuje. Wyjęte z domu - niestety balkon był bez izolacji, spadku itp. Trzeba było podlać balkon = montaź niższych drzwi..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.05.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ja mam mahon obustronnie okleinowane. zdjecia w dzienniku.profil prestige, decceunincka, brama dokladnie ten sam kolor. do obejrzenia u mnie w dzienniku, gdzies tez sa tam wklejone fotki drewnianych mahoniowych u moich rodzicow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 24.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Wydaje mi się, że mahoń jest na tyle charakterystyczny, że niestety większość odcieni drewna do niego nie pasuje. I raczej to stanowiłoby dla mnie ograniczenie aranżacyjne. Ja mam obustronny orzech i w zasadzie wszystko pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 24.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 a ja planuje taki kolor podlogi i parapetow i mysle ze bedzie cudnie gralo wszystko ze soba http://img216.imageshack.us/img216/9798/czarkominkaspartherm200mu3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.05.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Mamy cala stolarke okienna i wejsciowa w kolorze mahon meranti i ani nasza architektka od wnetrz,ani my nie widzimy zadnego problemu z pozniejsza aranzacja wnetrza.(fotki ponizej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 24.05.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 A Raffan, widzę, żeś z okolicy A okna jakiej firmy? Obejrzałam zdjęcia - baardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.05.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 A Raffan, widzę, żeś z okolicy A okna jakiej firmy? Obejrzałam zdjęcia - baardzo ładnie. Dzieki, okna i drzwi wejsciowe mamy z M&S-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.05.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 u nas obustronny dąb bagienny (oknoplast) - okna bardzo ciemne, w polswietle nieomal czarne .... i nie sadze, zeby wygladaly przyciężawo cala stolarka (schody, drzwi, listwy przypodlogowe i zabudowy oscieznic) sa w rownie ciemnym kolorze, wnetrza sa rozjasnione jasnymi farbami i podlogami, wiec reszta tworzy - wg mnie - dosyc zgrabny kontrast, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 24.05.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Dziękuję Wam wszystkim za opinie.Najpewniej wybierzemy okna właśnie mahoniowe, poprostu lubię ten kolor.I jak słusznie zauważył JacekP71 można tak urządzić wnętrze, aby całość sprawiała wrażenie przestronności i jasności. Wybiorę się w takim razie jeszcze do salonu M&S, na razie naszym faworytem był Jocz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.05.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Właśnie DLATEGO wybrałam taki kolor, że będzie mi pasował do wnętrz Zdjęcia bendom Takie też drzwi i brama Hormanna. Do ciemo czerwonej dachówki i jasnej elewacji jak znalazł. A na podłodze będzie jasny gres + marbau olejowany. NIe widzę problemu Okna z Aluplasta. O szczegóły techniczne moich okien proszę pytać Starego ( tu na forum) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 24.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Czesc , my kupilismy tez okna mahoniowe firmy KONAL, dwustronny kolor, uwazam, ze pasuje do nich prawie kazda podloga, zarowno jasna jak i ciemna, okna sa piekne. Brama garazowa bedzie Normstahl, drzwi zewnetrzne firmy Humdrex. http://img88.imageshack.us/img88/5627/img5403800x600ri1.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 25.05.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Mamy cala stolarke okienna i wejsciowa w kolorze mahon meranti i ani nasza architektka od wnetrz,ani my nie widzimy zadnego problemu z pozniejsza aranzacja wnetrza.(fotki ponizej) Teraz dopiero doczytałam, że macie okna drewniane z M&S ... chyba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.05.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Tak drewniane z M&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 23.09.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 http://img88.imageshack.us/img88/5627/img5403800x600ri1.jpg [/img] Dzięki wielkie. Piękne parapety i w ogóle super domek . Mam właśnie taki dylemat: czy wybrać okna obustronne koloru mahoń czy orzech? Podoba mi się bardziej mahoń, ale obawiam się czy będzie ładnie wewnątrz. Zastanawiam się jakie kolory oprócz beżu i śmietanki będą do nich pasować? Czy moja zieleń w salonie nie będzie się gryzła z mahoniem i jak wkomponować w to wszystko płyty z piaskowca itp. Ach. Ma baba problemy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 23.09.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ja kocham ten kolor.u nas beda montowac w grudniu.mahon obustronny kolor.brama tez.drzwi po tynkach na wiosne.nie moge sie doczekac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Okna, drzwi i brama garażowa mahoń - do wglądu w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts