Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna kolor mahoń

Izulek

Recommended Posts

Dzięki wielkie. Piękne parapety i w ogóle super domek :D . Mam właśnie taki dylemat: czy wybrać okna obustronne koloru mahoń czy orzech? Podoba mi się bardziej mahoń, ale obawiam się czy będzie ładnie wewnątrz. Zastanawiam się jakie kolory oprócz beżu i śmietanki będą do nich pasować? Czy moja zieleń w salonie nie będzie się gryzła z mahoniem i jak wkomponować w to wszystko płyty z piaskowca itp. Ach. Ma baba problemy :lol: :wink:

Pozdrawiam!

Weź kawałek tej okleiny i przyłóż do swoich ulubionych kolorów, zwłaszcza drewna. O ile mahoń na zewnątrz pięknie wygląda do miedzianej dachówki, to wewnątrz może być kiepsko, jeśli ktoś lubi drewno w ciepłych kolorach, jak np. dąb lub sosna. Okleina orzech jest wtedy lepsza, nie gryzie się.

Nefer, u mnie bedzie taka sama kolorystyka, dachowka rustykalna Robena, mahoniowe okna, drzwi i brama garazowa. Taka elewacja jaka macie podoba mi sie bardzo, jest super, czy mozesz powiedziec dokladnie jaki kolor i firma? Czy kladziona na styropian? U nas styropian jest w srodku, w scianie trojwarstwowej.

A kolorystyka wewnatrz domu z mahoniowymi oknami i drzwiami wewnetrznymi, to dopiero to co mi sie podoba! Nie widze problemu z urzadzeniem wnetrza.

Nefer, u mnie bedzie taka sama kolorystyka, dachowka rustykalna Robena, mahoniowe okna, drzwi i brama garazowa. Taka elewacja jaka macie podoba mi sie bardzo, jest super, czy mozesz powiedziec dokladnie jaki kolor i firma? Czy kladziona na styropian? U nas styropian jest w srodku, w scianie trojwarstwowej.

A kolorystyka wewnatrz domu z mahoniowymi oknami i drzwiami wewnetrznymi, to dopiero to co mi sie podoba! Nie widze problemu z urzadzeniem wnetrza.

Gabriela :) dzięki :)

Czekaj, czekaj za moment grzebnę to Ci dam numery.

Tynk jest silikatowo - silikonowy na styropianie 15.

Jak widzisz żadnych ozdobników ( bo bryła prosta więc bez szaleństw :))

Zaraz wygmeram.

Mam :

tynk Kreisel numer 26395, baranek frakcja 1,5.

Czy taki tynk mozna klasc bezposrednio na beton komorkowy? Czy nadaje sie tylko na styropian? Tylko taki kolor wchodzi w rachube, innej elewacji nie chce, zaraz musze tu przywolac moja druga polowke, niech zerknie okiem na to jakie wspaniale zestawienie kolorow i wasza wspaniala chalupke, ozdobnikow tez nie planujemy,ja bede ozdoba tego domu!! :lol:

Mam brązową ciemną blachodachówkę :D , podbitka drewniana malowana w sumie na kolor ciemny orzech, ale wyszedł efekt bardziej mahoniowy. No i kominy z takiej oto cegły klinkierowej (akurat na gwałt poszukiwaliśmy i taka była dostępna, z brązowym dachem wygląda super, takie będą też murki na ogrodzeniu):

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/CallGallery05&sl=wb_pl_home_pl&pn=1&cid=1083571246190&c=SR_Product&img=MAIN

Podmurówkę zrobię z płyt kamiennych o zbliżonym kolorze do klinkieru, więc okna mahoniowe pasują :D . Sprawdziłam wczoraj paletę kolorów tynków, tak na oko ciekawie to wygląda. Zewnątrz super :D

Myślę, że okna mahoniowe właśnie ocieplają wnętrza. Owszem brąz do wszystkiego pasuje ale trochę wysiłku i mahoń też będzie grał. I ciemne okna w środku - elegancko. Wewnątrz super :D

Dzięki wam doszłam do wniosku: MAHOŃ :D :D :D

A i pojeździłam po osiedlach: typowe: brązowy dach + brązowe okna + żółta elewacja. Mój domek będzie inny. Dzięki!