aga1401 23.09.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 nefer boskie okna.caly dom zjawiskowo sie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 23.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzięki wielkie. Piękne parapety i w ogóle super domek . Mam właśnie taki dylemat: czy wybrać okna obustronne koloru mahoń czy orzech? Podoba mi się bardziej mahoń, ale obawiam się czy będzie ładnie wewnątrz. Zastanawiam się jakie kolory oprócz beżu i śmietanki będą do nich pasować? Czy moja zieleń w salonie nie będzie się gryzła z mahoniem i jak wkomponować w to wszystko płyty z piaskowca itp. Ach. Ma baba problemy Pozdrawiam! Weź kawałek tej okleiny i przyłóż do swoich ulubionych kolorów, zwłaszcza drewna. O ile mahoń na zewnątrz pięknie wygląda do miedzianej dachówki, to wewnątrz może być kiepsko, jeśli ktoś lubi drewno w ciepłych kolorach, jak np. dąb lub sosna. Okleina orzech jest wtedy lepsza, nie gryzie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 23.09.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Nefer, u mnie bedzie taka sama kolorystyka, dachowka rustykalna Robena, mahoniowe okna, drzwi i brama garazowa. Taka elewacja jaka macie podoba mi sie bardzo, jest super, czy mozesz powiedziec dokladnie jaki kolor i firma? Czy kladziona na styropian? U nas styropian jest w srodku, w scianie trojwarstwowej. A kolorystyka wewnatrz domu z mahoniowymi oknami i drzwiami wewnetrznymi, to dopiero to co mi sie podoba! Nie widze problemu z urzadzeniem wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.09.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ... jeśli ktoś lubi drewno w ciepłych kolorach, jak np. dąb lub sosna. . Z tym przykładaniem nie mam pytań. To ja tylko poproszę jeszcze o przykład drewna w zimnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 nefer boskie okna.caly dom zjawiskowo sie zapowiada A dziękuję za dobre słowo cholera wie co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Nefer, u mnie bedzie taka sama kolorystyka, dachowka rustykalna Robena, mahoniowe okna, drzwi i brama garazowa. Taka elewacja jaka macie podoba mi sie bardzo, jest super, czy mozesz powiedziec dokladnie jaki kolor i firma? Czy kladziona na styropian? U nas styropian jest w srodku, w scianie trojwarstwowej. A kolorystyka wewnatrz domu z mahoniowymi oknami i drzwiami wewnetrznymi, to dopiero to co mi sie podoba! Nie widze problemu z urzadzeniem wnetrza. Gabriela dzięki Czekaj, czekaj za moment grzebnę to Ci dam numery. Tynk jest silikatowo - silikonowy na styropianie 15. Jak widzisz żadnych ozdobników ( bo bryła prosta więc bez szaleństw ) Zaraz wygmeram. Mam : tynk Kreisel numer 26395, baranek frakcja 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 23.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Czy taki tynk mozna klasc bezposrednio na beton komorkowy? Czy nadaje sie tylko na styropian? Tylko taki kolor wchodzi w rachube, innej elewacji nie chce, zaraz musze tu przywolac moja druga polowke, niech zerknie okiem na to jakie wspaniale zestawienie kolorow i wasza wspaniala chalupke, ozdobnikow tez nie planujemy,ja bede ozdoba tego domu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Aż sie zawstydziłam Do dziś kolor tego tynku nie został rozstrzygnięty chyba najbliżej mu do budyniu waniliowego :) A miał być cappucino Ale sama nie wiem jaki to kolor, bo zależy od światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 23.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ktory kolor to w tej palecie??? http://www.kreisel.com.pl/wizualizacje/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 23.09.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Moim skromnym zdaniem ciemne okna w mieszkaniu sa super! http://www.fotosverkleinern.de/tmpimages/IMG_2958_600_400.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ktory kolor to w tej palecie??? http://www.kreisel.com.pl/wizualizacje/index.html Zapomnij o oglądaniu tynków w kompie W każdym ma inny kolor A na tej palecie to go w ogóle nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 23.09.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 24.09.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Mam brązową ciemną blachodachówkę , podbitka drewniana malowana w sumie na kolor ciemny orzech, ale wyszedł efekt bardziej mahoniowy. No i kominy z takiej oto cegły klinkierowej (akurat na gwałt poszukiwaliśmy i taka była dostępna, z brązowym dachem wygląda super, takie będą też murki na ogrodzeniu): http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/CallGallery05&sl=wb_pl_home_pl&pn=1&cid=1083571246190&c=SR_Product&img=MAIN Podmurówkę zrobię z płyt kamiennych o zbliżonym kolorze do klinkieru, więc okna mahoniowe pasują . Sprawdziłam wczoraj paletę kolorów tynków, tak na oko ciekawie to wygląda. Zewnątrz super Myślę, że okna mahoniowe właśnie ocieplają wnętrza. Owszem brąz do wszystkiego pasuje ale trochę wysiłku i mahoń też będzie grał. I ciemne okna w środku - elegancko. Wewnątrz super Dzięki wam doszłam do wniosku: MAHOŃ A i pojeździłam po osiedlach: typowe: brązowy dach + brązowe okna + żółta elewacja. Mój domek będzie inny. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 24.09.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Nefer twój dom zrobił na mnie oszałamiające wrażenie! Wczytuję się właśnie w dziennik Pięknie, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts