Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TERRIVA pytanie do fachowców

Recommended Posts

dzięki kris22 za odpowiedż, ale nie wiem jakie "raki na 100 %" masz na myśli? Jak mam teraz belki oparte na murze to jest jakiś szybki i łatwy sposób aby je podnieść? Jeszcze nie ma zbrojenia wieńca, ale pustaki stropowe już są, cały komplet.

raki to miejsca, których beton niewypełnił przy betonowaniu

to co masz zrobione to kicha, kto to robił? Ty sam?

w necie pełno instrukcji do terivy, trzeba było poczytać

teraz to tylko podstemplować strop przy ścianach i wyciąć parocentymetrową warstwę z bloczków

i lepiej tak zrób

a jeśli zostawię tak jak jest to co może się stać? Stropy kładła mi ekipa która robi to nie pierwszy raz i zawsze w ten sposób, nie bardzo chcą przekładać cały strop. Mówią że będzie OK i nic się nie stanie. Sama nie wiem co robić. Ja jestem laikiem w sprawach budowlanych, ale nie chcę żeby mi strop na głowę spadł za jakiś czas. Poradżcie coś.

No tak, ale to nie takie proste, podwójna robota dla ekipy która się do tego nie pali. Jakie mogą być konsekwencje jak zostawią tak jak jest?

To powiedz,że skoro niezgodnie ze sztuką to Tobie się nie pali z zapłatą i 70% wartości tego co miał być jest w sam raz. Jak się coś by porysowało masz rezerwę na naprawę.

Nie wiem co wpisał bo nie mam tego dziennika, spytam w poniedziałek. A czy może jest ktoś na forum kto ma podobnie położony strop terriva na suporeksie bez poduszki betonowej? Szukałam podobnego tematu ale nic nie znalazłam. A może ktoś już widział tak położony strop i wie jak się zachowuje po jakimś czasie?

Rozebranie 220 m stropu nie jest prostą sprawą i jak pisałam ekipa się do tego nie pali, a sama nie dam rady. Dlatego pytam co się może stać z tym stropem i szukam jakiegoś wyjścia z tej patowej dla mnie sytuacji. Może jest sposób żeby lepiej dozbroić, zrobić COŚ żeby rozwiązać problem. A jeśli komuś zawracam D... , to nie było to moim zamiarem.

Właśnie po co pytasz jak nie słuchasz co trza zrobić,

Jeśli chcesz usłyszeć , że będzie ok , zalewaj spokojnie to już pisze

Stary co sie przejmujesz , wszystko będzie dobrze , prawie wszyscy tak mają i żyją

najwyżej co 60 cm będziesz miał zarysowany tynk w kształcie półkola ,spoko ważne że na głowę nie zleci

Rozebranie 220 m stropu nie jest prostą sprawą i jak pisałam ekipa się do tego nie pali, a sama nie dam rady. Dlatego pytam co się może stać z tym stropem i szukam jakiegoś wyjścia z tej patowej dla mnie sytuacji. Może jest sposób żeby lepiej dozbroić, zrobić COŚ żeby rozwiązać problem. A jeśli komuś zawracam D... , to nie było to moim zamiarem.

Jak się ekipa nie pali to napisałem co masz zrobić. Jeśli będzie się rysować, nie zawsze musi.

Jak pojedziesz na warsztat z wymianą 4 kół a wymienią Ci 2 to chyba 100% ceny nie płacisz.

Nie wiedziałam że tak nie może być, nie zwracałam na to uwagi, Dopiero kierownik to zauważył i kazał jakoś poprawić, ale też jakoś tak im powiedział bez przekonania, chyba zdaje sobie sprawę że ta poprawka to właściwie drugi raz robota ... Poczytałam o terrivach trochę w necie i dlatego się tak dopytuję. Nie stać mnie na poprawki.