Besta77 23.05.2008 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 a tutaj ten narożny http://images33.fotosik.pl/263/844094cae220b9aemed.jpg zdjęcie zrobione przed wyprowadzką obecnych lokatorów i dzięki ich uprzejmości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.05.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Widzę, że uczeń pojętny :) Ale klimaty super Takich tapet to już chyba nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 23.05.2008 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 tapety jak tapety! ale te parkiety! jakimś lakierem dziwnym potraktowane.. prawdziwy klimat to się dopiero w łazience zaczyna... ale zdjęcia nie wkleję, bo bym bana dostała ale fakt faktem, że te stare kamienice mają swój urok i jeśli nie mogę mieć JUŻ jakiegoś domku swojego to wolę mieszkanie właśnie w takich rozmiarach. a propos' prawie stuletnich kamienic - szczena mi ostatnio opadła jak oglądałam jedno "mieszkanko" bagatela 180 m2, w kamienicy z początku ubiegłego wieku, gdzie od początku była instalacja do centralnego ogrzewania i taka niewielka winda na korytarzu! i mieszkanko faktycznie miało podział taki na "salony dla państwa"oraz kuchnię i pokoje "dla służby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.05.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Coś pięknego. Dlatego warto zachować ile sie da w tego klimatu A to nie jest proste Ale fajne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 23.05.2008 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Bardzo dziękuję za szkolenie i wszystkie uwagi! Zmykam, bo już mi się komp gotuje. i spróbuję zasnąć z przerażającą wizją przerażającego remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.05.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Bardzo dziękuję za szkolenie i wszystkie uwagi! Zmykam, bo już mi się komp gotuje. i spróbuję zasnąć z przerażającą wizją przerażającego remontu Ekhm, powodzenia! I chwal sie, co z tego bedzie wychodzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 24.05.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Jeśli tylko to wszystko przeżyję co do kuchni to chyba faktycznie nie ma wyjścia i będzie połączona z tą "komórką" jak na ostatnim planie, bo teraz jest dosyć mała i ciemna, a potem będzie większa i ciemna i jeszcze pytanie odnośnie takiego składziku w mieszkaniu (bo w domach zakładam, że być musi i to raczej nie jeden) - wyobrażałam sobie, że tam schowam wszystko co ma być niewidoczne: pralka, żeby nie zajmowała już miejsca w łazience, piec do centralnego, odkurzacz, deskę do prasowania, zmieszczą się tam też pewnie półki na jakieś przetwory itd (teraz jest tam mała spiżarka w kuchni, ale ona "wchodzi" do łazienki po skosie z każdej strony, do wysokości 1,70 cm więc na pewno będziemy ją likwidować). Czy warto zmniejszać przestrzeń takim składzikiem czy radzicie sobie z tym wszystkim jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Jeśli tylko to wszystko przeżyję co do kuchni to chyba faktycznie nie ma wyjścia i będzie połączona z tą "komórką" jak na ostatnim planie, bo teraz jest dosyć mała i ciemna, a potem będzie większa i ciemna i jeszcze pytanie odnośnie takiego składziku w mieszkaniu (bo w domach zakładam, że być musi i to raczej nie jeden) - wyobrażałam sobie, że tam schowam wszystko co ma być niewidoczne: pralka, żeby nie zajmowała już miejsca w łazience, piec do centralnego, odkurzacz, deskę do prasowania, zmieszczą się tam też pewnie półki na jakieś przetwory itd (teraz jest tam mała spiżarka w kuchni, ale ona "wchodzi" do łazienki po skosie z każdej strony, do wysokości 1,70 cm więc na pewno będziemy ją likwidować). Czy warto zmniejszać przestrzeń takim składzikiem czy radzicie sobie z tym wszystkim jakoś inaczej? A jak wysokie jest to mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 24.05.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Wysokość całości to 3,40 m Na pewno będziemy obniżać sufity, bo spadną koszty ogrzewania. A w tej garderobie może sensownie było zostawić pełną wysokość i pod sufitem zrobić półki na rzadko używane rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Wysokość całości to 3,40 m Na pewno będziemy obniżać sufity, bo spadną koszty ogrzewania. A w tej garderobie może sensownie było zostawić pełną wysokość i pod sufitem zrobić półki na rzadko używane rzeczy. Ja mam 3,90 i ani mysle obnizac sufity . Nie myslalas, zeby nad niektorymi pomieszczeniami dac zbudowac antresole? Taka, ktorej konstrukcja schowa sie w scianach z k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 24.05.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Coś pięknego. Dlatego warto zachować ile sie da w tego klimatu A to nie jest proste Ale fajne miejsce. zachować maksymalnie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 24.05.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Małgosiu rzuciłam okiem na Twoje zmagania z remontem i na planach ta antresola wygląda ciekawie! U mnie chyba raczej się nie sprawdzi, bo przy tym metrażu powierzchni nam wystarczy (łazienki ani kuchni - tych za małych, niestety nie da się zrobić na dwóch poziomach). Poza tym mimo wszystko obawiam się o koszty ogrzewania - będzie centralne gazowe, chociaż chciałabym jakoś to połączyć z ogrzewaniem kominkowym (tu mnie dopiero czeka przeczesanie forum!). A całość ze względu na wysokość okien obniżymy o maximum pół metra, więc i tak zostanie trochę "miejsca pod sufitem" Bardzoooo dziękuję Wam za wszystkie uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Małgosiu rzuciłam okiem na Twoje zmagania z remontem i na planach ta antresola wygląda ciekawie! U mnie chyba raczej się nie sprawdzi, bo przy tym metrażu powierzchni nam wystarczy (łazienki ani kuchni - tych za małych, niestety nie da się zrobić na dwóch poziomach). Poza tym mimo wszystko obawiam się o koszty ogrzewania - będzie centralne gazowe, chociaż chciałabym jakoś to połączyć z ogrzewaniem kominkowym (tu mnie dopiero czeka przeczesanie forum!). A całość ze względu na wysokość okien obniżymy o maximum pół metra, więc i tak zostanie trochę "miejsca pod sufitem" Bardzoooo dziękuję Wam za wszystkie uwagi! 3,40 to za malo, zeby robic taka wypasiona antresole, ale mozna pomyslec, jak wzmocnic te podwieszane sufity, zeby sie porobily takie schowki - nie nad calym pomieszczeniem, bo sie tam nikt nie wczolga, ale takie chociaz "szuflady". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 24.05.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 nazywane kiedyś , kiedyś pawlaczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.05.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 nazywane kiedyś , kiedyś pawlaczami? Pawlaczami, tylko nie takimi wolnostojacymi, ale pochowanymi, ze niby nad sufitem nic nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 25.05.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 suma summarum pewnie wyjdzie coś na kształt pawlaczy raczej niezamykanych, ale jeśli to będzie w tej zamkniętej garderobie, to nie będzie przeszkadzać. oczywiście nie mam zamiaru robić tego gdzie indziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 25.05.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 suma summarum pewnie wyjdzie coś na kształt pawlaczy raczej niezamykanych, ale jeśli to będzie w tej zamkniętej garderobie, to nie będzie przeszkadzać. oczywiście nie mam zamiaru robić tego gdzie indziej! ufffffff ulga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 25.05.2008 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 dżisas! ale nie myśleliście, że ja chciałabym te pawlacze tak po całym mieszkaniu! no już to widzię oczami wyobraźni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 25.05.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 dżisas! ale nie myśleliście, że ja chciałabym te pawlacze tak po całym mieszkaniu! no już to widzię oczami wyobraźni ... bąc się to w ludzkiej naturze bywa........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.05.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 plan wygląda ciekawie, moznaby pofantazjowac co i jak rozmieścić.. niektóre miejsca przypomniają mi nasze mieszkanie;)Ile osob ma tam mieszkać???? bo mi chodziłby po głowie pomysł na zaanektowanie jednego pokoju na garderobę i łazienkę....taką zupelnie prywatną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts