AdamZiel 24.05.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witam, jak w temacie interesuje mnie budowa kuchni węglowej , kaflowej z piecem chlebowym i brandrurą tak po "staremu", może ktoś z forumowiczów ma jakieś materiały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 materiałów nie mam ale budowałem p.s.po co Ci piec chlebowy, kiedy w brandrurze jestes w stanie upiec jednorazowo 2 chleby po 2 kg 6 - 10 bochnów to porcja do pieca chlebowego - wiesz ile trzeba ludzi aby to zjesć ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamZiel 25.05.2008 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam Cię brzozo, dzięki za odzem ale czy mogę liczyć na jakiś opis budowy kuchni a najlepiej szkic? Chodzi mi no wiesz, o przepływ dymu w kuchni (tzw.komory dymne) tak jak w piecu kaflowym, gdzie dać cegły szamotowe z uwzględnieniem położenia brandrury. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgochna 29.05.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 przyłączam się do zapytania, też mi się marzy taki piec, choć wolałabym żeby był na drewnono i myślałam o piecu z gliny, ale tego chyba nikt już w tym kraju nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts