Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kupić wkład kominkowy ???

rewizerator

Recommended Posts

Mmam mieszkanie 80m i chce postawic sobie kominek ale nie bardzo wiem czym sie kierowac przy zakupie wkładu kominkowego oczywiscie bez plaszcza wodnego nie jestem zamozny ale tez niechcial bym kupic czegos taniego i nic to niewatre.Prosze jezeli ktos sam juz kupil i jest zadowolony ze swojego kominka o odpisanie

Jest taka opcja szukaj, kliknij sobie i wpisz inetresującą cię frazę,

np " jaki wkład kominkowy" i wyskakuje nam 109 wyników.

czytamy, czytamy i czytamy :wink: :wink:

Ja osobiście kupiłem TARNAVA 14 kW.

masz linka do wątku o tych kominkach

http://forum.muratordom.pl/do-uzytkownikow-wkladu-tarnava,t28017.htm

miłej lekturki :wink: :lol: :lol:

• 2 years później...
Ja polecam wkłady maxflam. Mają przystępną cenę i można podłączyć do nich powietrze z zewnątrz. Są to nieliczne żeliwne wkłady mające taką możliwość. Zamontowałem kilka u swoich klientów - pali się w nich rewelacyjnie, a jak już się rozgrzeją, to ufff jak gorąco. Bardzo dobra jakość i wytrzymałość. Dla bardziej zamożnych klientów polecam suprę - sprawdzona francuska marka.

• 3 years później...
Proszę o informację na temat Maxflam TURBO RETRO 17-21 kW z szybrem + dolot . Z tego co podają ma fajne parametry ale jak to wygląda w praktyce ?.Zastanawiam się nad poleceniem tego wkładu klientowi lecz oprócz oficjalnych danych w sieci, brak jakichkolwiek opinii na temat tego wkładu.Jestem skłonny zaakceptować te dane które podają,ale najbardziej mnie interesuje to jak długo utrzymuje ten wkład żar po jednokrotnym załadowaniu ?? Edytowane przez roel2000