Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomocy.okno w kuchni.

ewa7700

Recommended Posts

witam serdecznie.

własnie budujmy dom i co krok to problem , oto kolejny.........

proszę o pomoc i doradę oraz skierowanie gdzie znajdę propozycję rozwiązania , otóż dziś okazało się,że w kuchni po wylaniu wylewek mam tak wysoko podłogę w stosunku do okna ,że będzie problem z montażem szafek kuchennych pod nim.

No po położeniu kafelek pozostanie do okna około 82-83 cm czyli nie za wiele i parapet będzie musiał być równy z meblami. jakie rozwiąznia radzicie w tej sytuacji.

naprawdę jestem zmartwiona

witam serdecznie.

własnie budujmy dom i co krok to problem , oto kolejny.........

proszę o pomoc i doradę oraz skierowanie gdzie znajdę propozycję rozwiązania , otóż dziś okazało się,że w kuchni po wylaniu wylewek mam tak wysoko podłogę w stosunku do okna ,że będzie problem z montażem szafek kuchennych pod nim.

No po położeniu kafelek pozostanie do okna około 82-83 cm czyli nie za wiele i parapet będzie musiał być równy z meblami. jakie rozwiąznia radzicie w tej sytuacji.

naprawdę jestem zmartwiona

Moje marzenie żeby parapet był równo z meblami / blatem kuchennym (mi wyszedł o 8cm wyżej... mój błąd - jak będę następny dom budował to przewidzę takie "szczegóły"). Jeśli zamawiasz kuchnię na wymiar, to bez problemów z blatem wejdą pod okno (co wg mnie wygląda całkiem nieźle) i problem rozwiązany. Inna sprawa, czy 82-83cm szafki nie będą dla Ciebie za niskie. Jeśli chcesz szafki wyższe - to faktycznie problem. Może jakiś szkic pomieszczenia wrzucisz to ktoś z lepszą kreatywnością niż ja coś doradzi. Może akurat będzie ładnie wyglądało (choć pewnie będzie droższe, bo każde "udziwnienie" to woda na młyn dla każdego wykonawcy) obniżenie szafek i blatu do poziomu parapetu tylko na szerokości okna.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...