kodi_gdynia 19.09.2003 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Pamiętam jak zacząłem interesować się budownictwem gdzieś w roku 1997 to archiwalne Muratory przeglądałem w czytelni i również bardzo interesowały mnie konkretne budowy. Do tej pory mam ksero inwestorów co budowali po 100tys. zl - tylko że było to parę lat temu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.09.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Magmi - Redakcja czerpie "całymi garściami" tematy z poruszanych przez nas problemów. Kto z Forumowiczów czyta uważnie Muratora ten widzi "przenikanie" tematów. Np. w wrześniowym wydaniu były opisane problemy renab z cieknącym dachem Robena http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7626&highlight=roben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 23.09.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Bardzo dobry pomysł, Kodi. Nic tak nie trafia do serca, jak konkretne przykłady. I to różne. My tutaj dzielimy się wrażeniami, opowieściami i problemami, i każdy z nas budował, zbudował ( ), buduje lub będzie budował, a przecież wszyscy czekamy na ten finał, czyli DOM. Myślę, że gdybym jeszcze raz miała zacząć budowę, to 1000 x bardziej wolałabym obejrzeć domy JUŻ zbudowane, niż katalogi. Nawet, jesli byłyby piękne i kolorowe. Bo niestety większa część z nich jest jedynie w wersji papierowej, a przełożenie na wersję w naturze to czasem droga przez mękę. Redakcjo Droga, to jest naprawdę hit sezonu! A Kodi na prezydenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Luśka - popieram! Pomysł Kodiego super - a KODI NA PREZYDENTA Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Aha! Zapomniałam dodać: REDAKCJA STANOWCZO ZA BARDZO ZACHOWAWCZA! NALEŻY WYKORZYSTAĆ POTENJAŁ, KTÓRY SIE SAMODZIELNIE STWORZYŁO! PRZECIEŻ TO FORUM TO EWENEMENT W SKALI! REDAKCJO! OTWÓRZ SIĘ NA NAS! POZDROWIENIA DLA CAŁEJ SZANOWNEJ REDAKCJI I PODZIĘKOWANIA ZA STWORZENIE NAM TAKIEJ WSPANIAŁEJ MOŻLIWOŚCI WYMIANY INFORMACJI I MYŚLI! HIP HIP HURRRA! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 30.09.2003 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 o kurcze, muszę sobie kupić jakiś gajer, bo wybory, tuż tuż. Trzeba będzie powalczyć o elektorat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.09.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Kodi, nie musisz! To elektorat walczy o Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 01.10.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 I my bacznie śledzimy ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 01.10.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 I ja jestem za i parę innych osób też - cytuję chociażby: I. Kant "Wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia" lub W. Potocki: "Szczęśliwy człowiek co go cudze szkoły uczą" oraz - last but not least - Ch. Chaplin: "Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony - mamy z nich więcej radości niż ze swoich własnych" Redakcjo! Pozwól nam i innym uwierzyć, że mimo propagandy Banków, firm kosztorysujących oraz Znajomych I Krewnych Wiedzących Lepiej to marzenia się spełniają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 01.10.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Popieram goraco Jestem jak najbardziej za!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 01.10.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Oprócz moich cytatów niniejszym oficjalnie popieram "Księgę domów Forumowiczów". to co mnie najbardziej przekonuje to prawdziwe doświadzczenia ludzi, to to czego najbardziej poszukuję wertujac muratora, stąd moja częsta obecność na forum! Słuchajcie właśnie wrócił mąż z budowy! Mamy juz ławy fundamentowe wylane z gruchy! Czy to nie wspaniałe Naprawdę się cieszę, to takie podwaliny pod nowe życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 01.10.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Jestem za! Pomysł Kodiego jest bardzo sympatyczny i bardzo praktyczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 01.10.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 jestem za, a nawet ... ZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 02.10.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Popieram!!! Co więcej, jeśli taki numer specjalny, czy dodatek do Muratora ukazałby się zanim skończymy budować, na pewno kupię! Dla mnie doświadczenia zwykłych ludzi, którzy zmierzyli się z budową są często o niebo cenniejsze niż porady ekspertów. Do tego dochodzi motywacja: innym się udało, to nam też musi się udać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 02.10.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Jestem ZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 02.10.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 POPIERAM absolutnie i bezdyskusyjnie.Mam nadzieję, że redakcja dokonuje głębokiej analizy w odpowiednio szybkim tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 02.10.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Jestem ZAAAAAAAAAAAAA ................ miło będzie móc zobaczyć zdjęcia swojego domu i innych zapaleńców-inwestorów oraz poczytać o ich doświadczeniach. Droga Redakcjo - zrób nam prezent na Mikołaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
George 02.10.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ja także chciałby się przyłączyć do GRUPY NACISKU i na poparcie tego pomysłu opowiem tylko taką małą (autentyczną) historyjkę. Otóż Murator jest jak wiadomo dość poczytną gazetą w kręgach ludzi budujących, ale i "fachowców"- mimo, iż raczej się do tego nie przyznają. Ja miałem to szczęście, że o moim domku napisali w Muratorze i ... bardzo mi to pomogło. Np. kiedy chciałem położyć kostkę przed domem. Mam gościa z rodziny, który nie pracuje, i powszechnie uważany jest (ja mam nieco inne zdanie) za tzw. "złotą roczkę" (najgorszy typ fachowca, który wszystko potrafi). Tak więc jak zacząłem rozglądać się kto mi to położy ... oczywiście "były naciski" aby był to właśnie ON, a ja nie bardzo wiedziałem w jaki sposób - delikatnie - powiedzieć NIE, ale jak zobaczył Muratora i na dodatek powiedziałem, że będzie ciąg dalszy, to wiecie co stwierdził ? Słuchaj, weź sobie może jakąś firmę, bo ja ... nie bardzo mam czas , a nieco wcześniej zapewniał, ze co jak co ale kostkę to mi położy jak się patrzy. Przestraszył się biedaczyna, a ja dzięki temu miałem problem z głowy. Były też inne przypadki, kiedy artykuł dużo mi pomógł np. chcieliśmy wziąć kredyt w Banku - brak zdolności kredytowych !!! a po wizycie u dyrektora z egzemplarzem Muratora - jedyny problem, to wielkość zniżki w oprocentowaniu. To tylko kilka szczegółów, ale generalnie łatwiej jest więcej wymagać mając w garści numer Muratora z własnym zdjęciem. Tak więc droga Redakcjo, jeśli pisać o tych szcześliwcach, to koniecznie przed zakończeniem budowy, tak aby mogli jeszcze z tego skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 02.10.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ja też jestem ZA, tym bardziej że przygoda z budowaniem dopiero się dla mnie zaczęła - jestem już posiadaczką prawomocnego pozwolenia na budowę - a doświadczenie budowlane Forumowiczów jest dla mnie olbrzymią pomocą i motywacją. Pozdrawiam Redakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belbel 02.10.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Witajcie!I ja jestem za.Można popróbować z wersją elektroniczną (np jako dodatek na VCD lub DVD).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts