Gonga 25.05.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Mam na ścianie w łazience Loft silver i beż z Ceramiki Marconi i chciałabym dać fugę beżową lub jaśmin przy jasnych płytkach, a przy srebrnych - grafit lub szary. Niestety mój fliziarz stwierdził, że jest to niewykonalne, bo mu się fugi zabrudzą jedna od drugiej. Moje pytanie: czy ktoś z Was ma dwukolorowe fugi i jak to się wykonuje? Mam przeczucie, że fliziarz mnie nabiera, bo pewnie mu się nie chce robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Oczywiście, że Cię nabiera, bo nie chce mu się z tym bawić. Ja mam w łazience ciemnobrązowe płytki z ciemnobrązową fugą i jasne z jasną. Wymaga to ostrożności w kładzeniu, a nie mazianiu jak leci i tyle. http://images31.fotosik.pl/222/5f0b855a4d43a760med.jpg Tak samo mam zrobioną podłogę w holu i nie wyobrażam sobie inaczej. Przepytaj jeszcze raz fliziarza na okoliczność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 25.05.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Też mam ciemne płytki z ciemną fugą i jasne z jasną. Majster nie zgłaszał problemów i wszystko ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 25.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 U mnie najpierw robił jasną u góry, a ciemniejszą na dole ściany jak wyschła ta pierwsza na drugi dzień. nic mu się nie brudziło, miejsce połączenia fugował palcem, a nie mazał jak leci. Podłogę też mam dwukolorową. Miejsce połączenia jest uformowane "na ostro" chyba jakimś nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 26.05.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ojjjjjj ale leniwy ten fliziarz , u mnie w dwoch łazienkach mam 2 kolory fug i nie bylo zadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 27.05.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Mój wykonawca kładł najpierw jedną fugę, a potem w miejscach łączeń zabezpieczał taśmą malarską i dopiero kładł drugą fugę... a mam granatową i białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.05.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 oczywiscie, ze rzecz jest do zrobienia pozostaje kwestia dokladnosci, ale czasem tez i innej ceny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 29.05.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 oczywiscie, ze rzecz jest do zrobienia pozostaje kwestia dokladnosci, ale czasem tez i innej ceny ! I chęci Bez tego ani rusz... Czasami wolą powiedzieć, "nie da się..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 30.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ja tez mam 2 kolory fugi: ciemny brąz i karmel. Co więcej mam też 2 kolory silikonu - tam, gdzie cramika graniczy z ciemnymi płytkami - ciemny, tam , gdzie z jasnymi - jasny. Nie było mowy o wyższej stawce za kafelkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 31.05.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Gonga .... no to juz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fukati 03.06.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 ja mam w łazience 3 kolory fug, czerwona, biała i grafitowa!! wszystko sie da zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts