julcia28 25.05.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Mam pytanie. Czy potrzebne są pozwolenia do wykonania adaptacji poddasza? Chodzi mi o pozwolenie na budowe w Gminie , o to czy potrzebny jest plan budowy i wszystkie zezwolenie ( gaz , prąd , woda) Wykonanie pomiarów. Czy to wszystko jest potrzebne tak samo jak przy budowie nowego domu. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 25.05.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Tak jeśli będzie to oddzielne mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.05.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Mam pytanie. Czy potrzebne są pozwolenia do wykonania adaptacji poddasza? Chodzi mi o pozwolenie na budowe w Gminie , o to czy potrzebny jest plan budowy i wszystkie zezwolenie ( gaz , prąd , woda) Wykonanie pomiarów. Czy to wszystko jest potrzebne tak samo jak przy budowie nowego domu. Bardzo proszę o pomoc. i takie pytanie w "Liscie płac ...." ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGIENKA 29.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mam pytanie. Czy potrzebne są pozwolenia do wykonania adaptacji poddasza? Chodzi mi o pozwolenie na budowe w Gminie , o to czy potrzebny jest plan budowy i wszystkie zezwolenie ( gaz , prąd , woda) Wykonanie pomiarów. Czy to wszystko jest potrzebne tak samo jak przy budowie nowego domu. Bardzo proszę o pomoc. Jestem właśnie w trakcie. Próbowaliśmy dokonać tego przez zgłoszenie remontu, ale niestety straciliśmy tylko czas. Zgodnie z prawem budowlanym, jest to rozbudowa wraz ze zmianą sposobu użytkowania. Na razie złożyliśmy wniosek w gminie o wydanie decyzji o warunkach zabudowy (nic się za to nie płaci, ale czeka się ok. m-ca) wraz z mapą do celów opiniodawczych (brak planu zagospodarowania), następnie projekt przebudowy wraz z ekspertyzą techniczną oraz projekt inst.elektrycznej. Najlepiej pojść do Wydz.Arch. i Bud i tam dowiedzieć się, jakie dokumenty będą wymagane w TWOIM przypadku. Życzę powodzenia i CIERPLIWOŚCI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts