Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Słoneczka Karoliny i Jarka

Recommended Posts

najprościej rzecz ujmując:

jak piszesz post to nad okienkiem z tekstem masz żółte przyciski

na jednym z nich widnieje IMG

naciśnij go dwa razy

pomiędzy [/b] a wklej link do zdjęcia.

prawidłowy link kończy się na .jpg i Ty miałaś dobry tylko niepotrzebne były te wszystkie nawiasy, img= czy url/

voila

wygląda to groźniej niż w rzeczywistości jest

• 2 weeks później...
no w sumie fakt, z wykonawcą jestem narazie wstępnie umówiona ale planuje w najbliższym czasie spotkanie z nim więc zobaczymy co wyniknie w rozmowie a w międzyczasie objechałam już kilka hurtowni i mam jako takie wyobrażenie o cenach i kosztach poszczególnych etapów. Wszystko zaokrąglałam z dużym marginesem w górę bo wole się mile rozczarować paroma utargowanymi rabacikami niż stwierdzić ze smutkiem, że jak liczyłam wcześniej to mi wyszło dużo mnie :) , a reszta wyjdzie w "praniu".

mam już wstępnie wyliczone ilości materiałów, przynajmniej tych na początek i zrobiłam dzisiaj rundkę po narazie trzech hurtowniach aby dowiedzieć się o ceny. Na dzień dzisiejszy beton B15 - 250 zł m3, stal fi6 - 3,44 kg, fi12- 3,15 kg, bloczki fundamentowe M6 - 4,20szt., bloczki solbet 24 -12/szt, 12-6,5/szt.

W czwartek jadę na dalszy rekonesans. Co sądzicie o tych cenach? wszystkie produkty jeszcze do negocjacji no i z darmowym dowozem bo na terenie miasta. Jak narazie najbardziej przeraziła mnie cena betonu, bo z tego co wyliczyłam to na sam beton wyjdzie ponad 10 tyś., ale jeszcze mam do odwiedzenia dwie betoniarnie choć wielkich różnic w cenie się nie spodziewam.

Może już w przyszłym tygodniu będziemy mieli pozwolenie na budowę, ale mówię to szeptem żeby nie zapeszyć :wink:

A co to jest miasto?

Cena stali to jakiś koszmar. Ale faktycznie strasznie idzie w górę więc może zawędrowała faktycznie tak wysoko. Bloczki fundamentowe też wydają się drogo - ja płaciłam po 3,66 ale może już zdrożały. Rozeznaj jeszcze i bądź częstym gościem na wątku z aktualnymi cenami na Wymianie doświadczeń - tam zawsze najświeższe wieści z rynku

• 3 weeks później...