Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 950
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D Nasza działka znajduje się na trasie Bytów-Słupsk w otulinie parku krajobrazowego Dolina Słupi.Piękne tereny-zawsze chciałam tam mieszkać,i w końcu namówiłam mojego kochanego żeby tam budować.No i udało się.Część sukcesu jest.:D

W tym roku chcemy zacząć kwitologię,w przyszłym roku fundamenty,w kolejnym resztę.Też myślimy nad zmianami-ale jest ich mało.Szukaliśmy takiego projektu,który sprosta nasze oczekiwania=no i znaleźliśmy. :lol:

Siekierka, ja jestem nieco dalej - wystapilem do Urzedu Gminu o Wydanie Warunkow Zabudowy oraz przedlozylem wniosek o przylacze elektryczne.

Ekipe masz REWELACYJNIE tanio - mozesz im zapowiedziec, ze jak skoncza ( i nie "spartola" czegos), to ich sciagne do siebie ;)

Zima planuje troche sie zaopatrzyc w materialy no i pozna wiosna (latem) ruszam z budowa.

Mam nadzieje, ze przez zime zalatwie wszystkie formalnosci... najgorzej bedzie z pozwoleniem - dzialka nie ma planu zagospodarowania... ale za to ma ponad 3.000m^2, droge dojazdowa i w sasiedztwie sie buduja... wiec powinno byc OK.

/SideInfo

Witaj SideInfo

Kurcze, zauwazyliscie, ze Syntia II wersja B to doslownie moja wizja Faworyta (tu link: http://opusdom.pl/index.php?option=com_estateagent&act=object&task=showEO&id=39

Gdyby nie kuchnia w syntii byla w srodku, to mocno bym sie zastanawial...

Moja kuchnia w Syntii miała się znajdować w małym pokoju (3)przy wejściu,powiększona o spiżarnię.Spiżarnię chciałam przesunąć w głąb do jadalni.A jadalnię połączyć z salonem. Zauważyłeś? salon tam jest mały.

Ale teraz podoba mi się już Faworyt-spełnia moje oczekiwania. :D

czesc, ketym!

Gdyby nie kuchnia w syntii byla w srodku, to mocno bym sie zastanawial...

Bo faktycznie bardzo ładny i bardzo podobny projekt.

Góra rzeczywiście taka sama jak u Ciebie po zmianach. :D

Ja bym jednak się nie zastanawiał bo dla mnie za duży i tak miałam budować max 140 metrów2 a będzie ok 160 :evil: , no jeszcze 30 m2 więcej to dużo za dużo. :roll:

Ketym, jednak będziemy bardzo dlalekimi sąsiadami. Myślałam że gdzieś bliżej 3miasta budujesz.

Witam Wszystkich

Po nieprzespanych nocach spędzonych przed komputerem i obejrzeniu wieeeelu katalogów zdecydowaliśmy się (po Apisie, Tyberiuszu, Gracjanie :p) na projekt Faworyt I. Generalnie najbardziej odpowiada nam układ pomieszczeń, wielkość choć nie obyło się bez istotnych zmian w projekcie.

Ciężko znaleźć projekt gotowy , który spełniałby nasze oczekiwania w 100 %. A indywidualny to uuuu jakieś 6000-7000 zł. :o.

Mi zależało głównie na spiżarni w kuchni, dużej kotłowni (palimy eko-groszkiem), konieczna też jest garderoba, strych no i of course salon z jadalnią i łączoną kuchnią :D

Zmiany u mnie dotyczą głównie poddasza, na dole zmieniłam tylko (jak wielu) położenie spiżarki, i zlikwidowałam mała łazienkę - będzie tam składzik na hmmm odkurzacz, mopa i takie tam pierdołki.

Jak znajdę chwilę to wkleję zmiany na poddaszu, bo tam nakreśliłam mocno oj mocno.

A pozatym, w środę dostanę wreszcie warunki zabudowy, mapa u geodety już się robi, zatem niedługo nawiedzę architekta no i echhh załatwianie przyłączy buuu koszmar :/

Pozdrawiam i trzymam kciuki

A góra to tak mniej więcej będzie wyglądać (sorki za jakość :oops: , robiłam "na szybko" i o tej porze... :o 8) )

Generalnie zastanawiam się teraz i jednak łazienkę i strych zrobię jednakowej wielkości raczej. a w łazience dodstkowo okno dachowe nad wanną (:D :p a niech piloci awionetek, balonów i innych "latawców" mają gratkę a co :p)

Dobrej nocki

HA właśnie, coś z tymi kominami trzeba zrobić, zobaczymy co architekt zaproponuje :D w sumie od jego propozycji zależy czy dostanie tą adaptację czy nie :p

Generalnie takie zmiany chciałabym wprowadzić, kwestia techniczna - to mój mąż :p i pozostałe mądre głowy którym za to płacimy nie?

Ale muszę przyznać jedno, projekt wyśmienity ale autor z tymi kominami "lekko" przesadził :/ :cry: a szkoda...

Witam, olyv!

Mala sugestia co do dolu. Jezeli juz przeznaczylas lazienke na schowek (na dole), to proponuje zlikwidowac drzwi do schowka pod schodami (tam sa wrysowane "harmonijkowe", pomieszczenie numer 2) i w ten oto sposob otrzymasz jeden wiekszy schowek (polaczony = lazienka + schowek pod schodami). Nalezy jeszcze czesciowo zlikwidowac sciane pomiedzy schodami a "stara" lazienka (czesciowo, poniewaz calkowicie sie nie da - schody przeszkadzaja... no i nie wiem jak bedzie wygladala sprawa wejscia pod schody - czy wystarczy miejsca, aby przejsc tam...)

Bedziesz mogla naprawde DUUUZY odkurzacz schowac ;)

Pozdrawiam

hmmm... minelo 5 minut - nie wiem czy to jest mozliwe... chyba nie bedzie miejsca pod schodami, zeby przejsc...

a swoja droga, ten schowek przewidziany przez projektanta (nr 2) nie wystarczy?

rzuc okiem na moje zmiany - ja polaczylem 2 lazienki a gabinet powiekszylem (zeby lazienka nie bela az taka wielka)

http://images43.fotosik.pl/24/11c5b8231ec85b70.jpg