Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kania...niestety nie pomogę, bo kompletnie nie mam pojęcia ile to może kosztować...nikt wśród znajomych nie stawiał ścian budynku trójwarstwowych...nawet jak tak jeżdżę i ogladam różne budowy, to szczerze, nie spotkałam takich ścian, przynajmniej w mojej okolicy...niestety, są to dużo wyższe koszty...

daj znać jak już będziesz miała wybraną ekipę ile taki mur 3 warstwowy z robocizną kosztuje, bo aż jestem ciekawa ;)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 950
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też nie, nawet nie jestem kobietą :)

Podejrzana sprawa nieco ;)

Jest może ktoś kto buduje Faworyt wersja II ? (czterospadowe lusto) To jest dokładnie c183b. Szukam info czy są tam na górze słupy i w ogóle wymiana doświadczeń nie zaszkodzi. Nie natrafiłem jak na razie na żadne realizacje tej wersji.

Na razie zbieramy papierzyska. Ale będzie ten właśnie projekt, pasuje do działki i podoba się nam w zasadzie bez zmian.

Pozdr

Side, ja tam sie na tej wentylacji kompletnie nie wyznaję, ale jak by na to nie patrzeć, Twoja własna kalkulacja wypada najkorzystniej ;) :D

dalej nie wiem kto odwiedził moją budowę ;)

u nas tynki nadal "się robią" ale również "robi się" podbitka, narazie z jednej strony gotowa i teraz od frontu robią, ale już mi się podoba ;)

pozdrawiam

Hej forumowiczom

No i wreszcie się nam udało MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ

Ruszamy jak Bank da i partia pozwoli - wiosną czyli już niebawem....:)

Maciejka_1976 a my też moglibyśmy podjechać do Ciebie na budowę ? Ładnie proszę... Tylko nie wiem czy z mazowsza to w kierunku gór czy morza mam się kierować... :)

Serdecznie witam milosnikow Faworyta...i przyznaje ze tajemniczym niezapowiedzianym odwiedzajacym domek Maciejka_1976 bylam wlasnie ja. Wizyta byla niespodziewana ale za to zakonczyla sie zlozeniem zamowienia na projekt. Mam nadzieje ze nie podpadlam za bardzo..? :) I oczywiscie bardzo bardzo chcialam podziekowac za mozliwosc zobaczenia domku "na zywo"! Kolejny Faworyt powstanie w Mierzynie kolo Szczecina!! :)

A co powiecie na to żebyśmy stworzyli mapkę budujących Faworka ? Coś takiego widziałem na innym forum i to fajna sprawa jest. Wiadomo wtedy kto mniej więcej w jakim rejonie kraju walczy.

I drugie - lista budujących ten projekt zebrana "do kupy", wg kolejnych numerów. Kiedy się ktoś nowy pojawi to będzie dopisywany z nowym numerkiem. Oczywiście twórca wątku zaszczytny numer JEDEN.

Co Wy na to moi drodzy ?

Pozdr

Witamy wszystkich,

jak widać zachodniopomorskie górą :D , "beatastr" gratuluję trafnego wyboru.

SideInfo: Twoja cena za rekuperator jest najlepsza. Ja otrzymałem ofertę bez GWC na kwotę 21360 PLN netto, jednak na forum muratora znalazlem opisywaną oferę na instalację w domku podobnym gabarytami do Faworyta za 14000 brutto.

Ja mam wycenę na instalację wentylacji z reku na centrali Brink Renovent HR 400 z bypasem w moim domku 180m2 p.u. - pow całk. 262m2

na kwotę niecałe 14 tys brutto z 7% VAT czyli połowę tego co sobie krzyczy przereklamowane rekuperatory.pl - im się już dawno w głowach poprzewracało.

http://forum.muratordom.pl/rekuperator,t2602-1200.htm?highlight=rekuperator

Jutro będę rozmawiał z dystrybutorem.

Pozdrawiamy

Gagusia i Mariusz

Czesc!!

Pomysl z umiejscowieniem na mapie milosnikow BARDZO MI SIE PODOBA!!

tutaj cos bylo, ale troche nbez sensu - bredzilem ;)

Pozdrawiam,

SideInfo

po 15 min.: cos tam nie tak dziala... nie wpuszcza mnie poprzez logowanie... musze zrobic "forgot password" i wowczas z maila dostaje sie na portal...

dobra... zapomnijcie o tym powyzszym poscie :)

google maps tez takie cos ma:

http://maps.google.com/maps/mm?hl=pl

a propos, login do google maps: faworyt183, haslo murator123,

haslo jest takie rowniez dla konta [email protected] (konto potrzebne do zalogowania na maps.google.pl)

Dorzucicie swoje lokalizacje??

Pozdrawiam,

SideInfo