Drapi 26.05.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 W decyzji o warunkach zabudowy w punkcie dotyczącym obsługi w zakresie infrastruktury technicznej mam napisane ze zasilanie w wodę mam zgodnie z opinią wydaną przez społke Aquanet(podłaczenie do ich wodociągu) czy w związku z tym wpisem jestem zobligowany podłaczyć sie do nich czy może moge na swojej działce wykopać studnię głębinową i z niej czerpać wodę i odpuścić sobie podłączenie do wodociągu?Dodam,że zalężymi na studni bo napewno wyjdzie tanie, , ponieważ wodociąg mam oddalony od działki o około 200m:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.05.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Zacytuj może dokładnie ten zapis. Bo coś mi Twoje zdanie się nie do końca podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drapi 30.05.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 ok, w takim razie cytuję:"Punkt III. Warunki obsługi w zakresie infrastruktury technicznej i komunikacji.Zasilanie w wodę - zgodnie z warunkami technicznymi wydanymi przez (...) "ot i cały zapis a w warunkach technicznych mam wskazany wodociąg do którego mam się podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.05.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 ok, w takim razie cytuję: "Punkt III. Warunki obsługi w zakresie infrastruktury technicznej i komunikacji. Zasilanie w wodę - zgodnie z warunkami technicznymi wydanymi przez (...) " ot i cały zapis a w warunkach technicznych mam wskazany wodociąg do którego mam się podłączyć. No to zgodnie z warunkami musisz się podłączyć do wodociągu. Inna sprawa jest taka, że chyba możesz dodatkowo wybudować sobie studnię i z niej też korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drapi 30.05.2008 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Tak też myślałem:(.A czy istnieje szansa, jakiś przepis który pozwoliłby na zmianę tego zapisu na tym etapie tzn. kiedy mam juz wydane warunki zabudowy i wydane pozwolenie na budowę , tak żebym nie musiał podłączać się do tego wodociągu a poprostu zasiłał dom ze swojej studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 07.06.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Wystap do organu wydajacego decyzje o zmiane decyzji, nic nie tracisz, a jak sie zgodza to wiele zyskasz. Generalnie mozesz wybudowac studnie i nie podlaczac sie do Aquanetu, ale nikt nie ci nie odbierze budynku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 07.06.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 nie musisz podłączać się do wodociagu jeśli w miejscowym planie nie masz zapisu o tym, że wodę mozesz czerpać tylko z wodociagu. podobnie jest z gazem. jeśli plan nie określa ze musisz palić gazem, to mozesz palić nawet paletami i nikt nie zmusi Cię do podłączenia się do gazu. JEśli masz decyzję o warunkach zabudowy to czytaj w niej co jest na temat wody napisane. jeśli masz plan to podobnie. a warunki wydane przez Aquanet mozesz traktować jako opcję zasilania w wodę.PS. Jesli wystąpiłeś o WZZIT i napisałeś we wniosku że zamierzasz zasilać sie z wodociągu miejskiego, to żal teraz mozesz mieć tylko do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.06.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 PS. Jesli wystąpiłeś o WZZIT i napisałeś we wniosku że zamierzasz zasilać sie z wodociągu miejskiego, to żal teraz mozesz mieć tylko do siebie I to jest wlaśnie meritum sprawy - bo w wielszości przypadków to inwestor we wniosku o WZ określa wiekszość późniejszych zapisów w WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts