1kinia1 26.05.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 chodzi mi o opinię, fotki gresu polerowanego z firmy Ceramstic.za wszelkie informacje będę b.b. wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 26.05.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja mam gres polerowany Ceramstic 50x50 kremowy z takimi delikatnymi ciemniejszymi żyłkami ale jeszcze nie położony. Była już na forum mowa o tym gresie i opinie były bardzo pozytywne. Nie chce mi się teraz szukać ale było to chyba w wątku o chińskim gresie polerowanym. Muszę cię przy okazji zmartwić, że mimo że firma polska gres produkowany w Chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 26.05.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 jesteś pewna że to chiński produkt.? mi chodzi o tą firmę: http://www.ceramstic.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 26.05.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 sama sobie odpowiem - to też Chiny... mają jakieś atesty i certyfikaty... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 26.05.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 chiński gres polerowany importowany przez ceramstic można kupić w Castoramie, ja mam taki(30x 60) niedawno położony,ale jeszcze nieużytkowany także ciężko mi się wypowiadać,zdjeć niestety też jeszcze nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osiur 09.09.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Jestem przed wyborem gresu i bardzo byłbym wdzięczny za opinię dot. gresu polerowanego z firmy Ceramstic. Widziałem go w Brico Depot ale wydawało mi się że sama powierzchnia polerowana jest jakby trochę matowa.A może to tylko warstwa, którą możn zmyć?Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.09.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 mam standardowe kafelki w lazience i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 09.09.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Nasz gres jest już położony od ładnych kilku miesięcy. Wygląda rewelacyjnie. Płytki były równiutkie, ale muszę przyznać, że znalazło się kilka sztuk o jaśniejszym odcieniu. Na szczęście płytki kupiliśmy z dużym zapasem i te jasniejsze zostały poprostu odłożone. Jeszcze nie mieszkamy ale podłogę myłam już kilka razy, zero problemów, żadnych plam. Gres impregnowany preparatem HG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej44 17.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 sama sobie odpowiem - to też Chiny... mają jakieś atesty i certyfikaty... zobaczymy Przestrezegam przed kupowaniem wszelkiej ceramiki z Chin. Nie ma rady zeby przeszly najprostrze badania PROMIENIOTWORCZOSCI w PZH. Firmy podkladaja do badan stluczke krajowego wyrobu a PZH nie pobiera samo probek do badan i tak to funkcjonuje. A zdrowie jest jedno!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 18.09.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 sama sobie odpowiem - to też Chiny... mają jakieś atesty i certyfikaty... zobaczymy Przestrezegam przed kupowaniem wszelkiej ceramiki z Chin. Nie ma rady zeby przeszly najprostrze badania PROMIENIOTWORCZOSCI w PZH. Firmy podkladaja do badan stluczke krajowego wyrobu a PZH nie pobiera samo probek do badan i tak to funkcjonuje. A zdrowie jest jedno!!!!! Witamy nowego forumowicza! Pochwal się Andrzejku w jakim rejonie Polski budujesz swój wymarzony dom i z jakiego biura projektowego wybrałeś projekt Ewentualnie pochwal się którego producenta glazury jesteś przedstawicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej44 18.09.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 sama sobie odpowiem - to też Chiny... mają jakieś atesty i certyfikaty... zobaczymy Przestrezegam przed kupowaniem wszelkiej ceramiki z Chin. Nie ma rady zeby przeszly najprostrze badania PROMIENIOTWORCZOSCI w PZH. Firmy podkladaja do badan stluczke krajowego wyrobu a PZH nie pobiera samo probek do badan i tak to funkcjonuje. A zdrowie jest jedno!!!!! Witamy nowego forumowicza! Pochwal się Andrzejku w jakim rejonie Polski budujesz swój wymarzony dom i z jakiego biura projektowego wybrałeś projekt Ewentualnie pochwal się którego producenta glazury jesteś przedstawicielem Nic z tych rzeczy. NIe buduje domu i nigdy nie pracowalem jako przedstawiciel. Wiem jakie praktyki sa stosowane aby wyroby chinskiego pochodzenia sprzedawac w Polsce. Jezeli nie wierzycie to prosze sprawdzic samemu i zaniesc do PZH (Warszawa ul.Chocimska) jedna plytke z marketu do badania na "promieniotworczosc". Koszt badania +/- 200zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 18.09.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A co Cię w takim razie sprowadza na forum budowlane? Czyżby nieodparta chęć bezinteresownego ostrzeżenia budujących i remontujących przed śmiercionośną chińszczyzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej44 18.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A co Cię w takim razie sprowadza na forum budowlane? Czyżby nieodparta chęć bezinteresownego ostrzeżenia budujących i remontujących przed śmiercionośną chińszczyzną? Jezeli mam cos do powiedzenia na dany temat to mowie (pisze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naziollo 02.12.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Nie polecam kupowania płytek tej firmy tj. ceramstic. Zarówno gres, marmur jak i pozostałe rzeczy są importowane z Chin. Wiele osób ma problem z plamami jakie powstają na płytkach, często są nie do usunięcia, oczywiście po zaipregnowaniu środkiem HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 02.12.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Mam gres chiński i jeszcze nie zdarzyła mi się plama z którą nie poradziłby sobie domestos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biner100 11.01.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Andrzeju , w takim razie proponuję wyrzucić ceramikę np koła i innych firm bo to tez jest robione w chinach i 1/2 pozostałych rzeczy bo to tez chińskie , nie dajmy się zwariować ,ja nie jestem zwolennikiem chińszczyzny ale naprawdę ciężko uniknąć tych produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 11.01.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Ja zakupiłem 30/60 do kuchni na ścianę, bardzo mi się podoba, i tylko dlatego go kupiłem, bo jak się dowiedziałem że to china to mi mina spadła...mam nadzieję, że nie będzie promieniowac! nota bene do wc kupiłem hiszpańską ale też robioną w chinach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 12.01.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 U mnie Ceramstic polerowany 45x45 zakupiony w Obi. Podobał nam się bardziej niż Paradyż za 130, a kosztował 75. Jedyny minus w moim przypadku to część płytek była o około 0,2 - 0,3 mm mniejsza od pozostałych, poza tym super równe. Były impregnowane środkiem HG. Utrzymanie czystości to żaden problem, zwykłe środki, żadnych smug nie ma. No i fuga epoksydowa sprawdza się rewelacyjnie, po prostu myje się jak płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 12.01.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Się zastanawiam czy jak u mnie na ścianę to też impregnować?? SPrzedawca mówił, że nie trzeba... zauważyłem, że impregnację robicie chyba tylko w przypadku podłogowych?Jaki producent tych fug epoksydowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 12.01.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Fuga epoksydowa Mapei Kerapoxy. Cały pic polega na tym żeby mieć specjalną gąbkę (też od mapei) to tej fugi i nie taki koszmar ją położyć. Jest też specjalna paca ale ja jej nie miałem. W strukturze jest szorstka i twarda, przypomina "muchościerkę" taką gąbkę do wycierania przypalonych much z reflektorów i szyb samochodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts