Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramstic - opinie, inspiracje, poszukiwania...

1kinia1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam gres polerowany Ceramstic 50x50 kremowy z takimi delikatnymi ciemniejszymi żyłkami ale jeszcze nie położony. Była już na forum mowa o tym gresie i opinie były bardzo pozytywne. Nie chce mi się teraz szukać ale było to chyba w wątku o chińskim gresie polerowanym. Muszę cię przy okazji zmartwić, że mimo że firma polska gres produkowany w Chinach :wink:

• 3 months później...

Jestem przed wyborem gresu i bardzo byłbym wdzięczny za opinię dot. gresu polerowanego z firmy Ceramstic. Widziałem go w Brico Depot ale wydawało mi się że sama powierzchnia polerowana jest jakby trochę matowa.

A może to tylko warstwa, którą możn zmyć?

Proszę o opinię.

Nasz gres jest już położony od ładnych kilku miesięcy. Wygląda rewelacyjnie. Płytki były równiutkie, ale muszę przyznać, że znalazło się kilka sztuk o jaśniejszym odcieniu. Na szczęście płytki kupiliśmy z dużym zapasem i te jasniejsze zostały poprostu odłożone. Jeszcze nie mieszkamy ale podłogę myłam już kilka razy, zero problemów, żadnych plam. Gres impregnowany preparatem HG

• 2 weeks później...
sama sobie odpowiem - to też Chiny... mają jakieś atesty i certyfikaty... zobaczymy :evil:

Przestrezegam przed kupowaniem wszelkiej ceramiki z Chin. Nie ma rady zeby przeszly najprostrze badania PROMIENIOTWORCZOSCI w PZH. Firmy podkladaja do badan stluczke krajowego wyrobu a PZH nie pobiera samo probek do badan i tak to funkcjonuje. A zdrowie jest jedno!!!!!

sama sobie odpowiem - to też Chiny... mają jakieś atesty i certyfikaty... zobaczymy :evil:

Przestrezegam przed kupowaniem wszelkiej ceramiki z Chin. Nie ma rady zeby przeszly najprostrze badania PROMIENIOTWORCZOSCI w PZH. Firmy podkladaja do badan stluczke krajowego wyrobu a PZH nie pobiera samo probek do badan i tak to funkcjonuje. A zdrowie jest jedno!!!!!

Witamy nowego forumowicza! Pochwal się Andrzejku w jakim rejonie Polski budujesz swój wymarzony dom i z jakiego biura projektowego wybrałeś projekt :wink:

Ewentualnie pochwal się którego producenta glazury jesteś przedstawicielem :wink:

Witamy nowego forumowicza! Pochwal się Andrzejku w jakim rejonie Polski budujesz swój wymarzony dom i z jakiego biura projektowego wybrałeś projekt :wink:

Ewentualnie pochwal się którego producenta glazury jesteś przedstawicielem :wink:

Nic z tych rzeczy. NIe buduje domu i nigdy nie pracowalem jako przedstawiciel. Wiem jakie praktyki sa stosowane aby wyroby chinskiego pochodzenia sprzedawac w Polsce. Jezeli nie wierzycie to prosze sprawdzic samemu i zaniesc do PZH (Warszawa ul.Chocimska) jedna plytke z marketu do badania na "promieniotworczosc". Koszt badania +/- 200zl.

• 2 months później...
Nie polecam kupowania płytek tej firmy tj. ceramstic. Zarówno gres, marmur jak i pozostałe rzeczy są importowane z Chin. Wiele osób ma problem z plamami jakie powstają na płytkach, często są nie do usunięcia, oczywiście po zaipregnowaniu środkiem HG.

• 1 month później...
Andrzeju , w takim razie proponuję wyrzucić ceramikę np koła i innych firm bo to tez jest robione w chinach i 1/2 pozostałych rzeczy bo to tez chińskie , nie dajmy się zwariować ,ja nie jestem zwolennikiem chińszczyzny ale naprawdę ciężko uniknąć tych produktów.

U mnie Ceramstic polerowany 45x45 zakupiony w Obi. Podobał nam się bardziej niż Paradyż za 130, a kosztował 75. Jedyny minus w moim przypadku to część płytek była o około 0,2 - 0,3 mm mniejsza od pozostałych, poza tym super równe. Były impregnowane środkiem HG. Utrzymanie czystości to żaden problem, zwykłe środki, żadnych smug nie ma. No i fuga epoksydowa sprawdza się rewelacyjnie, po prostu myje się jak płytki :)

Fuga epoksydowa Mapei Kerapoxy. Cały pic polega na tym żeby mieć specjalną gąbkę (też od mapei) to tej fugi i nie taki koszmar ją położyć. Jest też specjalna paca ale ja jej nie miałem. W strukturze jest szorstka i twarda, przypomina "muchościerkę" :lol: taką gąbkę do wycierania przypalonych much z reflektorów i szyb samochodowych.