Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramstic - opinie, inspiracje, poszukiwania...

1kinia1

Recommended Posts

Ja mam ten gres ułożony na całym parterze. Przy kładzeniu glazurnik nie miał większych problemów z wymiarami,ale jak to bywa przy dużych płytkach, zawsze coś tam się nie zgrywa. Płytki mają ciepły, przytulny odcień. Zaraz po cenie to było decydującym kryterium. Z uwagi na podłogówkę musiał być gres. Chciałam aby podłoga była przytulna a na płytki imitujące drewno nas nie było stać. Nie żałuję wyboru, kupiliśmy je w Castorami za bodajże 36 zł/mkw.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
dla mnie ta firma jest jedna najgorszą i bede każdemu radził by szerokim ale naprawde szerokim łukiem omijał!!! poczynając od sprzedawców owej firmy koncząc na samej warszawce reklamacjach pracownikow owej firmy krotko na temat produkty warte pracownikow dekory po 4 milimetry różnicy i to ma byc norma to nie żart!!! płytki z dziurami plamy bo podobno przy wypalaniu kazda płytka gres tak ma jak pisałem wczesniej produkt swiadczy o firmie byc może komuś nie przeszkadza fuga 4 mm a następna 7 mm oj tam oj tam zanaczam ze nie jestem upierdliwym klijentem poprostu oszukany ot co nazywajmy rzeczy po imieniu pozostaje mi skuć owe masakryczne płytki CERAMSTIC POP ART kupic nowe a miałem tak ładna starą łazienke proste płytki eh człowiek całe zycie sie uczy prosze poczytac opinie owej firmy nie jestem odosobnionym przypadkiem PS sa na rynku duze tansze ,płytki i wymiarowe!!!

• 1 year później...

Witam

Zastanawiam się nad opp! white na ściany w łazience.

Cena ok 70zł za płytki 30x60 białe połysk rektyfikowane zachęca.

Widzę jest kilak głosów krytycznych ale jakoś takd ziwnei osoby speclanie po to się rejestrudją? Czyżby import z Chin psuł interes salonom z droższymi płytkami?

Też zastanawiam się na nimi. Podobają mi się białe łazienki, a Opp! to chyba już klasyka połączenia bieli i czerni. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi płytkami? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i opinie.

ps. A widziałeś może na żywo te nowe kolorowe dodatki w kolekcji?

• 5 months później...
  • 6 months później...
ja ostatnio musiałam zrobić spore zakupy.. Wybudowaliśmy mały domek 55m2 całoroczny. Trafiliśmy też na spore wyprzedaże płytek ceramsticpiliśmy na ścianę , na podłogę i i na zew. na nasz malutki cudowny tarasik:) wygląda to ładnie i kładzenie obyło się bez problemu.

• 6 months później...
Zakup jedną sztukę płytki i przetestuj.

Niestety chiński gres polerowany, zwłaszcza w ciemniejszych odcieniach ( o czarnym nawet nie warto wspominać ) może być problematyczny w utrzymaniu.

Zanim zaryzykujesz warto sprawdzić.

Tak jak już wspomniałem wcześniej mam zamiar kupić płytki w kolorze pop art white czyli prawie białe lekko wpadające w beż, Miałem kiedyś czarny samochód więc wiem jaki był uciążliwy w utrzymaniu tak samo jak teraz mam czarne meble, w nowym domu wszystko raczej na biało.

Chodzi mi o opinie ludzi którzy tą lub podobną płytkę mają na podłodze, i jak ona wygląda w praktyce

• 1 month później...