CMYK 26.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Mam spory problem. Wycieka mi gdzies woda prawdopodobnie na jakiejs zlaczce. Wykluczylem instalacje grzewcza poniewaz cisnienie nie spada. Nie kreci sie nawet licznik wody byc moze kapie po kropelce na jakims zaworze. woda podceika mi na calym korytarzu i jest podciagana kapilarnie przez gazobeton. Czy jest sposob zlokalizowania przecieku bez kucia wszystkich kafli? Dzieki za podpowiedziCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 26.05.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Kamera termowizyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 27.05.2008 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 dzieki za podpowiedz zorientuje sie czy mozna ja pozyczyc lub wynajac ekipeCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.05.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kamera termowizyjnaO ile jest to ciepła woda . Są urządzenia do wykrywania przecieków metodami akustycznymi. Zobacz np. tutaj : http://www.munters.com.pl/pl/pl/Produkty-i-Usugi/Dzial-MCS/Restytucja-mienia/Wykrywanie-przeciekow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.05.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 no to trzeba w rury puścić ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 27.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 tylko metody akustyczne mają prawdopodobieństwo wykrycia 50/50 i stosuje się je przy większych średnicach najlepiej kamerą termowizyjną ale to koszt ok 600 -1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 27.05.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kamera termowizyjnaO ile jest to ciepła woda . że niby zimnej wody sie nie wykryje? nieważne czy ciepła czy zimna - ważne, żeby była róznica temperatury wody i otoczenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PL-PROJEKT 27.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Mogę polecić miernik do badania wilgotności materiałów budowlanych mierzący do głębokości 4cm, także przez płytki.http://images.conrad.de/m/1000_1999/1000/1000/1008/100840_RB_00_FB.EPS.jpg Mam taki i jest dość dobry do orientacyjnych pomiarów. Cena wysyłkowa 180 eurasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 27.05.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kamera termowizyjnaO ile jest to ciepła woda . Są urządzenia do wykrywania przecieków metodami akustycznymi. Zobacz np. tutaj : http://www.munters.com.pl/pl/pl/Produkty-i-Usugi/Dzial-MCS/Restytucja-mienia/Wykrywanie-przeciekow/ dzieki za link juz sie umowilem na skanowanie na czwartek koszt 200 zl zobaczymy co wyjdzie z tego facet mowi ze na 90% wykryje przeciek lub przynajmniej poda przyblizony rejon przecieku CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 30.05.2008 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 znalezli przeciek zajelo im to 3 minuty i o dziwo nie wzieli ani grosza stwierdzajac ze to drobna sprawa rzadko to sie obecnie zdarza porzadna firma, przyjechali na czas firmowymi samochodami i w firmowych wdziankach CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.05.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 znalezli przeciek zajelo im to 3 minuty i o dziwo nie wzieli ani grosza stwierdzajac ze to drobna sprawa rzadko to sie obecnie zdarza porzadna firma, przyjechali na czas firmowymi samochodami i w firmowych wdziankach CMyK Jaką metodą wykryli ten przeciek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 30.05.2008 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 mieli taki miernik wilgotnosci tylko duzy podobny jak pokazany jest w tym watku pikal tam gdzie bylo duze zawilgocenie scianyCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 30.05.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 znalezli przeciek zajelo im to 3 minuty i o dziwo nie wzieli ani grosza stwierdzajac ze to drobna sprawa rzadko to sie obecnie zdarza porzadna firma, przyjechali na czas firmowymi samochodami i w firmowych wdziankach CMyK A na grilla ich choć zaprosiłeś... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tetrusk 08.04.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 witam ja mam taki problem ; od dłuższego czasu mam spadek ciśnienia , pompa [grundfos] włączala się mi co 40min potem 30min za jakiś czas co 5min jakoś nie zwracałem na to uwagi , na ścianach ani na suficie nic nie ma widać gdzie ten wyciek jest , mysle że jest gdzieś w posadzce w posadzce też tego nie zobaczę bo p.hydraulik rury położył mi pod chudziakiem [miedziane] czyli wszystko idzie w ziemie . ale ostatnio pompa zaczela włączać sie co 20sek no to już przesada i zaczelem od kontroli pompy. Pompa jest ok był pan z serwisu założył jeszcze dwa zawory zwrotne , ciśnienie dalej spada . Potem jeszcze pan od studni może tam, tam też ok a ciśnienie dalej spada . Potem panowie hydraulicy , sprawdzili spadek ciśnienia jest na instalacji, ale gdzie ?? zaczęli kuć w garażu bo w jednym miejscu podłoga jakaś wilgotna dokopali się do rur ale wycieku tam nie było i tu się zaczyna problem bo nic nie zrobili a przestało spadać ciśnienie dziwili się myśleli że to program ,,usterka'' Jest już drugi dzień a ciśnienie a ciśnienie nie spada . O co chodzi? może ktoś mi to wytłumaczyć przecież samo się nie naprawiło . W pn.mają te rury z powrotem zamurować aż się boje że znowu zacznie cieknąć [spadać ciśnienie] . Co robić? Dlaczego przestało nagle spadać ciśnienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lakus Lokalizacja 02.04.2020 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Mam spory problem. Wycieka mi gdzies woda prawdopodobnie na jakiejs zlaczce. Wykluczylem instalacje grzewcza poniewaz cisnienie nie spada. Nie kreci sie nawet licznik wody byc moze kapie po kropelce na jakims zaworze. woda podceika mi na calym korytarzu i jest podciagana kapilarnie przez gazobeton. Czy jest sposob zlokalizowania przecieku bez kucia wszystkich kafli? Dzieki za podpowiedzi CMyK Licznik nigdy nie będzie się kręcił przy mały wycieku... Pierwsza rzecz jaką trzeba zrobić to próby szczelności instalacji zimnej wody, ciepłej wody i centralnego (choć tutaj jeśli nie dolewasz wody to można odpuścić) Termowizja nie zawsze pokazuje... najlepiej wezwać kogoś z termowizją oraz z geofonem. Pozdrawiamy Lakus - lokalizacja wycieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 02.04.2020 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Myślę, że już dawno pływa łódka po domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts