Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie potrzebuję porady otóż po zagipsowaniu pokoju przyszedł czas na przycieranie zależało mi na czasie więc wziąłem do pomocy "fachowca" zaczął od sufitu a ja robiłem ściany.

Bardziej wprawiony więc zrobił szybko i wziął się za ściany w ferworze kurzu i brudu po przycieraniu pomalowaliśmy ściany wszystko ekstra super pięknie ładnie ale dziś jak wszedłem do pokoju to się załamałem.

Otóż liczyłem się z tym, że trzeba będzie robić zaprawki bo wiadomo gdzie pacą się zachaczylo gdzieś tam inne pierdoły.

Ale ten "majster tak mi poprzycierał ściany, że narobił mi tylko samych rys. w sobotę jak wszędzie był kurz to tego tak za dobrze nie widziałem. Wydaje mi się, że nie chciało mu się trzeć papierem 120 i więcej tylko złapał 40 i leciał teraz poradźcie co mam zrobić dzwoniłem do gościa cały dzień nie odbiera telefonu - na szczęście mu nie zapłaciłem więc jestem spokojniejszy.

Poradźcie proszę.

https://forum.murator.pl/topic/102443-pom%C3%B3%C5%BCcie-bo-r%C4%99ce-opadaj%C4%85/

Gruntowałem farbą - ale widać wszystkie mocniejsze pociągnięcia papieru ściernego.

No cóż każdemu wolno błądzić :wink: teraz pozostaje akrylputz i pociągnięcie na tyle dokładne, żeby jak najmniej szlifować. No a potem powtórka ... farba i ocena czy nie ma konieczności "wyprostowania" jeszcze jakichś parchów. I co Wy z tym gruntowaniem tak się naparliście? Zwykła farba podkładowa zabarwiona na kolor docelowy wystarczy. A grunt ... grunt to nie dać się wyrolować :wink:

https://forum.murator.pl/topic/102443-pom%C3%B3%C5%BCcie-bo-r%C4%99ce-opadaj%C4%85/#findComment-2482649