art1111 26.05.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam!Mam pytanie do fachowców /i uzyszkodnikow rowniez/. Chodzi mi o obudowę /ramkę / na kominku. Fachowiec, ktory mi zakladal kominek straszy mnie, ze ramka z jednej plyty kamienia /zwlaszcza marmuru/ z wycietym oteorem na drzwiczi moze popękac i sugeruje wykonac ramke z czterech elementow /gora, dol i boki dwa/. Jak u Was jest, czy komus pekla obudowa kominka z marmuru lub granitu. kominek to tarnawa 16kW, jest DGP /jeseli to komus cos ulatwi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 26.05.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Nie wiem czy popęka czy nie, ale u mnie zrobili z czterech części,połączenia nie straszą wyglada ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 26.05.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 może popękać jak nie jutro to za jakiś czas ,dobrze radzi ,nawet ze względu na przeciążenia i temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.05.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 mam wycięte płyta 160x160 otwór 50x100podklejone siatką z żywicą 2 rok i nie pęka , więc chyba zależy od kamienia i od kamieniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.05.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 chciałam kominek z jednej płyty ale nieoczekiwanie z czterech wygląda fajnie więc nie marudziłam. Ale mam kominek z płaszczem i kominkarz odmówił wykonania z jednej płyty ze względu na przemysłowe palenie:) mimo ze widziałam jego kominki z jednej płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.05.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 marmurowa ramka, monolit, zazbrojona,kominek rekreacyjny (13,8kW), choc grzal juz czasem ostro,ramka cala od roku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts