fishu 26.05.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 jestem w trakcie budowy domu projekt archnu (w nektarynkach) stawiam go na dzialce 32 arowej jak tylko zakupilem dzialke sasiadka zapowiedziala mi zebym postawil dom co najmniej 4 metry od plotu (jej dom stoi 1 metr od plotu) (wqrzylo mnie to troche bo ona jak budowala swoj dom to tez powinna o tym pomyslec ale mysle sobie spoko jako ze mam dzialke o szerokosci prawie 40 metrowej to nie wide w tym problemu odunolem dom od plotu 8 metrow i wszystko bylo ok ale dzis sasiadka poinformowala mnie ze chce remontowac dom od mojej strony jest to taka 7 metrowa sciana w gore bez okien szkopul tkwi w tym ze ona chce rozbudowac dom o poddasze uzytkowe ze spadem w moja strone dodakowo chce miec okno na moja strone co nie jest mi na reke stad nasuwa sie moje pytanie czy ona moze rozbudowac swoj dom tak jak opisalem czy potrzebuje mojej zgody? czy moze jest to niezgodne z prawem??? prosze o pomoc bo niewiem co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.05.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Nie potrzebuje Twojej zgody.Ale potrzebuje pozwolenie na budowę.A jak będziesz upierdliwy, to możesz jej blokować tę nadbudowę i trochę krwi napsuć .. pytanie - czy to konieczne.Mój sąsiad ma schody 10 cm od granicy, okno nad nimi ( nie jedno) ale jakoś póki co mi to nie przeszkadza...a dom mam 4 m od granicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 26.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Kurczę, ale masz upierdliwą sąsiadkę Ja bym jej trochę krwi napsuła, zwłaszcza, że ona budowała się pierwsza a teraz mówi Tobie gdzie ma stać Twój dom Chyba się wkurzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fishu 26.05.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 co do okna to moge to przezyc bardziej chodzi mi o dach ze spadem na moja strone o ile sie orientuje nie spelnia wymagan dotyczacych odleglosci ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.05.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 z tego co sama wiem to po kolei:- spadek dachu nie może być na stronę sąsiada bo nie wolno zalewać działki sąsiedniej- co do okien to okna można miec w ścianie, która stoi co najmniej 4 metry od granicy, 3 merty jeśli okno zastąpione zostanie luksferami albo całkiem bez okna - nie ważne jaka odległość dzieli wasze domy ale odlegość jej domu od wspólnej granicya zatem jest to niezgodne z przepisami, moja rada pilnuj sobie w architekturze w gminie/starostwie żeby Ci jakiejś świni nie podłożyła też według mnie ważne z której strony świata masz tą sąsiadkę bo jak od zachodu a podciągnie chatę wyżej to masz totalny cień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts