Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 119 - AGOLA, czyli jak wykończyć dom i nie zwariować

Recommended Posts

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciesze się że Ty również założyłaś swój dziennik budowy i dołączyłaś do rodziny apsowiczów. My również jesteśmy zwolennikami aps-ka 119. Jednakże nasza budowa jest na etapie dalece odległym od Waszego. Dopiero kładziemy wieźbę. Widzę, że okna będziecie mieli łukowe jak w projekcie, wyglądają o niebo lepiej niż nasze ( na razie zamówione) ale musielismy zrezygnować ze względu na rolety, które ja bardzo chciałam mieć. Mam pytanie czy na dole łazienkę macie z wc czy osobno? pozdrawiam Kasia

Kasiu! Cieszę się, że się odezwałaś, bo mieszkamy blisko siebie. Co do okien masz rację, tutaj musi nastąpić wybór: albo okna, albo rolety. Na dole mamy tylko wc (kibelek i umywalka). Dwie łazienki na górze wystarczą. Zrezygnowaliśmy z podwójnych kolumn i z tego jestem bardzo zadowolona, w takiej wersji domek podoba mi się bardziej. Pozdrawiam. Agnieszka

Ja też się cieszę tym bardziej, że mieszkamy tak blisko. Powiedź mi czy na górze w sypialniach z oknami balkonowymi są jakieś skosy? bo coś nam nie gra. :-? Czy mogłabyś zrobić zdjęcia tych pokoików od samego wejścia, żebym mogła zobaczyć jak to wszystko wygląda :) Pozdrawiam

Witaj Agnieszko,

super, że zaczęłaś pisać dziennik:-). My też rozpoczniemy na jesieni budowe APSka 119, ale podpiwniczymy go tak jak Kasia (Matika) podpiwniczyła. U nas nie ma gazu i kotłownie przeniesiemy do piwnicy i bedzie piec na pellety i pralnia także w piwnicy.

Mam nadzieję, ze nasze plany z rozpoczęciem budowy na jesieni zrealizują się:-)

Trzymam kciuki za postepy budowlane i pozdrawiam Joanna

Agnieszka wielkie dzięki za zdjęcia, na pewno pomogą nam w rozwikłaniu "problemu". Wasz Domek wygląda super, już bliżej niż dalej. Ja też chciałabym móc wybierać już panele do pokoi chociaż obawiam się tego bardzo, "najgorsze" przede mną :-? . Agnieszko czy mogłabyś napisać kto robił Wam tynki i za ile jeśli to nie tajemnica. Może być na priv. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w urządzaniu gniazdka. Pozdrawiam kasia

Witam serdecznie!

Jako miłośniczka APS 119 gratuluję tak ślicznego domku :D

Bardzo ładnie i ciekawie go wykańczacie, łazienka jest po prostu śliczna, a pomysł z podłogą po prostu świetny.

Łukowe okna na piętrze są piękne i bardzo Ci ich zazdroszczę.

Gratuluję pomysłów i życzę szybkiego zakończenia budowy.

Jeśli można, będę zaglądać.

Pozdrawiam Dorota

Madziu ja bardzo chętnie chciałabym być na tym etapie prac co Agnieszka. Wracaliśmy w ubiegłą środę z Wrocławia z mężem i miałam ochotę zajrzeć do Ząbkowic, ale nie miałam bladego pojęcia gdzie ten Wasz domek "stoi" więc zrezygnowaliśmy. U nas niestety prace ślimaczą się mielismy przykrywać dach, ale mąż skręcił nogę w kostce :( i będzie gips może nawet 6 tygodni. Więc robota stoi pod znakiem zapytania????. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia

Witajcie kochane 119! Jak to dobrze pomyśleć, że człowiek nie jest sam w tym trudnym (choć nie ukrywam, że i wspaniałym) momencie decydowania, wybierania, kombinowania itp. Zaglądajcie, zaglądajcie, ja u was też jestem na bieżąco, choć nie mam zbyt wiele czasu na pisanie, ale obiecuję, że się poprawię.

1. Dorotko, zaczytywałam się w twoim dzienniku już wcześniej i odliczałam z tobą dni do przeprowadzki. Macie wspaniały domek. Moje okienka też mi się podobają, ja z kolei zazdroszczę wam kolektorów. Też je chcieliśmy mieć, ale u nas nie mogliśmy ich zainstalować na tej stronie dachu, gdzie najbardziej grzeje słonko. Mieliśmy płyty ustawić na działce, ale szkoda zrobiło nam się miejsca, bo działkę mamy niewielką. Zawsze coś za coś - bardzo nie lubię tych wyborów, ale przy budowie są niestety częste.

2. Madziu, różnie mówią o tych balustradach i różne mają sposoby. My w każdym razie najpierw kładliśmy kafle, a potem wszystko montowaliśmy. Panowie wwiercali się w ściany i podłogę. I wyszło dobrze.

3. Kasiu, przykro mi z powodu unieruchomionego męża (pozdrowionka dla niego), bo pańskie oko konia tuczy... i lepiej na tej budowie być, ale z drugiej strony - co się odwlecze to nie uciecze (och, coś mi się te przysłowia dziś cisną). U nas też były przestoje, które niestety trzeba przeczekać.

Pozdrawiam dziewczyny serdecznie i życzę wytrwałości. Agnieszka

Agniesia ruszyliście pełną parą. Pokoiki pomalowane, kolory śliczne, sama lubię pastelowe kolory, szczególnie ten żółty w środkowym pokoju miodzik :D . Sypialnie miałam zamiar malować na wrzos, ale Twój jest chyba jaśniejszy wpada w fiolet? Czy na tarasie będziesz robiła balustradę? I jeszcze jedno pytanko kto wykonywał Wam balustrady na balkon i jakim kosztem się to zamknęło? Pozdrawiam

Kasiu!

W pokoiku raczej fiolecik - to kwitnący lotos z Duluxu. Jest identyczny jak w folderze firmy. Na tarasie nie chcemy balustrady, przed tarasem mamy skarpę, którą zazielenimy. A niech roślinki powłażą trochę na taras - będzie przyjemniej.

Balustradę robił nam znajomy, pomagał mu mój tato. O koszty zapytam męża i prześlę na priva, bo mnie to już te sumy majaczą. Pozdrawiam i główka do góry, u was też już niedługo tak będzie.