Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jestem zachwycona Twoim domkiem i normalnie jak czytałam te punkty co przeszkadzało Tobie w pierwszych dniach mieszkania w nim to mam chęć Cię..........................udusić!!!!! Bo jak ja się doczekam (ps. mnie też by się przydał najpierw sen a potem rzeczywista wygrana) tego żeby nasz domek wyglądał jak Wasz to chyba nie będę z niego wychodzić no chyba ze na ogródek :) Gratuluję serdecznie i pozdrawiam :)
  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam piekny domek super urządzony.Ja tez niedługo będę wykańczać z mężem nasz domek i mam pytanie jak jest połączona szyba ta na kamykach z płytkami jakimś silikonem czy jak? Proszę o odpowiedz pozdrawiam :lol: :wink:

Jeeeeeejuuuu ale macie piekny domek, śliczny jest, nie mogę się napatrzeć.

Napisz proszę co to za okna (firma kolor itp) jak mozesz to podaj cenę. I mam pytanie o dachówkę - tez piekna - czy to czarna czy grafit, jakiej firmy? Wogóle wszystko piękne.

Świetny gust - i gratuluje ukończenia. Pozazdrościć.

• 3 weeks później...

[przeniesione z dziennika budowy]

Witam Cię,

JA mieszkam w domku APS 105. Twój dom jest zachwycający. Bardzo ładnie urządzony. Bardzo podoba mi się pomysł z kamieniami w łazience. W związku z tym mam pytanie jak dużą wnękę w podłodze robiliście na te kamienie i czy dużo ich potrzebowałaś??. My mieszkamy na dole i teraz dopiero kończymy górę (niestety względy finansowe :( więc jeszcze wykańczanie górnej łazienki prze de mną (może bym namówiła swojego męża na taki pomysł :wink:

Pozdrawiam

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik81092.htm

Przy okazji ......Gratuluję pięknego domu :D

pozdrawiam

Edzia

• 3 weeks później...

ALEŻ ZE MNIE TRĄBA! MYŚLAŁAM, ŻE OD MOMENTU MOJEJ PRZEPROWADZKI NIKT DO MNIE ZAGLĄDAŁ I NIE KOMENTOWAŁ, A NIE POPATRZYŁAM, ŻE JUŻ MI SIĘ DRUGA STRONA OTWORZYŁA. A TU MOI TOWARZYSZE DOLI I NIEDOLI PISZĄ OD WRZEŚNIA, A JA NIC... :oops: trąba do kwadratu ze mnie

Aż mi się cieplej na sercu zrobiło, gdy poczytałam wasze wpisy i przepraszam za tę sytuację wszystkich oczekujących na jakieś informacje.

Dziękuję za ciepłe i miłe słowa tofee, jjokf, magdab7, Agnieszce i Robertowi, nely, mk1, megi*, dar.al, Jolasi, Aleks:), m.mc, Ineso, olorobal, mayland, kaśce maciej, jessi, sylwia_999, czarna455, misia-K, DP1982 i Edzi.

A teraz odpowiadam:

Aleks:) - nasze dachówki to firma Braas, kolor: grafit

Inesco, DP1982, czarna455 - szyba w łazience ma szer. 0,5 m, dł. - 1,20 m. Kamieni zmieściło się tam 60 kg, są to otoczaki dolomitowe. Szyba opiera się na kątownikach aluminiowych, jest przyklejona silikonem. Są to 2 szyby po 4 mm sklejone ze sobą. Szyba z montażem kosztowała 300 zł.

misia-K - nasze okna są plastikowe w kolorze złoty dąb

Agnieszka i Robert - nasze drzwi są z firmy Porta.

Co do domu, powiem szczerze, że dalej z najwiekszą radością wróciłabym do mojego starego mieszkania. Zaczęłam systematycznie grać w totolotka (jutro 13 milionów!!!) i gdy tylko wygram - kupuję większe mieszkanie w bloku na moim ukochanym osiedlu. Minęło pół roku od zamieszkania tutaj i wcale nie jest lepiej. Jak na ironię brakuje mi ludzi, sąsiadów idących lub wracających z pracy, szumu, ruchu, życia. A tu cicho, cicho i żadnego ruchu przed oknami. Postanowiłam jeszcze stworzyć ogród, jak on mnie w tym miejscu nie zatrzyma to już nic nie pomoże. W każdym razie jednego kupca na dom już mamy. A wy budujcie małe domki, bo tylko małe powierzchnie pozwalają na takie bliskie bycie ze sobą. Pozdrawiam

Agola!!!!

Szczerze jestem w szoku :o :o . Mieszkam już w moim domku 2 lata!!!!Nigdy ale to przenigdy nie zamieniłabym go na mieszkanie (jakichkolwiek rozmiarów) w bloku!!!! Przez 3 lata mieszkałam wraz z moimi teściami (my góra,oni dół.....wspomnienia!!!!!!!!!chyba najgorsze z możliwych, a...i prawie całe życie młode :D z rodzicami (dwie kondygnacje my na dole siostra mamy na górze (czyli taki mini blok) I POWIEM JESZCZE RAZ NIGDY!!!!

My mamy powierzchni użytkowej 167 m. O dziwo nie krzyczymy do siebie ...ale się szukamy :wink: Nasz dom stoi na odludziu ...SERIO!!!Nawet jakbyśmy chcieli kogoś podejrzeć to widzimy jedynie światła w domach i to wszystko...ale powiem Ci, że dla nas to ogromna radość spokój cisza, nikt Ci nie zagląda, nikt nie podsłuchuje itd. Myślę, że chyba zależy to od podejścia i chyba wspomnień...ja marzyłam o własnym kawałku ziemi, o własnym rozpalaniu w kominku (ba ja mogę i we własnym piecu palić) oby we własnym...

Domek masz piękny...cudowny powiem szczerze, że zachwycona jestem wręcz..tym bardziej, ze ja też mam APS!!!!

Mam pytanko czy mogłabyś powiedzieć mi z jakiego materiału masz uszytą firanę w kuchni. Projekt jest tak cudowny, że zamierzam go troszkę skopiować :D Bardzo dziękuję!!!!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj,

Poczytuję Twój dziennik i komentarze - i .......... masz piękny dom, urządzony z gustem i wyczuciem. :o

Pewnie są obawy przed mieszkaniem w duuuuuzym domu ale człowiek to takie "zwierzę" , że bardzo szybko przyzwyczaja się do nowego, dobrego :lol:

Ale wydaje mi się , że trzeba mieć w pamięć powód dla jakiego podjęło się decyzje o budowie domu ( - ja z mężem jesteśmy dopiero na jej początku) - zaparz sobie kawunie usiądź w wygodnym fotelu i powiedź sobie dokonaliśmy tego sami !!!!!!! :D :D :D :D

Trzymam kciuki za szybkie bezbolesne przyzwyczajanie się do przestrzeni

Ach - bym zapomniała - zakochałam się w Twoich aniołach - czy mogła byś uchylić trochę rąbka tajemnicy - gdzie można można kupić i zaopiekować się nimi :lol:

Pozdrawiam

Aga

• 2 weeks później...

Witaj Dusiaczku!

Dzięki za słowa wsparcia. Cieszę się, że podobają Ci się moje Anioły. Też je bardzo lubię. Mają za zadanie strzec domu i jego mieszkańców. Koniecznie też musisz mieć jakieś u siebie.

Kupiłam je w swoim niewielkim mieście, w sklepie jubilerskim, po ok. 20 zł za sztukę. Nie wiem, niestety nic bliższego o firmie. Przejdę się jednak tam do sklepu i dopytam. Jak sią czegoś dowiem, dam znać.

Podrowienia, Agnieszka :D

Witam,

przyznam się szczerze i bez bicia - że codziennie zaglądam czy jest odp - a tu z samego poniedziałku JEST :D

:oops: przepraszam za fatygę i dodatkowy problem

będę czekała na odp - pewnie też z wypiekami na twarzy hihihihiihi

pozdrawiam

Aga

ps. żeby były,m żeby były hihihihiih

Agola, dzisiaj trafiłam do twojego dziennka i jstem zachwycona wnętrzami. Założę się że ogród będzie równie piękny. Będę zaglądać i czekać na zdjęcia ogrodu.

Póki co mam prośbę dotyczącą oświetlenia w salonie. Nad stołem widzę piękną lampę, a nad częścią wypoczynkową co masz? Na zdjęciach nie mogę wypatrzyć. Chyba jest to coś w podobnym stylu ale jakbyś mogła cyknąć fotkę to byłabym wdzięczna.

Pozdrawiam!

Cześc Agola :D Pięknie jest u Ciebie.

Sliczny kolor elewacji.Uwielbiam takie kolory.Wnętrza bomba :D

Bardzo dobrze że zostawiłaś sobie karteczki na roslinkach -bardzo pomocne skoro zaczynasz zabawę z ogrodem.Swoim ogrodem który sama sobie zaprojektujesz i zrealizujesz :wink:

Będę do Ciebie zaglądac.

A i jeszcze jedno przy płocie posadziłaś tuje?Ja właśnie zamierzam tak zrobic.Chciałam bukszpan ale bardzo wolno rosnie.A ja uwielbiam tło dla swoich roślin a tuja spełni to zadanie.

Agola bardzo dziękuję za pamięć. Lampy prześliczne!!! Zresztą cały dom. Łazienka z kamykami bajka. Elewacja świetnie dopasowana do stolarki okiennej i drzwiowej. Wszystko piękne.

Życzę Ci miłego mieszkania, powodzenia w zakładaniu ogrodu a potem to już można sie delektować tym co stworzyłaś.

Pozdrawiam!

Podoba mi się jak wykończyłaś swój domek. Czy mogłabyś podać z czego masz wykonaną podłogę w salonie i jak dokładnie nazywa się ten kolor. Mam nadzieję, że ogród wyjdzie Ci tak fajnie jak dom czego Ci szczerze życzę

Pozdrawiam

Witaj Dusiaczku! Poszłam do sklepu, by popytać o Anioły, ale niewiele mi pani powiedziała. Pytałam o firmę, która je produkuje, a ta mi mówi, że to chińszczyzna. Anioły z Chin! Wyobrażasz sobie? Dobrze, że skośnych oczu nie mają. Sprowadza je z giełdy z Wrocławia.

Ale i tak mi się podobają. Pozdrawiam :D

Cześć dziewczyny!

dankaf - tak, przy płocie na całej długości mam posadzone tuje, a przed nimi coś będę sadzić

aga1000 - podłoga w salonie to panele, nie pamietam tylko jak się nazywał kolor, postaram się sprawdzić

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, pozdrawiam serdecznie :D