Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 119 - AGOLA, czyli jak wykończyć dom i nie zwariować

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie pomysł z kamieniani bardzo trafiony ...u nas również bedą ale pod"misą wc"i moje pytanie gdzie zdobyłas te kamienie i w jakiej cenie ja szukam u nas w okolicy i niemoge znaleźć :(( :(........ z białych kamieni to maja tylko zwykły grysik ido tego drobny :o prosze o informacje..

P.S Wasz domek bardzo mi się podoba i zazdroszczę tego etapu prac pozdrawiam

Witam, oj my też się naszukaliśmy - w Internecie, marketach Obi, Castorama i nic. Aż w końcu ujrzeliśmy je w pewnym stoisku jednej z galerii wrocławskich. I tak długo męczyliśmy panią i projektanta tegoż stoiska, że nam dali namiary. Jest to firma Budmed we Wrocławiu (ul. Pawia). Kamienie to otoczaki dolomitowe,cena: 0,60 zł za kg. My kupiliśmy 60 kg i tyle znajduje się pod naszą umywalką, ale chyba jeszcze z 5 kg musimy dokupić. Jest jeszcze jakaś firma w Jeleniej Górze (znaleźliśmy przez Internet), gdzie pan chciał nam wysłać każdą ilość, ale nie były takie białe. W Budmedzie można wybierać samemu wielkość otoczaków: małe, średnie, duże i samemu pakować je do worków. Twój pomysł też jest dobry, widziałam taką realizację (fajnie wygląda) i mam nawet zdjęcie. Jak odszukam umieszczę w dzienniku. Dziękuję za miłe słowa na temat domku i życzę cierpliwości przy budowaniu i wykańczaniu. Jak można, będę do ciebie zaglądać. Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka

Agola, udałam sie do Was z rewizytą i muszę przyznac, ze domek zaczyna nabierać finalnych szlifów i klasy. Masz fajne pomysły...

Robota Wam sie az pali i widać ze macie super tempo.

Znam tą czekoladową, koronkową tapetę. Na zdjeciach jej tak nie widac, w rzeczywistosci jest przepiękna. Cudo.

Sama sie zastanawiałam, czy jej nie polozyc u nas w sypialni...

Trzymam kciuki za dalsze postepy

Pozdrawiam

Witam :D

Przybiegłam zajrzeć co tam budujesz :)

Domek bardzo ładny i widzę, ze blisko przeprowadzki !!!

Trochę zmian robiłaś na etapie wykończeniówki - i zmianę koloru i kształt tego łuku uważam za bardzo udane !!

Przy okazji - pytałas o firany na okna dachowe. Widziałam ostatnio gdzieś aranżację - zaraz znajdę linka i podeślę.

Powiem tak 3 zmiany i 3 na plus ,kolor fugi duzo mniej się "rzuca w oczy"zdecydowanie dobre posunięcie z wymiana koloru ,kolor w pokoju bardziej spokojny i stonowany o wiele cieplejszy i przytulniejszy wygląda,łuk bardziej nowoczesny i duzoooooooooo ładniejszy niz zamierzany wcześniej trzymam kciuki za tempo prac na budowie....pozdrawiam

Witam serdecznie, właśnie przeczytałam cały wątek i masz bardzo fajne pomysły. Nie będę oryginalna chwaląc kamienie w łazience ale pierwszy raz to widzę i bardzo mi się spodobało. Poza tym suuuuuuper żyrandol do pokoju córki. Totalnie mój gust, ciekawa tylko jestem jak ze światłem przy takim górnym oświetleniu? (baletnica wyszł a też extra :p )

powodzenia w dalszych pracach.

Agnieszka tylko podziwiać. Praca pali Wam się w rękach. Jeszcze troszkę i będziecie mieszkać w nowym gniazdku. Baletnica w pokoju córci ślicznie się prezentuje, podziwiam Cię trzeba mieć "fach" w ręku żeby malować takie malunki. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia kuchni, bo ona sprawia mi jak na razie największy kłopot. Co do paneli ja wybrałabym ciemniejsze. Jeszcze dwa pytanka możesz mi podać namiary na elektryka i cenę, może być na priv. po drugie jak urządzasz garderobę przy wiatrołapie, zabudowujesz w środku szafę?