Agola 23.07.2008 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Kasiu, telefon do elektryka Ci wyślę tylko jak mąż wróci z budowy, bo on ma na niego namiary. Naprawdę szczerze ci go polecam, to najporządniejsza firma jaką mieliśmy. Na dole garderobę przy wiatrołąpie powiększyliśmy kosztem łazienki, a w garderobie stawiam szafę.Wczoraj stolarz właśnie mierzył wnękę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 04.08.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 a ja poszukuje podobnych lampek- kinkieciki szklane do łazienki- te co na górze- co to za firma? gdzie kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 05.08.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Oj, firmy nie pamiętam, a opakowania już dawno w koszu. Ale kupiłam w Leroy Merlin, za około 80 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 09.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Meble wypoczynkowe pierwsza klasa super w moim guście nawet ten zółty mi się podoba my do salonu pewnie wybierzemy cos w kolorze czerwonym(choć to jeszcze niejest do końca ustalone)szkoda ze te zagłebie meblowe tak daleko od nas gratuluje wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 10.08.2008 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Escape, były tam takie piękne czerwone, co prawda ze skóry ekologicznej, ale jest też możliwość wybrania skóry naturalnej - w identycznym kolorze (widziałam próbki). Na stronie Bryłki ten zestaw nazywa się Matrix, w rzeczywistości kolor jest jednak piękniejszy niż widać na kompie. Bardzo mi się podobały, nowoczesne, zgrabne - super. Wiesz, oni mają też w innych miastach punkty sprzedaży, trzeba sprawdzić na stronie, tylko że w tym Dobrodzieniu jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matika 11.08.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Agnieszka komplecik do salonu super, też marzy mi się nowy ale raczej będę musiała poczekać z kupnem . Lampa do pokoju nad garażem przy rozplątywaniu której natrudziłaś się zdrowo to bardzo bardzo interesujący okaz, zapewne pięknie wygląda jak jest włączona. Dobrze że przypomniałaś mi o miejscowości Dobrodzień tyle razy tamtędy przejeżdżałam a po prostu wypadło mi to z głowy. Pewnie wybiorę się tam tym bardziej, że piszesz, że widziałaś tam czarną kuchnię lakier, a takiej właśnie szukam. Może zwróciłaś uwagę jak kształtują się ceny takich mebli kuchennych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 11.08.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Kasiu, niestety nie pytałam już o ceny kuchni, bo i tak się zdenerwowałam, że są tak piękne, a ja zamówiłam miesiąc temu taką zwykłą. Chociaż jak teraz sobie myślę to mogłam się zapytać, może cena by mnie odstraszyła. W każdym razie naprawdę tam pojedźcie, warto. Zrobiłam nawet zdjęcia tych kuchni, ale źle ustawiłam lampę i odblask mnie poraził - mało co wyszło. Kuchnie w lakierze są po prostu piękne, piękne, piękne - we wszystkich kolorach - oczywiście jak ktoś lubi nowoczesne wnętrza (a ja lubię). Musisz tam pojechać!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matika 21.08.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Agniesiu za parę dni zamieszkasz w swoim nowym domku, ja też bym tak chciała. Praca wre u Was jak w ulu. Schody są bardzo ładne, mi również marzyły się otwarte ale przy budowie piwnicy nie było niestety takiej opcji, muszą być zabudowane. Otwarte schody sprawiają, że wszystko wokół wydaje się większe, robi się przestrzeń, której mi zawsze brakuje, pomimo tego, że dom z którego będziemy się wyprowadzać jest duży. Nie dziwię się, że żal Ci będzie domu, z którego się wyprowadzacie. Ja muszę się wyprowadzić ze swojego rodzinnego domu, w którym się wychowałam razem z bratem, w którym od dzieciństwa mieszkałam 30 lat, w którym moi rodzice mieszkali, do którego przywiozłam sowje dzieciaczki ze szpitala, w którym pożegnałam ostatni raz moją mamę 7 lat temu i chyba dlatego najbardziej będzie mi żal i z wielkim bólem serca opuszczać go. Bo to wszystko co przyjdzie mi zostawić kojarzy się właśnie z najukochańszą osobą na świecie jaką jest mama. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 21.08.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Agnieszka, pomysły masz super. Podobają mi się i lampy (chyba skopiuję tę ze szkalnymi kulkami do pokoju Oliwki) i umywalki. Fajne. Czekam na kolejne fotki. No i oczywiście zazdroszczę trawy. U mnie krajobraz księżycowy - chłopaki, którzy budują są strasznie niechlujni i wszystkie niepotrzebne im przedmioty wywalają na zewnątrz. Oglądając zdjęcia Twojego domku, po dość długiej przerwie zauważyłam, że wybrałam podobne do Twoich kolory pokoików dla dzieciaków. Nie wiem czy tak się zasugerowałam oglądając Twój dziennik wcześniej czy wybrałam niezależnie. W każdym razie fajnie wyszło. Czekam na kolejne zdjęcia. Trzymam kciuki, aby wszystko się udało tak jak zaplanowaliście. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 22.08.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Aga, wczoraj pokazywałam Twój domek mojemu mężowi. Jak go obejrzał to zaniemówił. Oczywiście zaskoczyły go pewne podobieństwa w aranżacji pomieszczeń - np. kuchnia wraz ze ścianką z 3 półeczkami, taki sam układ półek w garderobie, nawet wieszak w garderobie podobny. O kolorach w pokojach na górze to już nawet się nie zająknął. Był pod ogromnym wrażeniem podświetlenia w podbitce. Bardzo żałował, że u nas już nie możemy czegoś podobnego zrobić. Co do kolorów elewacji to moja rada - jeżeli chcesz mieć jasny kolor tynku to wybieraj najjaśniejsze. Ja wybrałam taki jak wydawało mi się powinien być kolor finalnie na ścianie. Porażka. Wyszedł o 5 tonów ciemniejszy. Teraz chłopaki zdzierają tynk ze ściany. Będą kłaść nowy. Mieli się wyrobić z tynkowaniem do końca przyszłego tygodnia a tak nowy tynk będzie dopiero we wtorek. Więc nie dość, że zakończednie prac się opóźni to jeszcze zostałam z ponad 600 kg tynku kerakoll K182A. Kolejna rada - kupić małe opakowanie tynku i położyć go na ścianę. Jak wyschnie obejrzyj czy efekt jest zgodny z oczekiwanym. Unikniesz rozczarowania i zaoszczędzisz kasy i nerwów. Pozdrawaiam i czekam na fotki, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 22.08.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Madziu, dzięki za rady. Jakoś tak boję się tej elewacji budynku. Chciałabym jasny, kremowy kolor, kolumny i balkony - białe. Dumam i dumam, oglądam i oglądam. Waham się co do dwóch kolorów. Nigdy jeszcze nie byłam tak kolorystycznie odpowiedzialna za elewację . I niepokoję się właśnie tym, że rzeczywistość koloru będzie inna niż barwa w próbniku. Zrobię chyba tak, jak radzisz - najpierw próba. Co do podobieństw we wnętrzach naszych domków - może my jakieś bratnie dusze? Ja swojego męża też wczoraj wołałam, by zobaczył waszą piękną kuchnię. Też bardzo mu się podobała. Pozdrawiam, też często do was zaglądam i również czekam na fotki. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 23.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 cześć Agola ale wam zazdroszcze tak slicznie wykończonego już domku widze że za pare dni przeprowadzka ,moje gratulacje rano wstawac ,i pic kawkę na tarasie to jest to !!! pozdrawiam i bede zagladac i sledzic dalej wasze poczynania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matika 25.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Agniesiu wypoczynek prezentuje się pięknie, bardzo podoba mi się ten wzór, taki nowoczesny, a jeśli chodzi o kolor ścian i kolor wypoczynku to dla mnie że tak powiem "codzienność", ponieważ mam wręcz identyczne kolory ścian i wypoczynku w domu w którym mieszkamy, a zasłonki w odcieniach ciemniejszej żółci, złota oraz pomarańczy wpadającej w kolor ceglasty. W pokoju córci ścianka z kwiatuszkami też ślicznie wygląda. Gdzie ustawisz łóżko córci? bo ja zastanawiam się nad dwiema ścianami albo prostopadle do ściany po prawej stronie od wejścia albo prostopadale do ściany dzielącej garderobę i pokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 25.08.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Cześć Kasiu, coś mi takie zasłonki, jak opisujesz chodzą po głowie. Ciekawe, czy urządzę ten salon tak jak twój w obecnym domku? Łóżko naszej córki dam po lewej stronie od wejścia, naprzeciwko tej ściany z balkonem. Kiedy wy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matika 25.08.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Do naszej przeprowadzki jeszcze sporo czasu, w akcie notarianym mamy wpisany dzień 31.03.2009r., ale gdyby pojawił się jakiś problem to możemy jeszcze troszeczkę pomieszkać. Jeśli chodzi o ustawienie łóżka to też myślałam o takim rozwiązaniu ale zastanawiałam się nad wejściem do garderoby wówczas trzebaby było obejść łóżko? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 26.08.2008 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Córcia będzie miała pojedyncze łóżko, a na razie wersalkę. Zmieści się choć będzie wchodziło trochę na ściankę z kwiatkami. Jak ogarnę bałagan to porobię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.08.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 TAK TAK czekamy na fotki. Bardzo fajnie wam to wyszło i juz tylko 3 dni do wprowadzenia się zazdroszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 29.08.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Pięęęękny ten Wasz domek, nie mogę się doczekać fotek "ostatecznych"Gratuluję i życzę miłego i spokojnego zamieszkiwania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 29.08.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 a ja poszukuje podobnych lampek- kinkieciki szklane do łazienki- te co na górze- co to za firma? gdzie kupione. Podobne kinkieciki widziałam tutaj: http://swiatswiatla.pl/advanced_search_result.php?XTCsid=326359c2f518084322a255554060a3d7&keywords=hoya To szkło się tak ładnie mieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agola 29.08.2008 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Dziękuję Jolasiu, bardzo nas cieszy, że domek podoba się też innym. Dziękuję i pozdrawiam. Fotki oczywiście dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts