Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 119 - AGOLA, czyli jak wykończyć dom i nie zwariować

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Twój dom naprawdę robi wrażenie, wszystko sie przepięknie komponuje... Szczególnie podobaja mi sie okna i drzwi zewnętrzne - czy mogłabyś podać dokładnie producentów okien i drzwi? Pisałas już, że kolor to złoty dąb. Ja właśnie jestem na etapie zamawiania drzwi i okien i też szukam złotego dębu ale różne firmy mają różne odcienie a Twój jest po prostu idealny...

Pozdrawiam i z góry dziękuję,

Natalia

Asiu!

W końcu bratnia dusza. Cieszę się, że to nie tylko ja tak przeżyłam tę przeprowadzkę, bo już myślałam, że ze mną coś nie tak.

U nas też trochę lepiej, cieszy mnie ta roślinność, ptaszki w lecie i zimie - stąd zdjęcia, które jeszcze umieszczam. Co do domu jednak mam dalej mieszane uczucia, żałuję w ogóle samego pomysłu budowania. Tak sobie myślę, że może lepiej córce było mieszkanie kupić i ją już jakoś zabezpieczyć. Poza tym za dużo mi tu miejsca, chciałabym budować drugi raz - i wtedy na pewno byłby to inny domek - o wiele mniejszy. Jestem z bloku i jednak zdecydowanie lepiej czuję się w mniejszym pomieszczeniu. Są jeszcze inne rzeczy, które mnie drażnią. Z drugiej strony, mamy już 3 oferty kupna, a jednak się człowiek waha.

Podaj Asiu namiary na Twój dziennik, chciałabym zobaczyć domek. Pozdrawiam :D

Aga piękny domek! Naprawdę.My też jesteśmy rodzinką 2+1 i też będę budować domek.Po przeczytaniu Twoich rozterek związanych z wielkością domu,już wiem,ze domek ma być PRZYTULNY i niezbyt duży,dlatego od razu wykluczyłam schody.Tobie przeszkadza(przeszkadzała?)cisza,a ja marzę wprost o takiej głuszy.Mam przeokropnych sąsiadów(pijaków i sąsiadki okropne plotkary) w klatce,mogę nawet zaryzykować stwierdzenie,że nie lubię swojego mieszkania choc mieszkam w nim zaledwie 2 lata,w nowym budownictwie pośród drzew itp,ale sąsiedzi bardzo skutecznie obrzydzili mi to mieszkanie.Choc jest fajnie,przestronne (66m)to najchętniej zamieszkałabym w lesie z dala od tych beznadziejnych ludzi :evil: Sprzedaje i buduje mały parterowy domek :D

Dzięki Asiu za słowa otuchy.

Wiesz, ja jestem na siebie czasami zła, że człowiek tyle o tej budowie myślał, tyle planował, tyle czasu temu poświęcił, a nie przewidział wielu rzeczy.My tak jak wy - chcieliśmy gabinet, pokój dla gości, większy domek, żeby można było oddychać, a teraz okazuje się to niepotrzebne. Drażni mnie ta przestrzeń i pokoje, których nie używam. Iza ma rację, jak najmniejszy domek to chyba dobre rozwiązanie. Bo tutaj i czasu jakby mniej dla siebie i na to, co się lubi robić. A poza tym wyrwaliśmy dziecko z jej środowiska, a tu wokół pustka i żadnych przyjaźni do tej pory nie nawiązała. W naszym bloku mieliśmy fajnych sąsiadów i nawet brak mi tych codziennych spotkań z nimi.

Dzięki dziewczyny, coś w tym roku muszę postanowić.

Aga, ja wierzę, że to wszystko nam i Wam się unormuje.

U nas w zasadzie jest już lepiej, choć sprzątanie cały czas mnie dobija. Postanowiliśmy, ze urządzamy te dwa pokoje (goscinny i gabinet) i w weekend chcemy kupic resztę mebli, dywany i kwiatki. Nie moge doczekac się wiosny, aby trawke posiać i kilka drzewek zasadzić. Trzymam kciuki za Was i za nas. Aby do wiosny. Aga spełnilismy marzenia i na pewno będzie dobrze:-)

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witaj, przepraszam cię, ale już naprawdę nie pamiętam, jakoś te nazwy potem uciekają z pamięci. Kamień na ścianie to kupiony w Leroy Merlin, jest tego tam pełno w różnych kolorach. Nasz jest najjaśniejszy z tych co były, biały.

Elewacji też nie pamiętam, jest gdzieś na stronie, jak odgrzebię to napiszę.

pozdro :)