ADRPOR 26.05.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witamy każdego kto tu zaglądnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabik66 27.05.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Wpisuję sie pierwsza i gratuluję ładnego projektu. Zastanawiam sie czy cokolwiek zmienialiscie, np scianki działowe, okna. Czy kuchnia nie jest za mała albo przejście do garażu czy nie szkoda tej przestrzeni. Jakie ogrzewanie przewidujecie, czy np kocioł na ekogroszek sie zmiesci w pom. gospodarczym za garażem? Wszelkie uwagi i pomysły jakie przychodza Wam do głowy. Zastanawiam sie czy sypialnię na poddaszu można ciut pomniejszyć, poprostu cofnac sciankę z oknem w głąb o 1,5 metra i wygospodarowac loggię ....u mnie to byłby widok na południe na piekny las....Wiem, że w projekcie pokoje na poddaszu nie maja sufitów....zmieniacie to? a co ze ścianką kolankową ...warto czy nie warto ją podnosić? takie sobie dylematy....ale zmierzam do tego samego projektu. Pozdrawiam i życze wytrwałości podczas budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 27.05.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam, Projekt ten wybraliśmy po zasięgnięciu opinii naszych znajomych architektów. Dla pewności odwiedziłem przed rozpoczęciem budowy taki sam domek życzliwej pary która jest na forum. Co do zmian to:- rezygnacja z jednej lazienki na górze, - powiększenie salonu o 90cm, - ogrzewanie naprawdopobniej gazowe. Kotłownia generalnie jest za mała i mogą byc problemy z pozwoleniem na budkowe w przypadku ogrzewania węglem (bez dodatkowgo wejscia do kotłowni). Nad groszkiem sie zastanawialiśmy, piec jest droższy i groszek drożeje.- rezygnacja z tarasu, bo jest drogi, będzie kostka betonowa- na początku nie będziemy mieć kominka w pokoju gościnnym bo to sa duze koszty.- w gabinecie na dole zamiast 3 okien będzie 1- na gorze w pokojach jedno większe okno.Naszym zdaniem dom jest duży i nie wymaga dodatkowych rozbudowań, ale to kwestia gustu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabik66 28.05.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Z której łazienki zrezygnowaliście - tej przy dużej sypialni? Co w zamian? Dodatkowe okna połaciowe na poddaszu czy sa konieczne, np na schodach, w łazience. Oczywiście dom jest duży, jak dla nas 2+1 może za duży ale sporo czasu spędzamy pracując w domu. Cieszy mały salon, mało jest takich projektów...mi poprostu szkoda kasy na te salony po 30 m kw, nie mamy takich potrzeb. Zastanawialiśmy się jak można obciąc koszty....piszesz bez tarasu, warte przemyslenia. Ilośc więżby 7,35 m to raczej pomyłka, jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 28.05.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Zamiast łazienki, male pomieszczenie gospodarcze (deska do prasowania itp.) z oknem w dachu. Ilośc więżby 7,35 m3. Też tak mam w projekcie. W tym momencie jestem na etapie fundamentów. Jezeli masz jakieś źrodło gdzie pisze o tym ze to pomyłka to proszę o podanie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabik66 28.05.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 http://forum.muratordom.pl/m-02-konkursowy,t39750.htmale nie pamiętam na której stronie, byc może od tamtego czasu jest poprawione. Zresztą wydawało mi się, że domy z takimi dachami potrzebują więcej drewna na więżbę...porównywałam inne tego typu zwykle było powyżej 10 m ale mogę sie mylić. Na tym samym forum też czytałam, że ilośc stali jest z kolei dziwnie duża ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 28.05.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ja zamówilem 7m3 więzby, projekt był sprawdzany przez architekta, no cóż zobaczymy w praniu. Nie mam problemu z dokupieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 01.07.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Na początek :gratulacje za "dotychczas" i powodzenia na dalsze etapy. Co do drewna to faktycznie były pomyłki w projekcie ale nie bardzo znaczące. W zestawieniu było podane chyba 39 szt. głównych krokwi zamiast 41. Czy jakoś tak. Poza tym w projekcie jest więźba krokwiowa a sporo osób dodaje jętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grandepaco 01.07.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam serdecznie. Mam ptanie. Dlaczego masz takie szerokie ławy wylane. Poszło mase betonu, czy to było dokładnie w projekcie czy wykopało się tak szeroko i nie zmniejszałeś szerokości ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 01.07.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Niektórzy uważają że na fundamentach nie ma co oszczędzać. Też należę do tej grupy. PS. W sumie fundamenty zależą od terenu w jakim jest budowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 02.07.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Na początek :gratulacje za "dotychczas" i powodzenia na dalsze etapy. Dziękuje, mam nadzieje w tym roku ukończyć stan surowy otwarty, chociaż największym wyzwaniem będzie wykończenie domu w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 14.07.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam, widzę, że budowa porosła! Gratulacje i trzymam kciuki... My też kończymy właśnie układanie stropu terriva i w sobotę, jak pogoda pozwoli, będziemy po raz ostatni gościć gruchy z betonem na naszej działce U nas na ławy też poszło 30 m3 - podobnie jak u Was... Takie są uroki naszego terenu Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 14.07.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pozdrawiamy ludzi "stela". Życzymy powodzenia w Waszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 19.10.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Kasia i Adrian - co u was ? Jak postępy na budowie ? Napiszcie coś w dzienniku . I dajcie zdjęcia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 19.10.2008 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 czesc, U nas przerwa BYŁA, od poniedziałku dach u nas stawiają. Zdjęć stropów nie robiliśmy, bo w sumie to mało ciekawe. Nie możemy się doczekać tego dachu, bo jest to chyba największa inwestycja (ku mojemu zaskoczeniu) i trzeba bardzo uważać na koszty. Mamy nadzieje że uda nam się zmieścić w zaplanowanych wydatkach z tym związanych. Samą dachówkę kupiliśmy już pod koniec sierpnia. Wybraliśmy Euronit S - kolor grafitowy. Zapewne każdy z nas chce mieć dach przed zimą. Pozdrawiam serdczenie i życzę powodzenia w swojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 10.05.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam Widzę, że są postępy, domek przykryty, okna wstawione, "instalacje się robią", gratuluję. Chyba zmieniliście plany co do okien w małym pokoju na dole - pisaliście, że miało być jedno, a zrobiliście zgodnie z projektem trzy. My będziemy mieć dwa Pozdrawiamy i życzymy dalszych postępów Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.05.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No nareszcie ! Mam nadzieję , że teraz będę mógł częściej oglądać Wasze postępy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 10.05.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Tez mam taką nadzieję, że będę mógł w niedługim czasie przesłać więcej zdjęć. W maju, jeszcze prześle zdjęcia z ogrodzenia plus instalacji elektrycznej. W czerwcu tynki wewnętrzne. W tym roku planujemy zrobić jeszcze CO. i wylewki. Teraz ceny są niższe. Pamiętam, jak dostałem ofertę na robociznę za stan surowy otwarty na prawie 100.000 zł, na szczęście znalazłem człowieka który wycenił to na 40 tys. Wczoraj usłyszałem nawet od kogoś że 40 tys to bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 10.05.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Do Piotrka, też oglądam waszą budowę, w wielkim zainteresowaniem, wszystkie te nasze dzienniki, to takie małe seriale telewizyjne Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 04.07.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 piekny domek i okolica.bede zagladac czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts