pawlok 22.06.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Moim zdaniem dobrym rozwiązaniem jest pustak szalunkowy "L", ja za swoje "elki" 30 x 25 x 50 do TERIVY, w styczniu z małym upustem płaciłem 13,47 zł. brutto. Przyspiesza to znacznie prace szalunkowe. Niestety nie wiem czy są inne rozmiary "elek" do stropów monolitycznych. Pozdrawiam:) Hmm jak rozumime te pustaki dajesz na scianach zewnetrznych gdzie belki od terivyy są położone prostopadle? A co na scianach gdzie belki są równolegle i na scianach nosmnych w srodku - gdzie belki są na lewo i prawo prostopadle? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 14.07.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ekipa która będzie mi go wykonywała dała mi wybór (?) czy wykonać szalunki wokół domu z desek czy też chcę aby "szalowanie" wykonać z pustaków podobnych do maxa tj z cegły modularnej Własnie zaczynaja u mnie ukladac strop terriva i tak kombinuje czy juz na tym etapie zostawic w stropie rpzepusty pod przejscie w przyszlosci rurami CO..tak kombinuje by zmeiscic ze dwie rury pcv 50mm w "pomieszczeniu gospodarczym"..warto? Czy dopiero potem beda wiercic instalatorzy? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts