wpe 16.09.2003 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Witam wszystkich. Mam taki problem. Jak to jest - czy ścianę jednowarstwową z YTONGA można wyskrobać (np. jakimś narzędziem metalowym) i dostać się do środka??? Słyszałem takie opinie, ale nie wiem w końcu co jest prawdą a co nie. Jedni mówią, że da się, inni że to bujda. Czy jakiś fachowiec mógłby wyrazić swoje zdanie na ten temat. Swoja drogą chyba wezmę z jakiejś budowy odpadek YTONGA i zacznę skrobać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 16.09.2003 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 pewnie, że można. kwestia tylko ile czasu to zajmie. Jak się włamywaczowi spieszy, to będzie strasznie hałasował (np piłą do betonu, spalinową). Żeby zrobić to cicho, trzeba pracować powoli. O ile pamiętam coś takiego zrobił łyżeczką od herbaty ten koleś co nawiał z Alcatraz. Chyba coś około 2 miesięcy skrobania było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 17.09.2003 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Niestety wydaje mi sie ze mozna, bylo cos na ten temat na forum- watek o wlamaniach ("jak sie wlamali ?" czy cos takiego) izabezpieczeniach Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 17.09.2003 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Mam BK 600, czyli mocną odmianę. Można skrobać łyżeczką. Ale tak naprawdę przebić się łyżeczką przez xxx cm BK to nie jest robota na 5 minut. Nawet narzędziami elektrycznymi to "parę" minut zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 17.09.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 A Mikołaj podobno przez komin wchodzi (to nie było złośliwe) Ludzie nie przesadzajmy bo okaże się że najlepiej mieszkać w bunkrze podziemnym. Jak się uprzeć to można wszędzie wejść i wszystko rozwalić bez problemów, wystarczy tylko trochę pomyśleć. Więcej niż pewne jest że małe skoki załatwiają ludzie niezbyt inteligentni więc nie ma obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.09.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Witam. BK najszybciej wycina się ręczna piłą widiową. Nie kurzy się, idzie lekko... Poszerzałem w ten sposób otwór na brame garażową. Nadproże było na całą szerokość ściany więc nie było problemu. W sumie ok. 5mb cięcia, poszło w kilka minut. Nie widzę problemu aby wyciąć dziurę. Tylko najpierw trzeba by nawiercić kilka otworów aby włożyć piłę. Później to już masełko Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 17.09.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Witam. BK najszybciej wycina się ręczna piłą widiową. Nie kurzy się, idzie lekko... Poszerzałem w ten sposób otwór na brame garażową. Nadproże było na całą szerokość ściany więc nie było problemu. W sumie ok. 5mb cięcia, poszło w kilka minut. Nie widzę problemu aby wyciąć dziurę. Tylko najpierw trzeba by nawiercić kilka otworów aby włożyć piłę. Później to już masełko Sebastian A zatem trzeba pamiętać, aby w ścianie ułożyć pod tynkiem cienki przewodzik w formie pętli i podłączyć do systemu alarmowego, albo ułożyć zbrojenie na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.09.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 To byłby najlepszy sposób. Jednak chyba nie warto. W końcu zlodziej nie wie z czego jest ściana... Chyba, że mieszkasz w nieotynkowanym domku.W podobny zresztą sposób można wypiłować ceramikę poryzowaną a nawet klasyczną. Tyle, że z tą ostatnią nie pójdzie w kilka, a w kilkanaście minut. No i werwy trzeba więcej mieć. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 [/img][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wpe 17.09.2003 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Dziekuję wszystkim za odpowiedzi (te poważne i te bardziej dowcipne). Jakiś obraz mi to dało. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts