zukow2 27.05.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 witam,14.04 złożyłem wniosek o wydanie warunków zabudowy.działka spełnia wszystkie warunki wynikające z ustawy.złożony wniosek był kompletny i wszystko było ok.dziś dostałem zawiadomienie o wszczeciu postepowania administracjnego w sprawie wydania decyzji o warunkach zabudowy. myślałem że dostanę decyzję. o co tu chodzi?? czy to normalna procedura?? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geonet 27.05.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 norma podjęcie tej decyzji poprzedzone jest postępowaniem - analizą, zawiadamianiem stron itp. itd. tak szybko tej decyzji sie nie dostaje wg mnie bez obaw i cierpliwości życzę pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xatia 27.05.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No wlasnie, jesli moge sie podlaczyc do pytania, to ile sie czeka na taka decyzje???Aha i co trzeba dolaczyc do wniosku? Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 27.05.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 z doświadczenia wiem , że to dobry moment na sprawdzenie,czy to co ustalaja w warunkach Wam odpowiada....we wstepnych warunkach przy rozpoczeciu procedury wyznaczyli mi długość elewacji frontowej 18 m.Poniewaz chciałam dłuższą,zaczęłam dzwonić do urzędu i mogli mi poprawic na bardziej mi pasujące.A gdyby to przeszlo przez caly tryb administracyjny i wszystkie komisje , musialabym sie odwolywac i nie wiadomo jak dlugo bym czekala na warunki. Na swoje czekalam 4 miesiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.05.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Z wszczęcia podtępowania należy się cieszyć- znaczy, że ruszyła machina Czas zależy od gminy. A co załączyć do WZ - weź druk z gminy Xatia( masz na necie też) i popatrz co tam jest napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 05.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Najgorsze w warunkach zab jest to że urząd uzgadnia warunki z innymi urzędami plus z sąsiadami. A na uzgodnienia z urzędów czeka sie sporo ...W Radomiu ok 2 mc na decyzję zabudowy, oczywiście pod warunkiem że sąsiedzi nie będą wnosić odwołań Tak dla pocieszenia potem pozwolenie na budowę to już bułka z masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts