Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brak zgody sasiada na wykonanie przylacza z jego działki

Gość Gosc***

Recommended Posts

sam albo sama jesteś od dupy strony.

Delikwent ma działkę, dostał warunki przyłączenia. Projekt robi się dopiero po wydaniu warunków przyłączenia, albowiem warunki są podstawą do jego opracowania. Oczywiście przed przystąpieniem do realizacji projektu inwestor, lub w jego imieniu projektant uzyskuje zgodę od właścicieli terenów sąsiednich, a jak właściciele nie dają zgody, to się zmienia trasę i ew. warunki. Normalna procedura w procesie budowlanym.

Ja tu nie widzę nic od dupy strony, poza Twoim wpisem oczywiście.

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sam albo sama jesteś od dupy strony.

Delikwent ma działkę, dostał warunki przyłączenia. Projekt robi się dopiero po wydaniu warunków przyłączenia, albowiem warunki są podstawą do jego opracowania. Oczywiście przed przystąpieniem do realizacji projektu inwestor, lub w jego imieniu projektant uzyskuje zgodę od właścicieli terenów sąsiednich, a jak właściciele nie dają zgody, to się zmienia trasę i ew. warunki. Normalna procedura w procesie budowlanym.

Ja tu nie widzę nic od dupy strony, poza Twoim wpisem oczywiście.

To przeczytaj pierwszy post :evil:

Uważam że zdecydowanie wyższy koszt poniesiesz w przypadku rozbiórki tej całej kostki itp. Po co ci stresy związane z dopilnowaniem nie zawsze rzetelnych robotników którzy "przywrócą" mu stan sprzed na odczep się. Zauważ też, że w przypadku np.przypadkowego zapadniecia sie kostki u sasiada lub tez np peknięcia zupełnie w innym miejscu niż były prowadzone roboty sąsiad zawsze będzie obwiniał Ciebie, że np coś mu tam przez to podmyło itp.(Jeśli chodzi o rozbiórke kostki to mam pytanie: czy musisz rozebrać trochę placu czy drogi).

Wogóle nie rozumiem Twoich rozterek. Ja nawet bym nie pytał sąsiada o zgodę, tylko od razu wybrał druga łatwiejszą opcję.