xrrr82 17.09.2003 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 No wlasnie czy malowac wewnatrz czy nie? Chodzi mi oczywiscie o dysperbit. W projekcie widze tylko od zewnatrz ale ludzie mowia ze w srodku " tez nie zaszkodzi" Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 17.09.2003 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Jak masz możliwość maluj po obu. Ja mam jeszcze wyłożony folią od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xrrr82 17.09.2003 04:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Ta folie to jakos kleiles czy tylko obsypales ziemia lub piaskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 17.09.2003 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Od góry jest przyklejona papą zwykłym lepikim na zimno. Od środka tylko piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 17.09.2003 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 No wlasnie czy malowac wewnatrz czy nie? Chodzi mi oczywiscie o dysperbit. W projekcie widze tylko od zewnatrz ale ludzie mowia ze w srodku " tez nie zaszkodzi" Co wy na to ? Pewnie, że "malować". Moim zdaniem "malowanie", czyli izolowanie tylko od zewnątrz nie ma sensu. Ktoś kto twierdzi, że jest inaczej, to zakłada, że wilgoć, która może zawilgocić ściany fundamentowe pochodzi tylko z zewnątrz (woda opadowa, itp). Ja uważam, że jest to założenie błędne. Wilgoć pochodzi z gruntu i może podejść do fundamentów od dołu, np przy okresowym podniesieniu wód gruntowych - już nie mówię jak sama woda podejdzie tak wysoko (u mnie może się zdarzyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts