Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My mamy marsylkę, antracyt, koramic.

Zareklamowałam poobijane dachówki szczytowe i dali mi 2 op farby. Nie jest kolor identyczny z dachówką. Potem napiszę nazw farby.

mpoplaw - mnie proponowali na składzie gdzie kupowałem ( Zamek - Brykowa ) farbę do Braasa, nie wiem jaka, ale właśnie po to by zamalować miejsca przecieć. Nazywali ją "angobą na zimno".

Ja nie malowałem. U mnie co prawda barwienie w masie jest, ale prawnie nie ma różnicy, więc nie są malowane.

pozdrawiam, majki

PS. A jakby kolega wziął barwioną w masie, to kolega by problemu nie miał 8) :wink:

Z farb "niesystemowych" jedyna sensowna co mi przychodzi na myśl to jakaś chlorokauczukowa. Może dla testu kup małą puszkę, pomaluj jakąś dachówkę, zrób test 1 miesiąc i jak się sprawdzi, to zapodaj na resztę dachu.

Tak gdybam ...

pozdrawiam, majki

My mamy marsylkę, antracyt, koramic.

Zareklamowałam poobijane dachówki szczytowe i dali mi 2 op farby. Nie jest kolor identyczny z dachówką. Potem napiszę nazw farby.

http://images31.fotosik.pl/268/d8e51a6550453cd3.jpg

tak się nie da, ja nie wyobrażam sobie siebie chodzącego po dachu, z dołu mój domek wygląda na niski, ale z perspektywy komina już nie, wolę więc żeby to zrobili dekarze już teraz, niż ja za miesiąc

Nie, ja to rozumiem :) Myślałem właśnie o dekarzach. Ja też tylko raz wlazłem na dach jak robili u mnie. I nie wiem z czego byłem wtedy bardziej dumny : z siebie czy z dachu :lol:

Idź na żywioł : jak są u Ciebie jeszcze dekarze, to albo ich spytaj albo po prostu coś kup i niech posmarują...

pozdrawiam, majki

• 8 years później...