Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyjście na dach pod garażem

pelikan

Recommended Posts

Jestem na etapie budowy domu Zameczek z "Archetona". Akualnie kończymy budować ściany poddasza i wynikł mały problem. Budynek jest z garażem nad którym znajduje się duża powierzchnia nieużutkowanego poddasza. Chciałbym wykorzystać to poddasze jako magazynek rzeczy, które są teraz zbędne, ale mogą się przydać w przyszłości (wózek dziecięcy )W projekcie nie ma wejścia nad to poddasze. Są dwie możliwości rozwiązania: wykonanie wejścia przez dach lub wejścia przez łazienkę.

Wejście przez dach wiązałoby się ze zbyt dużymi problemami w zimie.

Wejście przez łazienkę wiąże się ze zrobieniem małych drzwi w łazience (wysokość ściany poddasza w tym miejscu 1,5m).

Korzystanie z poddasza będzie raczej sporadyczne.

Mam dylemat, czy uda mi się wkomponować te drzwi w łazienkę, aby jej nie zeszpecić. Może ktoś ma gotowe rozwiązanie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.' alt='>Mam dylemat, czy uda mi się wkomponować te drzwi w łazienkę, aby jej nie zeszpecić. Może ktoś ma gotowe rozwiązanie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.'>

wybicie małego otworu w stropie jeszcze dałoby się zrobić - tylko możesz mieć problemy z wniesieniem przez niego czegokolwiek o większych gabarytach. a małe drzwi w łazience możesz zamaskować tak: mocujesz ościeżnicę, do tego zawiasy docinasz sklejkę lub wiórówkę do wymiaru otworu, mocujesz od TYŁU zawiasy, na front naklejasz lustro, a krawędzie maskujesz ozdobną ramą. :wink: