psm 28.05.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Kupilem mieszkanie w starym budownictwie,mieszkanie do tej pory bylo ogrzewane w sposob ktory przedstawia zdj. czyli za pomoca piecow kaflowych w ktorego wnetrzu znajduje sie jakas werzownica,piece wlaczaja sie w nocy w czasie taniej taryfy,ja mam zamiar je rozebrac i postawic tam kominek z PW,pytanie czy ktos wie jaka to werzownica jest tam w srodku,czy mozna to ot tak sobie latwo rozebrac? co z nia zrobic? http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0508/457445_2f64a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 28.05.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 ta " wężowniica" to nic innego jak grzałka, wezwij elektryka, niech ci rozepnie obustronnie i po kłopocie, możesz demontować piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.05.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 ta " wężowniica" to nic innego jak grzałka, wezwij elektryka, niech ci rozepnie obustronnie i po kłopocie, możesz demontować piec. Jeżeli to zwykła wężownica, której zadaniem jest ogrzanie samego pieca, to nie ma potrzeby instalowania kominka z pw, bo nie wepnie się tego w żadną instalację, bo takiej nie ma. Wiec pozostanie zwykły kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psm 29.05.2008 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ale oczywiscie instalacja powstanie w najblizszej przyszlosci(3grzejniki +podgrzewacz wody 140l GALMET) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ale oczywiscie instalacja powstanie w najblizszej przyszlosci(3grzejniki +podgrzewacz wody 140l GALMET) ta przyszłość jest bliższa czy dalsza w stosunku do montażu wkładu z PW. jeżeli dzieli te dwie czynności sezon grzewczy, w którym masz zamiar palić w kominku, dowiedz się może, czy grzanie we wkładzie bez wody niczego nie zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 29.05.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 No i spytaj kominiarza, czy możesz podłączyć kominek do tego przewodu kominowego (o ile wiem to do kominka potrzebe są większe przekroje przewoów kominowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psm 30.05.2008 03:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 No i spytaj kominiarza, czy możesz podłączyć kominek do tego przewodu kominowego (o ile wiem to do kominka potrzebe są większe przekroje przewoów kominowych). w tej kamienicy 3 rodziny pali w kominkach takze sadze ze i ja nie bede mial klopotu,a kominiarz oczywiscie przyjdzie swoja droga ta przyszłość jest bliższa czy dalsza w stosunku do montażu wkładu z PW. jeżeli dzieli te dwie czynności sezon grzewczy, w którym masz zamiar palić w kominku, dowiedz się może, czy grzanie we wkładzie bez wody niczego nie zepsuje. blizsza,bede robil te dwie czynnosci zaraz po sobie,wklad bedzie wpinal do instalacji raczej ten sam hydraulik ,ktory ja zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts