tomek_2 28.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 No wlasnie - znacie jakis preparat, ktorym mozna podjac walke z plamami po oleju na kostce granitowej? Myslalem, ze w granit nic nie wniknie, bo to przeciez naturany twardy kamien a tu niemila niespodzianka... Rozpuszczalnik (benz. ekstr. ani nitro) nie skutkuje, ciepla woda z ludwikiem i szczotka ryzowa tez nie. Wydaje mi sie, ze olel wniknal w pory na kilku kostkach - nie wiem tylko, jak gleboko. Czy mozecie cos doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 29.05.2008 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Czytalem watki dot. usuwania plam z kostki betonowej - np plyn do mycia silnikow lub myjka podcisnieniowa. A czy usuwal ktos plamy z kostki granitowej i moglby podzielic sie doswiadczeniem? I drugie pytanie przy tej okazji - czy obecnosc mrowek miedzy kostkami granitowymi i wysypywanie przez nie piasku ze szczelin miedzy kostkami na powierzchnie powinno napawac niepokojem (oslabienie podbudowy???) i czy nalezy z insektami walczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 30.05.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 witammiałem plamy po oleju silnikowym, grilu i jeszcze po czymś, środek do mycia samochodów (taki jak na myjni), potem myjka ciśnieniowa i po sprawie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 No wlasnie - znacie jakis preparat, ktorym mozna podjac walke z plamami po oleju na kostce granitowej? Myslalem, ze w granit nic nie wniknie, bo to przeciez naturany twardy kamien a tu niemila niespodzianka... Rozpuszczalnik (benz. ekstr. ani nitro) nie skutkuje, ciepla woda z ludwikiem i szczotka ryzowa tez nie. Wydaje mi sie, ze olel wniknal w pory na kilku kostkach - nie wiem tylko, jak gleboko. Czy mozecie cos doradzic? Sugeruję jak inni - gdybym miał kostkę granitową lub betonową zakupiłbym w komplecie myjkę ciśnieniową (powyżej 100bar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 30.05.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 z myjką uważaj żebyś sobie fug nie wypłukał , jeśli świeża plama to zastosuj chemikalia tak jak piszą wyżej , z czasem słońce powinno "wyciągnąć" plamę , może to jednak dość długo potrwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 30.05.2008 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Wlasnie tak myslalem nad ta myjka, ze moze wyplukac fuge - ale czy wtedy moze oslabic podloze czy tez wystarczy dosypac piachu miedzy fugi?W sumie taka myjka przydalaby sie tez do mycia elewacji. A czy mozecie polecic jakies rozsadne myjki za 700-1000 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 31.05.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Wlasnie tak myslalem nad ta myjka, ze moze wyplukac fuge - ale czy wtedy moze oslabic podloze czy tez wystarczy dosypac piachu miedzy fugi? W sumie taka myjka przydalaby sie tez do mycia elewacji. A czy mozecie polecic jakies rozsadne myjki za 700-1000 zl? może dojść do tego że wypłukasz podłoże pod kostką , musisz być poprostu ostrożny . ja przed biurem mam położoną kostkę na suchej zaprawie , fuga też jest z cementem , mycie myjką ciśnieniową nie sprawia żadnych problemów . http://picasaweb.google.pl/seba.j75/ZdjCiaPrzykAdyUkAdaniaKostkiIInne/photo#5206407644396332674 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.06.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Wlasnie tak myslalem nad ta myjka, ze moze wyplukac fuge - ale czy wtedy moze oslabic podloze czy tez wystarczy dosypac piachu miedzy fugi? W sumie taka myjka przydalaby sie tez do mycia elewacji. A czy mozecie polecic jakies rozsadne myjki za 700-1000 zl? Ostatni kupiłem Bleck&Decker 120bar za 400zł i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 02.06.2008 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 A moglbys podac model tej myjki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 03.06.2008 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Udalo sie bez myjki usunac te plamy - za pomoca preparatu Hagesan firmy HG kupionego w Castoramie. Psiknalem porzadnie rozpylaczem, odczekalem, zmylem gabka i tak 2 razy i na konacu splukalem calosc wezem ogrodowym. Sladu nie ma po plamach. Dosc drogie - 35 zl za ok. 0.5l ale warto bylo. A kupno myjki rozwazam swoja droga - chocby do mycia elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.06.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 A moglbys podac model tej myjki? PW 1500WB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 06.06.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Radzę preparat Entoerler karta produktu na http://www.basf-cc.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts