DagaAdam 28.05.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam! Jestem na etapie wykonywania drenazu wokol domu. Tak to sobie zaplanowalem: http://szyna.civ.pl/projekt/drenaz.jpg Czerwone punkty - studzienki rewizyjne. Zolte punkty - studzienki zbiorcze. Spad jest w kierunku polnocnym - tam mam dalej skarpe w dol do malego rowka melioracyjnego gdzie bede puszczal wode z drenazu. I teraz zastanawiam sie z czego zrobic studzienki rewizyjne. Praktycznie wszystkie oprocz tych dwoch przy bramie garazowej beda musialy miec ok 2,5m wysokosci (mam piwnice na 2,8m przysypana z praktycznie trzech stron na 2,5m Gotowe studzienki z karbowanej rury fi320 / 350 to cholernie duza kasa - po 400 pln i wiecej Biorac pod uwage ze potrzebuje ich 5 sztuk wysokich + 2 niskie - wydalbym na to z 2,5k pln. Czytalem ze ktos robi z rur PCV110 ale to IMHO na taka wysokosc zdecydowanie za waskie rurki. Wymyslilem wiec, ze zrobie to z betonowych rur fi300. Metrowa sztuka kosztuje gdzies z 30-40 pln, potrzebuje 5*3 = 15 szt * 30-40 pln = 450-600 pln. To juz brzmi rozsadnie Jezeli chodzi o przymocowanie rur drenazowych - myslalem najpierw wywiercic kilka otworow na polu kola i reszte wykuc. Mufe do ktorej przyjdzie zamocowana rura drenarska - osadzic na zaprawie lub silikonie. Co myslicie ? Czy tak moze byc ? Jakie widzicie wady ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haryTG 28.03.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 witam,wiem że troche czasu mineło od Pana wpisu ale mam pytanie czy znalazł Pan jakies tanie rozwiązanie ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts