Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stelaż podtynkowy - ile miejsca zajmuje?

Recommended Posts

Tak, tak chodzi mi o stelaż do WC. Dzięki za linka. Instrukcję już wcześniej oglądałam tyle, że i tak nie do końca kumam o co chodzi... jest napisane, że od ściany do końca stelaża 16,5-20 cm ale na rysunku wystaje jeszcze kawał czegoś do czego się potem montuje przycisk. Czy stelaż obudowuje się płytą GK w taki sposób, żeby zakryć całe to wystające coś? Nigdzie nie jest zaznaczone ile to wystaje, ale wydaje mi się, że to zabiera jeszcze co najmniej jakieś 10 cm...

Tak, tak chodzi mi o stelaż do WC. Dzięki za linka. Instrukcję już wcześniej oglądałam tyle, że i tak nie do końca kumam o co chodzi... jest napisane, że od ściany do końca stelaża 16,5-20 cm ale na rysunku wystaje jeszcze kawał czegoś do czego się potem montuje przycisk. Czy stelaż obudowuje się płytą GK w taki sposób, żeby zakryć całe to wystające coś? Nigdzie nie jest zaznaczone ile to wystaje, ale wydaje mi się, że to zabiera jeszcze co najmniej jakieś 10 cm...

Zwróć uwagę, że na górze pierwszej strony (rysunek po prawej) masz linią przerywaną zaznaczone umieszczenie sedesu. Można z tego wywnioskować, że to wystające na górze coś nie będzie zabudowane - prawdopobodnie jest to miejsce na przycisk.

I jak widać na wspomnianym rysunku to cos wystające wystaje na 6jm (pewnie cm).

Jeżeli nie jesteś pewna, to może udaj się do jakiegoś salonu i tam pooglądasz na żywo i podpytasz.